רכיבים
-
1 ק"ג אורזעדיף יסמין
-
2 כפות מלח
-
3 כפות שמן קנולה
-
1/2 כפית שטוחה כורכום
-
1 תפוח אדמה
שלבי הכנה
1
בוצע
|
משרים את האורז במים עם מלח למשך הלילה |
2
בוצע
|
מסננים את האורז |
3
בוצע
|
מרתיחים מים בסיר עד לרתיחה |
4
בוצע
|
מעבירים את האורז לסיר ומערבבים קלות |
5
בוצע
|
מוסיפים מלח ומרתיחים שוב |
6
בוצע
|
מסננים את האורז ומנערים היטב |
7
בוצע
|
בסיר חדש יוצקים שמן ומוסיפים כורכום |
8
בוצע
|
מניחים פרוסות תפו"א ומטגנים קלות |
9
בוצע
|
מעבירים את השמן לקערה (ישמש אותנו בהמשך) |
10
בוצע
|
מסדרים את תפו"א בסיר |
11
בוצע
|
מוזגים מעט אורז ומהדקים לתחתית |
12
בוצע
|
מוזגים את יתרת האורז (ללא הידוק) |
13
בוצע
|
ומסדרים בצורת "גיבעה" |
14
בוצע
|
מכסים את המכסה בבד |
15
בוצע
|
אוטמים היטב ומבשלים |
16
בוצע
|
יוצקים מהשמן של תפו"א |
17
בוצע
|
מכסים וממשיכים בבישול |
18
בוצע
|
מסרים את המכסה |
19
בוצע
|
בעזרת ידית הכף |
20
בוצע
|
הופכים את האורז מהדופן למרכז |
21
בוצע
|
במספר מקומות |
22
בוצע
|
מסדרים שוב בצורת "גיבעה" |
23
בוצע
|
בתאבון |