0 0
גפילטע פיש

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

גפילטע פיש

מנת הדגל של המטבח הפולני.

  • 120
  • סועדים 10
  • בינוני

רכיבים

  • המצרכים לקציצות :

  • המצרכים לציר :

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים לקציצות

המצרכים לקציצות

2
בוצע

טוחנים פעמיים את החומרים לקציצות

טוחנים פעמיים את החומרים לקציצות

3
בוצע

מוסיפים ביצים ומתבלים את תערובת הקציצות

מוסיפים ביצים ומתבלים את
תערובת הקציצות

4
בוצע

מכניסים את התערובת לחצי שעה למקרר

מכניסים את התערובת לחצי שעה למקרר

5
בוצע

מרתיחים את חומרי הציר ומסירים את הקצף שנוצר

מרתיחים את חומרי הציר
ומסירים את הקצף שנוצר

6
בוצע

בידיים לחות יוצרים קציצות ומחליקים לציר הרותח

בידיים לחות יוצרים קציצות ומחליקים לציר הרותח

7
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

מנת הדגל של המטבח הפולני. אין חג בלעדיו במיוחד בראש השנה. המסורת הפולנית במלוא הדרה. הדג הטחון עם הגזר המבושל הינו הסמל הקולנרי של המטבח הרומני.

1. ממלאים סיר גדול במים (כ-2.5 ליטרים), מוסיפים את כל החומרים ומביאים לרתיחה.
מסירים את הקצף שנוצר ומנמיכים את הלהבה.
2. טוחנים (פעמיים) את כל חומרי הקציצות.
3. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות ומשהים במקרר לחצי שעה לפחות.
אם התערובת רכה מדי – אפשר להוסיף לה עוד מעט חלה מושרית וסחוטה ולהמתין כמה דקות.
4. צרים קציצות ומחליקים אותן לתוך הציר הרותח.
מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים שוב את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי.
5. מצננים מעט ומוציאים את הקציצות בזהירות מהסיר.
מעבירים לכלי ומצננים היטב במקרר. מוסיפים קצת ציר מעל הקציצות שלא יתייבשו.
6. מסננים את הציר, מסלקים את הבצלים וחותכים את הגזרים לפרוסות אלכסוניות דקות.
מאחסנים את הציר במקרר בצנצנת סגורה.
7. לפני ההגשה, מניחים פרוסת גזר על פני כל מנה. מגישים עם הציר, שנקרש בינתיים ובתוספת חזרת.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
המצרכים לקציצות :
1 ק"ג קרפיון טחון
2 בצלים בינוניים קלופים
2 ביצים
1 גזר קטן
1.5 כפות סוכר
1 פרוסת חלה מושרית במים וסחוטה
מלח
פלפל שחור
המצרכים לציר :
1 בצלים קלופים וחתוכים לחצי
2 גזרים קלופים
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ראשים,זנבות ואדרות דגים

סימון תזונתי

160
קלוריות
19 גרם
חלבון
7 גרם
שומן
5 גרם
פחמימות
111 מ"ג
כולסטרול
0.2 גרם
סיבים

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
רן בראון

חזרתי 40 שנה אחורה לבית של סבתא

כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים
הקודם
כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים
קציצות חצילים
הבא
קציצות בשר וחצילים
כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים
הקודם
כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים
קציצות חצילים
הבא
קציצות בשר וחצילים

הוסף תגובה