רכיבים
-
1 ק"ג בשר כתף
-
1.5 ק"ג גזר
-
1/4 כרוב כרוב
-
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
-
3 כוסות אורז
-
ראש שום
-
2.5 כפיות מלח
-
כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כמון
-
כפית אבקת מרק
שלבי הכנה
1
בוצע
|
1 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות |
2
בוצע
|
שופכים לסיר רבע כוס שמן |
3
בוצע
|
מוסיפים את הבשר |
4
בוצע
|
כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור |
5
בוצע
|
מטגנים תוך כדי ערבוב לסגירת הבשר |
6
בוצע
|
מוסיפים את הגזר |
7
בוצע
|
את הכרוב |
8
בוצע
|
גרגירי החומוס |
9
בוצע
|
ומים בגובה של מעט מעל הגזר |
10
בוצע
|
מוסיפים את התבלינים: מלח,פלפל שחור |
11
בוצע
|
כמון, פפריקה מתוקה |
12
בוצע
|
כורכום, אבקת מרק |
13
בוצע
40
|
סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים כ-40 דקות |
14
בוצע
|
עד שהבשר מוכן |
15
בוצע
|
מוסיפים 3 כוסות אורז |
16
בוצע
|
6 כוסות מים |
17
בוצע
|
מניחים ראש שום טרי במרכז |
18
בוצע
|
סוגרים עם מכסה ומבשלים עד לאידוי חלק מהנוזלים |
19
בוצע
|
פותחים את המכסה, יוצרים ארובות |
20
בוצע
60
|
וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעה |
21
בוצע
|
עד שהאורז מוכן |
22
בוצע
|
בתאבון |