• בית
  • היכרות עם תנור האפייה

היכרות עם תנור האפייה




היכרות עם תנור האפייה

לכל תנור יש בין 3-5 גופי חימום כאשר לכל אחד מהם יש תפקיד:

  1. הגוף שלפני המאורר המייצר זרמי אוויר שמתפזרים בצורה אחידה בתנור (מצב טורבו), מתאים בעיקר במצבים שרוצים לאפות כמה תבניות ביחד.
  2. הגוף השני ממוקם בתחתית התנור,
  3. השלישי בחלק העליון מעל התקרה הפנימית של התנור
  4. הרביעי בחלקו העליון באופן גלוי, כלומר הוא מייצר את החום ישירות על המזון (מצב גריל). למעשה מדובר ב-2 גופי חימום, גוף חימום גריל קטן וגוף חימום גריל גדול. ניתן להפעיל כל אחד בנפרד או את שניהם ביחד לעוצמת חימום מרבית.

מצבי התנור:

  1. תאורת התנור
    תאורת התנור
    התאורה הפנימית של התנור.
    נשארת דלוקה בהפעלת התנור.

  2. הפשרת מזון
    הפשרת מזון
    מאוורר שנמצא בדופן האחורי של התנור מסחרר את האוויר ומזרז את הפשרת המזון למרות שהאוויר בתוך התנור הינו בטמפרטורת החדר.
    מתאים להפשרת מזון כגון: עוגות,חמאה,לחם ומוצרי מזון קפואים.

  3. גוף חימום תחתון
    גוף חימום תחתון
    הטמפרטורה הרצוייה בין 50 מעלות למקסימום.
    לאפיית עוגות בעלות תחתית פריכה או קשה ולשימור מזון.
    החום מגיע מהחלק התחתון של התנור.
    מצב פעולה זה מתאים במיוחד לשלב האחרון של בישול מזון.

  4. גוף חימום תחתון ועליון
    גוף חימום תחתון ועליון
    הטמפרטורה הרצוייה בין 50 מעלות למקסימום.
    לאפייה וצלייה של מזון במפלס בודד בלבד
    בפעולה זו החום מגיע משני גופי החימום העליון והתחתון כדי לחמם את המזון בדרך המסורתית.
    שיטה זו מבטיחה פיזור אחיד של החום על העוגה או הצלי מהחלק העליון והתחתון של חלל התנור.
    סוג זה של חימום מתאים לאפיית לחם, עוגיות ועוגת גבינה במפלס אחד.

  5. גוף חימום אחורי ומאוורר
    גוף חימום אחורי ומאוורר
    מאוורר עם גוף חימום עגול מסביבו.
    אפיית טורבו, מתאימה לאפייה בו זמנית של 3 מפלסים.
    מצב זה אידיאלי לחימום מגשים שונים במפלסי גובה שונים.
    כוונו את לטמפרטורה הנמוכה 20-40 מעלות מטמפרטורת אפייה בתנור רגיל.

  6. גוף חימום תחתון עם מאוורר אחורי
    גוף חימום תחתון עם מאוורר אחורי
    מתאים לדברי מאפה מתוקים עם ציפוי עליון רטוב ותכולת סוכר נמוכה, לדברי מאפה לחים בתבנית.
    מתאיםן לסיום אפיית מזון שעדיין לא נאפה מספיק מבפנים ובפרט כאשר נדרש חימום מלמטה.
    מתאים במיוחד לאפיית פיצות, בצק שמרים ולחמניות במספר מפלסים בו זמנית.
    במצב זה המגש צריך להיות ממוקם במסילה התחתונה.

  7. גוף חימום תחתון ועליון עם מאוורר
    גוף חימום תחתון ועליון עם מאוורר
    באפייה זו מעורבים שלושה גופי חימום.
    התכנית מאפשרת להשתמש במספר מגשים/רשתות אפילו כאשר בכל אחד יש מזון שונה וזה מבלי שהריח או הטעם ידבק לשני.
    סחרור האוויר תורם לבישול אחיד יותר.
    אם משתמשים בשני מגשים מומלץ להניחם במסילות השנייה והרביעית.

    פומפיה מסתובבת רב תכליתית לסוגי חיתוך וגירוד בעיצוב חדשני עם סכיני נירוסטה -BPATENT
    שמעתם על היתרונות של הפומפייה המסתובבת?

  8. גריל גוף חימום קטן
    גריל גוף חימום קטן
    צלייה ע“י הקרנת חום לשטח קטן.
    במצב זה מופעל החלק המרכזי בלבד של גוף החימום של הגריל.
    מצב זה אידיאלי עבור כמויות קטנות של מזון. תוך כדי חיסכון בחשמל.

  9. גריל גוף חימום גדול
    גריל גוף חימום גדול
    גריל גוף חימום גדול (שטח גריל רחב).
    במצב זה יופעלו 2 גופי החימום המותקנים בתקרת התנור.
    לבישול בגריל וגם לקלייה של מזון שטוח בכמויות גדולות.

  10. גריל גוף חימום גדול עם מאוורר
    גריל גוף חימום גדול עם מאוורר
    גריל גוף חימום גדול עם מאוורר (שטח גריל רחב).
    במצב זה יופעלו 2 גופי החימום המותקנים בתקרת התנור וגוף החימום עם המאוורר שמותקן בגב התנור.
    פעולה מיוחדת המאפשרת קליית מזון עם פיזור חום אחיד בעזרת מאוורר.
    שילוב זה מיועד לגריל בשר וצליית נתחי בשר גדולים או עוף במפלס גובה בודד.
    כמו כן מתאים להקרמת מנות ולהשחמה פריכה.

  11. מצב פירוליטי
    מצב פירוליטי
    ניקוי פירוליטי.
    מסומן גם באות P
    מצב בו התנור מבצע ניקוי עצמי באמצעות חום גבוה שמגיע ל- 400-500 מעלות.
    במצב זה השומנים שהצטברו בדפנות התנור נשרפים והופכים לאפר שצריך לפנות באמצעות מטלית לחה.