0 0
ביראני – אורז הודי עשיר

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

ביראני – אורז הודי עשיר

מטבח

מתכון לביראני אורז הודי עשיר במרכיבים

  • 120
  • סועדים 6
  • בינוני

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

שוטפים את הלבבות וחותכים

שוטפים את הלבבות וחותכים

2
בוצע

מחממים 2 כפות שמן ו-4 שיני שם

מחממים 2 כפות שמן ו-4 שיני שם

3
בוצע

מוסיפים את הלבבות

מוסיפים את הלבבות

4
בוצע

הפלפל, המלח והכורכום

הפלפל, המלח והכורכום

5
בוצע

ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב

ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב

6
בוצע

מוסיפים מים חמים ומבשלים כשעה וחצי

מוסיפים מים חמים ומבשלים כשעה וחצי

7
בוצע

שוטפים וחותכים את הקורקבנים

שוטפים וחותכים את הקורקבנים

8
בוצע

מטגנים את השום בשמן

מטגנים את השום בשמן

9
בוצע

מוסיפים את התבלינים והקורקבנים ומטגנים

מוסיפים את התבלינים והקורקבנים ומטגנים

10
בוצע

מוסיפים מים ומבשלים כשעה וחצי

מוסיפים מים ומבשלים כשעה וחצי

11
בוצע

הלבבות מוכנים

הלבבות מוכנים

12
בוצע

הקורקבנים מוכנים

הקורקבנים מוכנים

13
בוצע

שוטפים 3 כוסות אורז בסמטי הודי

שוטפים 3 כוסות אורז בסמטי הודי

14
בוצע

מעבירים לסיר ומוסיפים 4.5 כוסות מים רותחים

מעבירים לסיר ומוסיפים 4.5 כוסות מים רותחים

15
בוצע

מוסיפים כורכום,מלח,עלי דפנה וקינמון

מוסיפים כורכום,מלח,עלי דפנה וקינמון

16
בוצע

ומבשלים עד אידוי כל הנוזלים

ומבשלים עד אידוי כל הנוזלים

17
בוצע

מוסיפים את האפונה והגזר ומערבבים היטב

מוסיפים את האפונה והגזר ומערבבים היטב

18
בוצע

מניחים בתחתית סיר עמוק לבבות

מניחים בתחתית סיר עמוק לבבות

19
בוצע

מכסים באורז

מכסים באורז

20
בוצע

מפזרים קורקבנים

מפזרים קורקבנים

21
בוצע

ושוב אורז

ושוב אורז

22
בוצע

וממשיכים בשכבות

וממשיכים בשכבות

23
בוצע

פורסים את תפוח האדמה

פורסים את תפוח האדמה

24
בוצע

הבצל והעגבנייה

הבצל והעגבנייה

25
בוצע

מתבלים במלח ופלפל ומניחים מעל האורז

מתבלים במלח ופלפל ומניחים מעל האורז

26
בוצע

אוטמים היטב בניילון ומבשלים כשעה וחצי

אוטמים היטב בניילון ומבשלים כשעה וחצי

27
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

מתכון מהמטבח ההודי לביראני עשיר בירקות תפוח אדמה עגבניות אפונה וגזר ובחלקי פנים של עוף קורקבנים וכבדי עוף. ניתן להכין בגירסא צמחונית.מתאימה כתוספת.

בסיר : מטגנים 4 שיני שום פרוס לעיגולים . מוסיפים את הלבבות. מתבלים עם מלח וכף וחצי פלפל שחור.

מוסיפים מים עד כיסוי התבשיל ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי עד שהלבבות מתרככים.

מידי פעם בודקים את מצב הנוזלים ואם יש צורך מוסיפים מים רותחים.

בסיר שני – אותם הפעולות עם הקורקבנים.

בסיר נוסף : שמים את האורז השטוף . מוסיפים  4 וחצי כוסות מים רותחים . מוסיפים את עלי הדפנה , מקל קינמון , מתבלים  בכרכום ומלח.

מבשלים על אש גבוהה עד אידוי כל הנוזלים. מוסיפים את האפונה עם הגזר ומכבים את האש.

בסיר עמוק: מסדרים בשכבות : לבבות ועל זה שכבת אורז . קורקבנים ושוב שכבת אורז ומעל ערבוב של קורקבנים ולבבות.

מעל מניחים בצורה אחידה את תפוחי האדמה , בצל ועגבנייה.

מניחים בצורה אחידה מעל כל התבשיל שקיות אוכל קטנות ומהדקים מהצדדים.

מבשלים על אש קטנה כ- חצי שעה. מגישים חם.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
3 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב
800 גרם לבבות הודו/עוף
800 גרם קורקבנים
8 שיני שום פרוסים לעיגולים
3 עלי דפנה
1 מקל קינמון
1/2 קופסא אפונה וגזר
1 בצל פרוס לטבעות
2 תפוחי אדמה פרוסים לעיגולים
1 עגבניה פרוסה לעיגולים
1/4 כפית כורכום
4 כפות שמן
3 כפות פלפל שחור
מלח

סימון תזונתי

480
קלוריות
62 גרם
חלבון
22 גרם
שומן
28 גרם
פחמימות
220 מ"ג
כולסטרול
4 גרם
סיבים

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
רן בראון

מתכון מעולה!

באג'י כרוב מהמטבח ההודי
הקודם
באג’י כרוב
מתכון הודי לעוף ברוטב קנג'י
הבא
עוף ברוטב קנג’י
באג'י כרוב מהמטבח ההודי
הקודם
באג’י כרוב
מתכון הודי לעוף ברוטב קנג'י
הבא
עוף ברוטב קנג’י

הוסף תגובה