0 0
בורקס בשר ובטטה

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

בורקס בשר ובטטה

מאפיינים:
  • בשרי

בורקס בשר ובטטה. הכי פשוט, הכי מהיר והכי טעים.

  • 90
  • סועדים 12
  • קל

רכיבים

הוראות הכנה

שתף

בורקס בשר ובטטה. המאפה הכי טעים שתטעמו אי פעם. בורקס קל ופשוט להכנה עם השילוב המנצח של בטטה מגורדת. הבטטה נותנת טעמים מדהימים לבשר ובנוסף רכות למרקם של הבשר הטחון. בורקס מעולה לארוחת שישי או חג. לאירוח של חברים. מומלץ להגיש את הבורקס בתוספת סלט קצוץ דק ורוטב פטריות חם.

  1. מוציאים את בצק העלים מהמקפיא לטמפרטורת החדר לפחות 3 שעות לפני השימוש.
  2. מעבירים לקערת ערבוב 1/2 ק”ג בשר טחון, 1 בצל מגורד, כוס ירק קצוץ (שילוב של פיטרוזיליה וכוסברה) ובטטה בגודל בינוני מגורדת בפומפייה עדינה.
  3. מוסיפים את את כל התבלינים ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
  4. במחבת גדולה (רוצי ווק) מוסיפים 3 כפות שמן. כשהשמן חם, מוסיפים את תערובת הבשר ומערבבים תוך כדי בישול עד שהבשר הופך לפירורים.
  5. מעבירים את הבשר המוכן למסננת עד להתקררות והוצאת כל הנוזלים.
  6. כשהבשר קר, פורסים את הבצק העלים על משטח.
  7. חותכים את הבצק מהצד הצר של המלבן לרצועות של 10 ס”מ.
  8. מניחים על אמצע הרצועה כמות נדיבה מתערובת הבשר.
  9. לוקחים מכל צד את קצוות הבצק מניחים מעל הבשר וקורצים עם האצבעות לסגירה.
  10. יוצרים מעין “צינור” מניחים הפוך (עם החיבור כלפי מטה) על נייר אפייה בתבנית.
  11. מורחים ביצה שמהולה עם טיפת כרכום (בשביל הצבע).
  12. מפזרים שומשום.
  13. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות ל-40 דקות או עד הזהבה.
  14. לאחר האפייה חותכים לגודל הרצוי.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
1 ק"ג בצק עלים מרודד
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל
1 בינוני בטטה
כוס ירק קצוץ (פטרוזיליה/כוסברה)
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית כורכום
כפית גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
כפית אבקת מרק
3 כפות שמן קנולה
1 ביצה
חופן שומשום

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
מירי לפיד

מאפינס טונה ותירס בתוספת גבינות.
הקודם
מאפינס טונה ותירס בתוספת גבינות
מאפינס תירס וגבינה שילדים אוהבים
הבא
מאפינס תירס וגבינה
מאפינס טונה ותירס בתוספת גבינות.
הקודם
מאפינס טונה ותירס בתוספת גבינות
מאפינס תירס וגבינה שילדים אוהבים
הבא
מאפינס תירס וגבינה

הוסף תגובה