0 0
חאלה ביבי – חמין פרסי

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

חאלה ביבי – חמין פרסי

מטבח

החמין הפרסי האולטימטיבי לחודשי החורף הקרים

  • לילה בתנור
  • סועדים 10
  • בינוני

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

יום קודם מבשלים שעועית אדומה

יום קודם מבשלים שעועית אדומה

2
בוצע

מרתיחים מים בסיר גדול

מרתיחים מים בסיר גדול

3
בוצע

מוסיפים את בשר השריר והבשר מס' 4

מוסיפים את בשר השריר והבשר מס' 4

4
בוצע

לאחר 5 דקות מוסיפים את הסיר והנוזלים

לאחר 5 דקות מוסיפים את הסיר והנוזלים

5
בוצע

חותכים לקוביות את הלפת והקולורבי

חותכים לקוביות את הלפת והקולורבי

6
בוצע

ומוסיפים לסיר עם הלפת השלמים

ומוסיפים לסיר עם הלפת השלמים

7
בוצע

מסירים מידי פעם את הקצף

מסירים מידי פעם את הקצף

8
בוצע

לאחר חצי שעה מוספים 3 כפיות מלח

לאחר חצי שעה מוספים 3 כפיות מלח

9
בוצע

כפית פפריקה חריפה ובצל קצוץ

כפית פפריקה חריפה ובצל קצוץ

10
בוצע

שליש כוס שמן

שליש כוס שמן

11
בוצע

ומערבבים היטב

ומערבבים היטב

12
בוצע

לאחר 15 דקות מוסיפים את העדשים, המש, האורז

לאחר 15 דקות מוסיפים את העדשים, המש, האורז

13
בוצע

וכפית קינמון

וכפית קינמון

14
בוצע

מערבבים,מבשלים כשעה ומעבירים לפלטה למשך הלילה

מערבבים,מבשלים כשעה ומעבירים לפלטה למשך הלילה

15
בוצע

אחרי לילה על הפלטה

אחרי לילה על הפלטה

16
בוצע

להגיש עם ביצה ולימון

להגיש עם ביצה ולימון

הוראות הכנה

שתף

חמין פרסי אותנטי מהמטבח הפרסי שמבושל על גבי הפלטה איך שהחורף מתחיל

שלב א’ – יום קודם
מבשלים את השעועית במים .
ומשאירים במים כל הלילה.

שלב ב’
מרתיחים סיר גדול עם מים.
מוסיפים את הבשר (ניתן להוסיף סוגים שונים לפי הטעם)

שלב ג’ לאחר 5 דקות
מוסיפים את: השעועית האדומה, הלפת והקולורבי שחתוכים לקוביות
וגם את 3 הלפת השלמים.
מידי פעם מנקים את הקצף שנוצר מעל.

שלב ד’ לאחר 1/2 שעה
מוסיפים : 3 כפיות מלח , בצל קצוץ , 1/3 כוס שמן ומערבבים היטב.

שלב ה’ לאחר 1/4 שעה
מוסיפים את : המש ,העדשים , האורז וכפית קינמון.
מערבבים היטב ומבשלים עוד כשעה על אש בינונית-נמוכה.

חשוב מאוד : אם התערובת סמיכה,יש להוסיף מים חמים.
החמין יעמוד לילה שלם על פלטת שבת ולכן יש צורך בנוזלים.
מעבירים לפלטת שבת לכ -12 שעות.

מומלץ להגיש עם לימון.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
1/2 ק"ג בשר שריר
1/2 ק"ג בשר מס' 4
1 קולורבי חתוך לקוביות
3 לפת חתוך לקוביות
1 כוס שעועית אדומה
1 כוס מש
1 כוס עדשים
1 בצל בינוני קצוץ/טחון
1/3 כוס שמן
1.5 כוסות אורז
3 כפיות מלח
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית קינמון

סימון תזונתי

672
קלוריות
49 גרם
חלבון
30 גרם
שומן
74 גרם
פחמימות
210 מ"ג
כולסטרול
3.9 גרם
סיבים

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
דן בראון

מתכון קל ועשיר בטעמים!

גונדי פרסי
הקודם
גונדי פרסי
צרוכטמה תבשיל בשר ושעועית ירוקה
הבא
צ’רוכטמה – תבשיל בשר ושעועית
גונדי פרסי
הקודם
גונדי פרסי
צרוכטמה תבשיל בשר ושעועית ירוקה
הבא
צ’רוכטמה – תבשיל בשר ושעועית

הוסף תגובה