מה קורה בתנור ? כמה מעלות זה חום גבוה ?
האם חשבת אי פעם מדוע רוב העוגות, העוגיות והמאפים נאפים בטמפרטורה של 180ᵒ מעלות צלזיוס ?
מדוע כל ספרי הבישול למינהם והמתכונים ברשת רוצים לוודא שטמפרטורת התנור שלך מדויקת?
למה לעזעזל יש מתכונים שמסבכים לנו את החיים ובמקום לציין באיזה טמפרטורה לאפות הם כותבים חום גבוה, חום בינוני, חום בינוני-נמוך וכו' ?
מה קורה אם חלילה טמפרטורת התנור שלך אינה נכונה ?
ומה כל זה קשור למספר המיסטי 180 שגורם לתנור לאפות בצורה כל כך טובה ?
בואו ננסה להבין את ההשפעה של טמפרטורת התנור על תהליך האפייה וכיצד תוכלו להשתלט על תוצאות מוצרי המאפה שלכם בעזרת מעט ידע .
במהלך האפייה בלילת העוגה עוברת תהליך מורכב של תגובות כימיות ופיזיות על ידי החום היבש שנוצר בתנור, תגובות אלה הופכות את העוגה לפלאפית, רכה ואוורירית.
כל אחת מהפעולות הללו מתבצעות כאשר האוויר החם עוטף את הבלילה אשר מגיעה לטמפרטורה מסוימת.
הקצב בו מתרחשים התהליכים תלוי בחום התנור.
להלן תמונת מצב של הפעילויות שהופכות את הבלילה לעוגה ואת הסדר בו הן מתרחשות:
- השומנים נמסים
- גזים מתרחבים ומתעצבים
- הסוכר מתמוסס
- חלבונים נקרשים
- העמילן הופך לג'לטין
- אידוי נוזלים
- מתרחשת קרמליזציה
- השחמה של חלקים חיצוניים
שינוי הטמפרטורה של התנור בה אופים משפיע באופן משמעותי על תוצאות העוגה או העוגיות.
על ידי הבנת אפשרות דיוק הטמפרטורה של התנור, ניתן להשיג תוצאות מוצלחות וטובות יותר באפיית עוגות ועוגיות.
אם המתכון של העוגה השתבש, בדקו שוב את טמפרטורת התנור.
מרבית התנורים מכוילים בצורה לא מדויקת, כך שלא ניתן לדעת בדיוק באיזה טמפרטורה בתנור מתבצעת האפייה.
כדאי מאוד לרכוש מדחום לתנור לבדיקת הטמפרטורה ולכייל לפי הצורך על ידי התאמת החום בתנור כלפי מעלה או מטה.
אז כדי שלא נטעה ולא נתעצבן על מי שכתב את המתכון, בו נעשה סדר בדברים ונהפוך את המלל למספרים – יותר נכון לטמפרטורה.
המרת מידות חום בתנורי אפייה
טמפרטורה צלזיוס | תיאור |
---|---|
105-120 | חום נמוך מאוד |
135-150 | חום נמוך |
160-170 | חום בינוני-נמוך |
170-180 | חום בינוני |
190-200 | חום בינוני-גבוה |
200-220 | חום גבוה |
230-275 | חום גבוה-מאוד |
אפייה מהנה!