0 0
בורקס בשר ברוטב פטריות

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

בורקס בשר ברוטב פטריות

מאפיינים:
  • בשרי

בורקס בשר עם רוטב פטריות. השילוב הכי טעים והכי מוצלח!

  • 90
  • סועדים 12
  • קל

רכיבים

  • לרוטב פטריות:

הוראות הכנה

שתף

בורקס בשר ברוטב פטריות. המאפה עם השילוב הכי מוצלח והכי טעים שתטעמו אי פעם. בורקס בשר קל ופשוט להכנה עם בצל וירק המטוגנים עד קבלת המרקם המתאים והנכון. רוטב הפטריות המדהים נותן טעמים מיוחדים לבורקס הבשר המיוחד. בורקס מעולה לארוחת שישי או חג. לאירוח של חברים. הכנת רוטב הפטריות מהירה ומשודרגת. נסו ופשוט תשתמשו ברוטב בכל מאפה.

  1. מוציאים את בצק העלים מהמקפיא לטמפרטורת החדר לפחות 3 שעות לפני השימוש.
  2. מעבירים לקערת ערבוב 1/2 ק”ג בשר טחון, 1 בצל מגורד, כוס ירק קצוץ (שילוב של פיטרוזיליה וכוסברה).
  3. מוסיפים את את כל התבלינים ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
  4. במחבת גדולה (רוצי ווק) מוסיפים 3 כפות שמן. כשהשמן חם, מוסיפים את תערובת הבשר ומערבבים תוך כדי בישול עד שהבשר הופך לפירורים.
  5. מעבירים את הבשר המוכן למסננת עד להתקררות והוצאת כל הנוזלים.
  6. כשהבשר קר, פורסים את בצק העלים על משטח.
  7. חותכים את הבצק מהצד הצר של המלבן לרצועות של 10 ס”מ.
  8. מניחים על אמצע הרצועה כמות נדיבה מתערובת הבשר.
  9. לוקחים מכל צד את קצוות הבצק מניחים מעל הבשר וקורצים עם האצבעות לסגירה.
  10. יוצרים מעין “צינור” מניחים הפוך (עם החיבור כלפי מטה) על נייר אפייה בתבנית.
  11. מורחים ביצה שמהולה עם טיפת כרכום (בשביל הצבע).
  12. מפזרים שומשום.
  13. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות ל-40 דקות או עד הזהבה.
  14. לאחר האפייה חותכים לגודל הרצוי.

    להכנת רוטב הפטריות :

  1. קוצצים את הבצל וחותכים את הפטריות לחצי.
  2. מטגנים בווק עם כף שמן ומוסיפים חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.
  3. עד לסגירה הפטריות וריכוך הבצל.
  4. מעבירים למסננת להגרת הנוזלים
  5. מכינים את אבקת רוטב הפטריות ע”פ הוראות ההכנה.
  6. ברגע שהרוטב מוכן, מוסיפים את הפטריות המטוגנות לעוד דקה של בישול.
  7. יוצקים מהרוטב החם על הבורקס

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
1 ק"ג בצק עלים מרודד
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל
כוס ירק קצוץ (פטרוזיליה/כוסברה)
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית כורכום
כפית גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
כפית אבקת מרק
3 כפות שמן קנולה
1 ביצה
חופן שומשום
לרוטב פטריות:
2 סלסלאות פטריות
1 בצל
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית מלח
2 שקיות אבקה להכנת רוטב פטריות

רן בראון

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(4)
סה"כ ביקורות:1
שלי גוטמן

מאפינס אפויים עם קישואים,גזר וגבינות
הקודם
מאפינס קישוא גזר חלבי
מרק עגבניות עם גריסים פשוט וקל להכנה.
הבא
מרק עגבניות עם גריסים
מאפינס אפויים עם קישואים,גזר וגבינות
הקודם
מאפינס קישוא גזר חלבי
מרק עגבניות עם גריסים פשוט וקל להכנה.
הבא
מרק עגבניות עם גריסים

הוסף תגובה