0 0
בורקס פילו במילוי בשר

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

בורקס פילו במילוי בשר

מאפיינים:
  • בשרי

מתכון מעולה לבורקס פילו מושלם

  • 60
  • סועדים 15
  • קל

רכיבים

  • המצרכים למילוי :

  • התיבול המושלם לבשר :

  • לציפוי :

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים לבשר

המצרכים לבשר

2
בוצע

לקצוץ את הירק והבצל עם 2 כפות שמן

לקצוץ את הירק והבצל עם 2 כפות שמן

3
בוצע

לגרד בפומפייה העדינה בטטה בגודל של אגרוף קטן

לגרד בפומפייה העדינה בטטה בגודל של אגרוף קטן

4
בוצע

להעביר את הבשר הטחון, הבצל, הירק והבטטה לקערה

להעביר את הבשר הטחון, הבצל, הירק והבטטה לקערה

5
בוצע

התבלינים לתערובת מוצלחת במיוחד

התבלינים לתערובת מוצלחת במיוחד

6
בוצע

להוסיף את התבלינים לקערת המצרכים

להוסיף את התבלינים לקערת המצרכים

7
בוצע

לערבב היטב עד קבלת תערובת אחידה

לערבב היטב עד קבלת תערובת אחידה

8
בוצע

אם ניתן מומלץ להעביר ללילה למקרר (מכוסה בניילון ניצמד) לספיגת הטעמים.

אם ניתן מומלץ להעביר ללילה למקרר (מכוסה בניילון ניצמד) לספיגת הטעמים.

9
בוצע

מוספים למחבת חמה כ-3 כפות שמן

מוספים למחבת חמה כ-3 כפות שמן

10
בוצע

מטגנים עד הפיכת התערובת לפירורים

מטגנים עד הפיכת התערובת לפירורים

11
בוצע

מוסיפים את הצנוברים וממשיכים לערבב תוך כדי בישול

מוסיפים את הצנוברים וממשיכים לערבב תוך כדי בישול

12
בוצע

מעבירים למסננת להוצאת כל הנוזלים

מעבירים למסננת להוצאת כל הנוזלים

13
בוצע

פורסים 2 עלי פילו ומרססים בתרסיס מעל השכבה העליונה

פורסים 2 עלי פילו ומרססים בתרסיס מעל השכבה העליונה

14
בוצע

מניחים מהבשר בתחילת הבצק

מניחים מהבשר בתחילת הבצק

15
בוצע

ומגלגלים

ומגלגלים

16
בוצע

מניחים בתבנית עם נייר אפייה וחותכים ל-3

מניחים בתבנית עם נייר אפייה וחותכים ל-3

17
בוצע

מצפים בביצה ושומשום

מצפים בביצה ושומשום

18
בוצע

מכניסים לתנור ל-170 מעלות במצב טורבו

מכניסים לתנור ל-170 מעלות במצב טורבו

19
בוצע

עד הזהבה

עד הזהבה

20
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

בורקס פילו במילוי בשר. בורקס בריא, קריספי וטעים. מנה קלה להכנה, שילוב מושלם של בצק פילו במילוי בשר בתיבול מושלם בתוספת המרכיב הסודי שישדרג את טעם הבשר. ניתן להכין מגוון ענק של מאכלים באמצעות הבשר טחון : קציצות ברוטב, קציצות מטוגנות, בולונז, בורקס במילוי בשר, עראיס, מפרום, מוסקה, ועוד … נסו פעם אחת ולא תתאכזבו. מתכון מדויק, נדיר ומושלם לבורקס פילו במילוי בשרן.

אז בואו נתחיל :

הכנת המצרכים למילוי בשר :

  • מתאים לכל סוג בשר שניתן לטחון לקציצות (עד 10% שומן – אין צורך ביותר).
    רצוי מאוד להשתמש בטחינה עדינה ולא גסה (טחינה גסה מתאימה יותר לקבבים שמונחים על מנגל).
  • קוצצים בצל גדול וחופן ירק (פטרוזיליה בשילוב כוסברה) עם 2 כפות שמן במעבד מזון חשמלי או ידני כמו סלייסר.
    כמה זה חופן ירק? כל מה שהיד שלכם יכולה להכיל.
    לא לפחד, ירק אף פעם לא קילקל את טעם האוכל (ראו את המטבח הפרסי שעשיר בירק).
  • לא חובה ! אבל אל תוותרו ואל תהססו – קחו בטטה קטנה וגרדו במגרדת העדינה
    מה זה בטטה קטנה ? בגודל של ביצה גדולה.
    מה זה מוסיף ? אתם תתפלאו ולא תבינו למה הטעם נדיר !!!
  • התבלינים:

    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור טחון
    1/2 כפית כורכום
    1/2 כפית כמון
    2 כפיות גדושות פפריקה אדומה
    1 כפית אבקת מרק

    לערבב את המרכיבים עם התבלינים בקערה עד קבלת תערובת אחידה.
    להעביר למחבת חמה 3 כפות שמן.
    להוסיף את הבשר המתובל ולערבב עד שהופכים לפירורים.
    להוסיף 1/2 כוס צנוברים ולהמשיך לבשל כ- 5 דקות.
    להעביר למסננת לצורך הוצאת הנוזלים.

    הרכבת הבורקס :

    לפרוס בצק פילו.
    להניח 2 עלים אחד על גבי השני ולרסס מעל העליון בתרסיס שמן.
    להניח מהבשר פירורים לאורך הבצק בחלק העליון ולגלגל.
    להניח בתבנית מעל תבנית אפייה ולחתוך כל בצק ל-3 חלקים.
    לצפות בביצה ולפזר שומשום.
    להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במצב טורבו.
    עד הזהבה.

    בתאבון.

    וכמו שכתבנו מדובר בתיבול לבשר טחון הכי נדיר שתכינו !!!!

    רכיבים

    מספר סועדים
    חבילה בצק פילו
    תרסיס שמן
    המצרכים למילוי :
    1/2 ק"ג בשר טחון
    1 גדול בצל
    1 (בגודל אגרוף קטן) בטטה
    חופן ירק קצוץ (פטרוזיליה/כוסברה)
    1/2 כוס צנוברים קלויים
    התיבול המושלם לבשר :
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור טחון
    1/2 כפית כורכום
    1/2 כפית כמון
    2 כפיות פפריקה מתוקה
    כפית אבקת מרק
    לציפוי :
    1 ביצה
    קצח, שומשום (ע"פ העדפה)

    חוות דעת

    דירוג ממוצע:
    (5)
    סה"כ ביקורות:1
    השף המצלם

    איך לתבל בשר טחון לקציצות מושלמות
    הקודם
    איך לתבל בשר טחון ?
    איך לתבל בשר טחון לקציצות מושלמות
    הקודם
    איך לתבל בשר טחון ?

    הוסף תגובה