• בית
  • המרת שמרים טריים ליבשים

המרת שמרים טריים ליבשים




המרה בין שמרים יבשים לטריים

שמרים טריים ושמרים יבשים שונים זה מזה באופן השימוש, אבל התוצאה בסוף היא זהה לחלוטין.
יחס ההמרה בין שני הסוגים הוא 1:3 לטובת השמרים הטריים, זאת אומרת שעל כל 1 גרם של שמרים יבשים יש להשתמש ב-3 גרמים של שמרים טריים.

לדוגמה:

  • אם מצוין במתכון להשתמש ב-10 גרם שמרים יבשים, יש להשתמש ב-30 גרם שמרים טריים.
  • 1 קוביה של 50 גרם שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק “שמרית”.
  • 1 קוביה של 50 גרם שמרים טריים (לחים) = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים.
  • יתרונות שימוש בשמרים טריים:

    1. מוסיפים טעם וניחוח מיוחד למאפים ששמרים יבשים לא תמיד מצליחים להעביר.
    2. אין כל מיני חומרים כמו “משפרי אפייה”, או “מונעי התגבשות” וכו’
    3. תוקפם של השמרים הטריים הוא בין 35 ל-55 ימים (קובייה או שקית).

    יתרונות שימוש בשמרים יבשים:

    1. נוחות השימוש.
    2. אין צורך להתסיס לפני.
    3. זמינות שלהם בכל עת (ניתן לקנות חבילה מראש ולשמור לעת הצורך).
    4. ניתן לשמור בטמפרטורת החדר.
    5. תוקף ארוך מאוד.

    איך משתמשים?

    שמרים טריים (לחים) –
    ממיסים בנפרד בכוס מים חמימים כאשר מתחשבים כמה נוזלים רשומים במתכון. מוסיפים לשמרים 1 כפית סוכר או 1-2 כפות קמח, ומחכים שהשמרים יתסיסו כ-10 דקות. (במידה ולא נוצרת תסיסה כעבור 15 דקות, השמרים אינם ראויים לשימוש). לאחר התסיסה מוסיפים את העיסה לשאר החומרים, מערבבים ולשים.
    חשוב לאחסן במקרר ולא בדלת המקרר, אלא עמוק בפנים.

    שמרים יבשים אינסטנט ושמרי בזק “שמרית” –
    להוסיף ישר לקמח אין צורך להמיס ובהתססה מוקדמת. מערבבים אותם בקמח עם שאר החומרים היבשים, מוסיפים את הנוזלים, ולשים. בד”כ יש להוסיף כ-2 כפות שטוחות ל 1 ק”ג קמח.
    לאחר הפתיחה יש לאכסן בכלי אטום. ניתן לשמור במקרר או במקפיא. במידה ועדיין לא פתחתם את שקית השמרים היבשים – ניתן לשמור בטמפרטורת החדר.




    כמה שמרים יבשים לקילו קמח?

  • כלל אצבע 50 גרם שמרים טריים לקילו קמח.
  • במידה ואתם משתמשים בשמרים יבשים לקילו קמח, משתמשים ב-17 גרם שמרים יבשים (יחס 3:1) מחלקים ל-3.
  • איך יודעים ששמרים טריים טובים לשימוש?

  • ויזואליות – קוביית השמרים הטרייה צריכה להיות כמובן ללא כתמים של עובש עם צבע אחיד ובהיר. אם הצבע אפור כהה לזרוק!
  • מרקם – הקובייה צריכה להתפורר בקלות ומעט קשה. במידה והשמרים צמיגיים מדיי, נמרחים או נדבקים כנראה שהם מקולקלים!
  • ריח – לשמרים צריך להיות ריח אופייני לשמרים ולא עז מדי,הכוונה אם הריח חריף מדיי, סיכוי גדול שהשמרים לא ראויים לשימוש יותר.



  • לחצו כאן לכל המתכונים באתר עם שמרים טריים >>


    לחצו כאן לכל המתכונים באתר עם שמרים יבשים >>