ביקורת לספר המתכונים
המטבח ההודי שלי מטאלי ועד לאסי – איריס שמש טליגאון
המטבח ההודי תמיד סיקרן אותי.
כל מי שנחשף אי פעם לבישול ההודי או נקלע במקרה או שלא במקרה למסעדה הודית, נעמד נפעם מול הצבעוניות של המאכלים. המגוון הגדול, המרשים והמיוחד של התבלינים. וכמובן הטעמים שלא משאירים שום סועד אדיש.
אז ששמעתי שאיריס שמש-טליגאון הוציאה לאור ספר מתכונים הודי, הרמתי גבה.
האם יש מספיק מתכונים בשביל להרים ספר כזה מקיף?
ואיך לעזאזל איריס לא עשתה זאת עד היום.
למי שלא מכיר, איריס מתפעלת אתר מתכונים הודיים יחודי כבר המון זמן ומעבירה סדנאות כבר מס' שנים מידי שבוע בביתה על טהרת המטבח ההודי.
סדנאות שהם חגיגה מרשימה של ידע, ניחוחות וטעמים.
ע"פ הפתיח של הספר איריס חיה ונושמת את המטבח ההודי לזרמיו השונים.
אז נתחיל מהמעטפת.
בספר 184 עמודי צבע, מעל 100 מתכונים ועשרות טיפים. ורואים כי נעשתה עבודת סטיילינג מקצועית ביותר. התמונות מדהימות ומעוררות תאבון .
הכריכה משקפת בדיוק את מהות המטבח ההודי, התבלינים והצבעים.
מבנה הספר.
הספר הודפס בפורמט גדול ומהודר, מחולק לנושאים ומייצג נאמנה את המטבח ההודי .
החל מחטיפים פיקנטיים ומנות פתיחה ( כמו שנקרפאלי, בטטה ווארה ועוד.) , מטבלים שניתנים לשימוש לא רק במטבח ההודי, מתכונים קטניות שהמטבח ההודי מבוסס עליהן, מנות עיקריות (בשר , עוף, דגים ואפילו צמחוני ),מגוון רחב של מתכונים ללחמים הודיים וכמובן הקינוחים מהמטבח ההודי.
אין ספק שהמטבח ההודי הוא אחד המטבחים המרתקים בעולם.
נכון שמדובר בספר בישול. אבל, הוא טיפה מעבר לספרי בישול סטנדרטיים. ניתן לראות את הירידה לפרטים, ההסברים הארוכים לגבי כל השלבים וכמובן הטיפים בכל מתכון, והכל במטרה להנגיש כמה שיותר את המטבח ההודי לקורא.
מקום של כבוד ניתן למתכונים על בסיס קטניות, למעשה הקטניות הם הבסיס של המטבח ההודי ,והצמחונים ימצאו אוצר של ממש בספר ויוכלו להנות מהמתכונים המיוחדים.
אני אוהב קטניות והספר הזה ממש קולע לטעמי, מה עוד שלדעתי שאפשר בקלות לעשות אינטרפציה למתכונים ולהשתמש ברכיבים אחרים על פי טעמנו, ועדייו יתקבל בקלות מתכון בסגנון הודי.
היקף הקינוחים הגדול של המטבח ההודי די מרשים ואף חייבים להודות, די מפתיע.
המתכונים שופעים בתבלינים הודיים יחודיים ואני בספק אם המוכר במכולת ידע מה אני מחפש, הייתי שמח אם היה אינדקס לשלל התבלינים שכוללים הסבר ותמונה.
המתכונים בספר מותאמים למטבח כשר.
הספר משחזר את המתכונים מבית הוריה של איריס שמש טליגאון.
למי מתאים הספר ?
לחובבי הבישול ההודי וכמובן לבני העדה.
לצמחונים, טבעוניים, אוכלי בשר ועוף.
לאלו המעוניינים להכיר את המטבח ההודי על שלל תבליניו.
מבחן התכלס.
המתכונים שבספר נעים בין פשוטים להכנה ועד למורכבים (חובה לציין שגם במתכונים המורכבים, עתירי השלבים, ההסברים נגישים וברורים מאוד).
הספר מתחיל במתכון לבטטה ווארה, למעשה מדובר בכדורים העשויים ממחית תפו"א עטופים בבלילת קמח חומוס ומטוגנים. פשוט ואוו. לא רק ואוו, אלא שאפו אחד גדול!!!
המתכון מדוייק מאוד , ההסבר פשוט והתוצאה . . . אתם חייבים לנסות!!
לסיכום :
הטיפים שמתגלים בין דפי הספר שימושיים ביותר. כאילו כיוונה למחשבותיי.
בתקופה הקצרה שהספר אצלי, הוא הפך להיות בן בית על השיש במטבח.
בהחלט עונה על הציפיות מספר שמנסה לשקף מטבח דומיננטי כמו המטבח ההודי. כל מתכון שנוסה הצליח בדיוק.
בקיצור ולעניין , מומלץ מאוד !!!
אם זו רמת ההשקעה בספר הראשון אנחנו בדריכות לספר הבא.
המחברת : איריס שמש טליגאון
סטיילינג מזון : פאולין שובל
כשר
מחיר : 148 ₪
ניתן לרכוש ישירות את הספר מאיריס או בחנויות התבלינים ההודיים
ניתן גם לרכוש טלפונית 0525553616 איריס
אנו מאחלים לכם קריאה נעימה!