0 0
ג’חנון

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

ג’חנון

מתכון לג'חנון תימני אסלי

  • לילה בתנור
  • סועדים 10
  • בינוני

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים

המצרכים

2
בוצע

מכניסים הכל למיקסר ומערבלים

מכניסים הכל למיקסר ומערבלים

3
בוצע

מקמחים משטח ומעבירים אליו את הבצק

מקמחים משטח ומעבירים אליו את הבצק

4
בוצע

לשים ומוסיפים קמח לפי הצורך

לשים ומוסיפים קמח לפי הצורך

5
בוצע

מצפים את הבצק בשמן ומתפיחים כשעה

מצפים את הבצק בשמן ומתפיחים כשעה

6
בוצע

מוציאים ולשים שוב

מוציאים ולשים שוב

7
בוצע

מכינים רצועה ופורסים

מכינים רצועה ופורסים

8
בוצע

מגלגלים לכדורים ומצפים בשמן

מגלגלים לכדורים ומצפים בשמן

9
בוצע

מותחים את הכדור לאורך השיש ומדביקים

מותחים את הכדור לאורך השיש ומדביקים

10
בוצע

מותחים ימינה ושמאלה בעדינות ומורחים במרגרינה

מותחים ימינה ושמאלה בעדינות ומורחים במרגרינה

11
בוצע

מקפלים בצד שמאל

מקפלים בצד שמאל

12
בוצע

ומימין

ומימין

13
בוצע

ומגלגלים

ומגלגלים

14
בוצע

מניחים בתחתית סיר הג'חנון פיתה קפואה

מניחים בתחתית סיר הג'חנון פיתה קפואה

15
בוצע

ומסדרים בסיר

ומסדרים בסיר

16
בוצע

מכסים בנייר מרגרינה

מכסים בנייר מרגרינה

17
בוצע

וכך זה בבוקר

וכך זה בבוקר

18
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

מתכון למנת הדגל של המטבח התימני. ג’חנון תימני אסלי נעשה בשיטה המסורתית של שכבות דקות של בצק הנאפה למשך הלילה ומוגש עם ביצה ועגבניות.

מכניסים את כל הרכיבים למיקסר ומערבלים לבצק דביק ונוזלי.
מכינים משטח עבודה שופכים קמח על המשטח שופכים את הבצק מקערת המיקסר על משטח העבודה .
מתחילים ללוש תוך הוספת קמח למשטח עד אשר מתקבל בצק לא דביק ונעים למגע.
מחזירים לקערה מצפים בשמן ומתפיחים כשעה. מוציאים לשים את הבצק שוב כ-5 דקות ומחזירים לקערה ומצפים בשמן שוב לשעה.
וכך שוב לאחר כשעה או יותר.
לשים את הבצק מכינים ממנו “נחש” חותכים לגודל אשר ממנו מכינים את הכדורים
מנקים את השיש משאריות הקמח שופכים בצידי השיש שמן מגלגלים בין כפות הידיים – לקבלת כדור מגלגל את הכדור בשמן כדיי שיצופה ומניחים בשמן וכך את כל הכדורים, צריכים להתקבל כ- 16-20 כדורים.
לאחר כחצי שעה לוקחים את הכדור ופותח ביו שני הידיים בעדינות לרוחב כ5 ס”מ ובאורך כ30 ס”מ על השיש מדביקים צד תחתון בלחיצה ומדביקים צד עליון ועכשיו תופסים את הצד הימני של הפס במרכזו מרימים מעט ומושכים הצידה בעדינות הבצק נמתח כמו גומי.
וכך מושכים במרכז ומדביקים לשיש.
לוקחים את הצד התחתון ומושכים ומדביקים בלחיצה ולוקחים את הצד העליון ואותו הדבר
חוזרים על הפעולה גם בצד שמאל של הפס.
מתקבל עלה מרובע ולאחר אימון אפילו כל כך דק שהוא שקוף
מורחים מרגרינה רכה על העלה מקפל מימין למרכז מקפל משמאל למרכז מורח מרגרינה שוב ומגלגל תוך מתיחה קלה
לוקחים את סיר הג’חנון מרפדים בפיתה קפואה ומניח את הג’חנונים שתי וערב בסיר בסוף מכסים בנייר המרגרינה
לתנור בחום של 100 מעלות עד הבוקר,
במקביל מבשלים בתחילה את הביצים בסיר עד שנהיות קשות ואז מסדרים אותם על הג’חנון מעל נייר המרגרינה.
בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
1 ק"ג קמח
6 כפות סילאן
1 כפית מלח גדושה
3 כוסות מים
חבילה אבקת אפייה לא חובה

סימון תזונתי

370
קלוריות
10 גרם
חלבון
1 גרם
שומן
78 גרם
פחמימות
0 מ"ג
כולסטרול
0.3 גרם
סיבים

פוקסי 99

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
רן בראון

יצא בדיוק אחד לאחד. תמיד חשבתי שזה מסובך

מתכון ללחוח תימני אותנטי
הקודם
לחוח
מרק רגל תימני
הבא
מרק רגל תימני
מתכון ללחוח תימני אותנטי
הקודם
לחוח
מרק רגל תימני
הבא
מרק רגל תימני

הוסף תגובה