0 0
אורז פרסי

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

אורז פרסי

מאפיינים:
  • טבעוני
  • ללא גלוטן
  • פרווה
  • צמחוני
מטבח

אורז פרסי מסורתי קלאסי אחד אחד

  • 60
  • סועדים 10
  • קשה

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

משרים את האורז במים עם מלח למשך הלילה

משרים את האורז במים עם מלח למשך הלילה

2
בוצע

מסננים את האורז

מסננים את האורז

3
בוצע

מרתיחים מים בסיר עד לרתיחה

מרתיחים מים בסיר עד לרתיחה

4
בוצע

מעבירים את האורז לסיר ומערבבים קלות

מעבירים את האורז לסיר ומערבבים קלות

5
בוצע

מוסיפים מלח ומרתיחים שוב

מוסיפים מלח ומרתיחים שוב

6
בוצע

מסננים את האורז ומנערים היטב

מסננים את האורז ומנערים היטב

7
בוצע

בסיר חדש יוצקים שמן ומוסיפים כורכום

בסיר חדש יוצקים שמן ומוסיפים כורכום

8
בוצע

מניחים פרוסות תפו"א ומטגנים קלות

מניחים פרוסות תפו"א ומטגנים קלות

9
בוצע

מעבירים את השמן לקערה (ישמש אותנו בהמשך)

מעבירים את השמן לקערה (ישמש אותנו בהמשך)

10
בוצע

מסדרים את תפו"א בסיר

מסדרים את תפו"א בסיר

11
בוצע

מוזגים מעט אורז ומהדקים לתחתית

מוזגים מעט אורז ומהדקים לתחתית

12
בוצע

מוזגים את יתרת האורז (ללא הידוק)

מוזגים את יתרת האורז (ללא הידוק)

13
בוצע

ומסדרים בצורת "גיבעה"

ומסדרים בצורת "גיבעה"

14
בוצע

מכסים את המכסה בבד

מכסים את המכסה בבד

15
בוצע

אוטמים היטב ומבשלים

אוטמים היטב ומבשלים

16
בוצע

יוצקים מהשמן של תפו"א

יוצקים מהשמן של תפו"א

17
בוצע

מכסים וממשיכים בבישול

מכסים וממשיכים בבישול

18
בוצע

מסרים את המכסה

מסרים את המכסה

19
בוצע

בעזרת ידית הכף

בעזרת ידית הכף

20
בוצע

הופכים את האורז מהדופן למרכז

הופכים את האורז מהדופן למרכז

21
בוצע

במספר מקומות

במספר מקומות

22
בוצע

מסדרים שוב בצורת "גיבעה"

מסדרים שוב בצורת "גיבעה"

23
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

המתכון המלא שלב אחר שלב מהמטבח הפרסי ואותנטי איך להכין אורז אמיתי אחד אחד, לבן או צהוב, מושלם שיוצא אחד אחד עם תפוח אדמה והמעטפת הפריכה בתחתית.

שוטפים את האורז ומשרים ללילה עם כף מלח.
מרתיחים מים בסיר עם כף מלח,כאשר המים רותחים מוסיפים בזהירות את האורז עם כף מסננת.
בודקים לאחר 6 דקות את האורז שהוא אל דנטה.
מסננים את האורז ובסיר חדש שמים שמן עם כורכום ומטגנים קלות את התפוח אדמה.
משאירים שמן עם כורכום בצד, ומתחילים להעביר אורז מהמסננת לסיר בשכבה הראשונה מהדקים את התחתית האורז ולאחר מכן,מפזרים את האורז בזהירות בערימה שמדי פעם מטפטפים מעט שמן כורכום שנשאר בצד.
יוצרים ארובות ומכסים עם מכסה עטוף במגבת.
מנמיכים לאש נמוכה ומאדים את האורז במשך 50 דקות.
מורידים מהאש ומזיזים את המכסה מעט.

בתאבון!

רכיבים

מספר סועדים
1 ק"ג אורז עדיף יסמין
2 כפות מלח
3 כפות שמן קנולה
1/2 כפית שטוחה כורכום
1 תפוח אדמה

סימון תזונתי

167
קלוריות
3.4 גרם
חלבון
0.4 גרם
שומן
36.7 גרם
פחמימות
1 גרם
סיבים תזונתיים
0 מ"ג
כולסטרול

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
רן בראון

מדהים!

ממולאים פרסי דולמה שלב18
הקודם
ממולאים – דולמה
עלי גפן ממולאים
הבא
עלי גפן ממולאים באורז ושמיר
ממולאים פרסי דולמה שלב18
הקודם
ממולאים – דולמה
עלי גפן ממולאים
הבא
עלי גפן ממולאים באורז ושמיר

הוסף תגובה