0 0
חורשט בדנג’ון פרסי מסורתי

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

חורשט בדנג’ון פרסי מסורתי

מאפיינים:
  • בשרי
מטבח

חורשט בדנג'ון תבשיל חצילים קלאסי מהמטבח הפרסי.

  • 90
  • סועדים 6
  • בינוני

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

לקלוף ולשטוף 2 חצילים

לקלוף ולשטוף 2 חצילים

2
בוצע
20

לחתוך את החציל לחצי, כל חצי ל-3 פרוסות להמליח ולהניח במסננת כ-20 דקות

לחתוך את החציל לחצי, כל חצי ל-3 פרוסות להמליח ולהניח במסננת כ-20 דקות

3
בוצע

לחתוך את תפוחי האדמה והגזר לקוביות

לחתוך את תפוחי האדמה והגזר לקוביות

4
בוצע

לערבב בקערה 1/4 כוס שמן ו-1/2 כפית כורכום

לערבב בקערה 1/4 כוס שמן ו-1/2 כפית כורכום

5
בוצע

להבריש את פרוסות החצילים בשמן עם הכורכום

להבריש את פרוסות החצילים בשמן עם הכורכום

6
בוצע

להניח לצריבה על מחבת חמה ולהבריש מעל

להניח לצריבה על מחבת חמה ולהבריש מעל

7
בוצע

ברגע שהחצילים צרובים יש להפוך

ברגע שהחצילים צרובים יש להפוך

8
בוצע

ולהעביר למסננת (החצילים לא אמורים להיות רכים אלא עדיין קשים מבפנים)

ולהעביר למסננת (החצילים לא אמורים להיות רכים אלא עדיין קשים מבפנים)

9
בוצע

1/2 ק"ג בשר חתוך לקוביות

1/2 ק"ג בשר חתוך לקוביות

10
בוצע

להעביר את קוביות הבשר לסיר עם 3 כפות שמן

להעביר את קוביות הבשר לסיר עם 3 כפות שמן

11
בוצע

להוסיף כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור

להוסיף כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור

12
בוצע

ולטגן עד סגירת הבשר

ולטגן עד סגירת הבשר

13
בוצע
30

להוסיף מים עד גובה הבשר ולבשל כחצי שעה עד ריכוך הבשר

להוסיף מים עד גובה הבשר ולבשל כחצי שעה עד ריכוך הבשר

14
בוצע

להוסיף את קוביות תפו"א והגזר ולהמשיך לבשל

להוסיף את קוביות תפו"א והגזר ולהמשיך לבשל

15
בוצע

בינתיים להכין בקערה : מיכל רסק עגבניות

בינתיים להכין בקערה : מיכל רסק עגבניות

16
בוצע

כפית מלח, 2 כפות פפריקה אדומה

כפית מלח, 2 כפות פפריקה אדומה

17
בוצע

כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק

כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק

18
בוצע

3 כוסות מים ולערבב

3 כוסות מים ולערבב

19
בוצע
15

להוסיף לסיר, לערבב ולבשל כרבע שעה

להוסיף לסיר, לערבב ולבשל כרבע שעה

20
בוצע

להניח מעל הרוטב את החצילים שטוגנו

להניח מעל הרוטב את החצילים שטוגנו

21
בוצע
30

ולבשל על אש נמוכה עם מכסה כחצי שעה

ולבשל על אש נמוכה עם מכסה כחצי שעה

22
בוצע

לבדוק מיד פעם שהנוזלים לא צומצמו יותר מידי

לבדוק מיד פעם שהנוזלים לא צומצמו יותר מידי

23
בוצע

בתאבון.

בתאבון.

הוראות הכנה

שתף

חורשט בדנג’ון, תבשיל חצילים פרסי. תבשיל רוטב עגבניות סמיך עם בשר בקר שבושל שעות על אש קטנה,מתובל כהלכה ובטעם נפלא. במטבח הפרסי המאכלים מחולקים SARDI & GARMI. והמנות של המטבח הפרסי הם מאוזנות לפי החלוקה הזאת. הכוונה החציל נחשב לירק מקרר (SARDI) וכדי לאזן את המנה של החורשט בדנג’ון, מומלץ לשלב את ה (GARMI) שזה הבשר המחמם.
התבשיל חורשט בדנג’ון ידוע במטבח הפרסי. בגרסה המסרותית שלו הבישול עם בשר הבקר נעשה על אש קטנה במשך מספר שעות , עד שכל המרכיבים מתאחדים ומשלימים אחד את השני ומצטמצמים לרוטב מדהים.

הכנת החצילים :

  1. לקלוף ולשטוף 2 חצילים.
  2. לחתוך את החציל לחצי, כל חצי ל-3 פרוסות להמליח ולהניח במסננת כ-20 דקות.
  3. לערבב בקערה 1/4 כוס שמן ו-1/2 כפית כורכום.
  4. להבריש את פרוסות החצילים בשמן עם הכורכום.
  5. להניח לצריבה על מחבת חמה ולהבריש מעל.
  6. ברגע שהחצילים צרובים יש להפוך ולגן גם מצד שני.
  7. להעביר למסננת (החצילים לא אמורים להיות רכים אלא עדיין קשים מבפנים).

הכנת התבשיל :

  1. לחתוך את תפוחי האדמה והגזר לקוביות.
  2. לחתוך את הבשר לקוביות.
  3. להעביר את קוביות הבשר לסיר עם 3 כפות שמן.
  4. להוסיף כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור.
  5. ולטגן עד סגירת הבשר.
  6. להוסיף מים עד גובה הבשר ולבשר כחצי שעה עד ריכוך הבשר.
  7. להוסיף את קוביות תפו”א והגזר ולהמשיך לבשר.
  8. בינתיים להכין בקערה : מיכל רסק עגבניות,כפית מלח, 2 כפות פפריקה אדומה, כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק, 3 כוסות מים ולערבב.
  9. להוסיף לסיר, לערבב ולבשל כרבע שעה.
  10. להניח מעל הרוטב את החצילים שטוגנו ולבשל על אש נמוכה עם מכסה כחצי שעה
  11. לבדוק מידי פעם שהנוזלים לא צומצמו יותר מידי.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
1/2 ק"ג בשר כתף
2 חציל
3 תפוח אדמה
2 גזר
מיכל (260 גרם) רסק עגבניות
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
כפית כורכום
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית גדושה אבקת מרק

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:2
סימה לוי

Orly Bar

פיצה ברוטב עגבניות מיובשות עם פרמזן,עם תוספות של גבינה צהובה,זיתים וגמבה אדומה
הקודם
פיצה ברוטב עגבניות מיובשות
בראוניז שוקולית וגבינה, קינוח מדהים! עם טעמים מעולים.מומלצת ביותר.
הבא
בראוניז שוקולית וגבינה
פיצה ברוטב עגבניות מיובשות עם פרמזן,עם תוספות של גבינה צהובה,זיתים וגמבה אדומה
הקודם
פיצה ברוטב עגבניות מיובשות
בראוניז שוקולית וגבינה, קינוח מדהים! עם טעמים מעולים.מומלצת ביותר.
הבא
בראוניז שוקולית וגבינה

הוסף תגובה