רכיבים
-
חבילה בצק פילו
-
תרסיס שמן
-
המצרכים למילוי :
-
1/2 ק"ג בשר טחון
-
1 גדול בצל
-
1 (בגודל אגרוף קטן) בטטה
-
חופן ירק קצוץ (פטרוזיליה/כוסברה)
-
1/2 כוס צנוברים קלויים
-
התיבול המושלם לבשר :
-
1 כפית מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית כמון
-
2 כפיות פפריקה מתוקה
-
כפית אבקת מרק
-
לציפוי :
-
1 ביצה
-
קצח, שומשום (ע"פ העדפה)
שלבי הכנה
1
בוצע
|
המצרכים לבשר |
2
בוצע
|
לקצוץ את הירק והבצל עם 2 כפות שמן |
3
בוצע
|
לגרד בפומפייה העדינה בטטה בגודל של אגרוף קטן |
4
בוצע
|
להעביר את הבשר הטחון, הבצל, הירק והבטטה לקערה |
5
בוצע
|
התבלינים לתערובת מוצלחת במיוחד |
6
בוצע
|
להוסיף את התבלינים לקערת המצרכים |
7
בוצע
|
לערבב היטב עד קבלת תערובת אחידה |
8
בוצע
|
אם ניתן מומלץ להעביר ללילה למקרר (מכוסה בניילון ניצמד) לספיגת הטעמים. |
9
בוצע
|
מוספים למחבת חמה כ-3 כפות שמן |
10
בוצע
|
מטגנים עד הפיכת התערובת לפירורים |
11
בוצע
|
מוסיפים את הצנוברים וממשיכים לערבב תוך כדי בישול |
12
בוצע
|
מעבירים למסננת להוצאת כל הנוזלים |
13
בוצע
|
פורסים 2 עלי פילו ומרססים בתרסיס מעל השכבה העליונה |
14
בוצע
|
מניחים מהבשר בתחילת הבצק |
15
בוצע
|
ומגלגלים |
16
בוצע
|
מניחים בתבנית עם נייר אפייה וחותכים ל-3 |
17
בוצע
|
מצפים בביצה ושומשום |
18
בוצע
|
מכניסים לתנור ל-170 מעלות במצב טורבו |
19
בוצע
|
עד הזהבה |
20
בוצע
|
בתאבון |