0 0
כדורי בשר ברוטב אפונה לימון

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

כדורי בשר ברוטב אפונה לימון

מאפיינים:
  • בשרי

כדורי בשר ברוטב אפונה ולימון, מנה שאי אפשר לעמוד בפניה.

  • 60
  • סועדים 8
  • קל

רכיבים

  • המרכיבים לכדורי בשר :

  • המרכיבים לרוטב :

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים לכדורי בשר

המצרכים לכדורי בשר

2
בוצע

לקצוץ את הבצל והירק דק (במעבד ידני/חשמלי)

לקצוץ את הבצל והירק דק (במעבד ידני/חשמלי)

3
בוצע

לגרד את תפו"א בפומפיה (בחלק הגס)

לגרד את תפו"א בפומפיה (בחלק הגס)

4
בוצע

להוסיף את התבלינים

להוסיף את התבלינים

5
בוצע

לערבב היטב עד קבלת תערובת אחידה

לערבב היטב עד קבלת תערובת אחידה

6
בוצע

לוקחים מעט מהתערובת

לוקחים מעט מהתערובת

7
בוצע

יוצרים כדור בגודל כדור פינג-פונג

יוצרים כדור בגודל כדור פינג-פונג

8
בוצע

מניחים בזהירות בשמן שחומם על להבה בינונית

9
בוצע

מטגנים מכל הכיוונים ומוציאים לנייר סופג

מטגנים מכל הכיוונים ומוציאים לנייר סופג

10
בוצע

המצרכים לרוטב אפונה לימון

המצרכים לרוטב אפונה לימון

11
בוצע

קוצצים את השום ובצל ירוק

קוצצים את השום ובצל ירוק

12
בוצע
2

מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את השום והבצל הירוק כ-2 דקות

מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את השום והבצל הירוק כ-2 דקות

13
בוצע
1

מוסיפים את האפונה ומטגנים עוד כדקה

מוסיפים את האפונה ומטגנים עוד כדקה

14
בוצע

להוסיף 2 כוסות מים, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור

להוסיף 2 כוסות מים, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור

15
בוצע

1/2 כפית פפריקה מתוקה,1/4 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה מתוקה,1/4 כפית כורכום

16
בוצע
5

חצי כוס מיץ לימון, לבשל 5 דקות על להבה נמוכה

חצי כוס מיץ לימון, לבשל 5 דקות על להבה נמוכה

17
בוצע

להניח את כדורי הבשר בזהירות

להניח את כדורי הבשר בזהירות

18
בוצע
10

לבשל כ-10 דקות ,ול"הרטיב" מידי פעם.

לבשל כ-10 דקות ,ול"הרטיב" מידי פעם.

19
בוצע

בתאבון.

בתאבון.

הוראות הכנה

שתף

כדורי בשר ברוטב אפונה ולימון. מתכון מעולה עם קציצות רכות ונימוחות במעטפת של רוטב לימוני חלומי שאין מי שלא יתחבר לטעמים המדהימים של הרוטב. מתכון מעולה להגשה לצד אורז. נסו להגיש את כדורי הבשר בתוך חלה.

כ-20 כדורי בשר.

אופן הכנת כדורי הבשר :
לקצוץ כוס ירק (פטרוזיליה או כוסברה,אפשר לשלב בינהם.) עם 1 בצל.
לגרד את תפוחי האדמה בחלק הגס של הפומפייה.
להוסיף את הכל לקערה עם הבשר הטחון.
להוסיף לקערה את התבלינים : כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור,חצי כפית כמון,חצי כפית כורכום ו-2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה.
לערבב היטב עד קבלת תערובת אחידה.
ליצור קציצות בידיים ולטגן בשמן חם על להבה בינונית.
ברגע ששחום הופכים ומניחים על נייר סופג.

אופן הכנת הרוטב :
קוצצים את השום והבצל הירוק ומטגנים עם 3 כפות שמן זית כ-2 דקות.
מוספים את האפונה לעוד דקה של טיגון.
מוזגים 2 כוסות מים, התבלינים וחצי כוס מיץ לימון.
מבשלים 5 דקות על להבה נמוכה.
מוסיפים את כדורי הבשר וממשיכים לבשל עוד 10 דקות על להבה נמוכה.

מגישים לצד אורז או בתוך חלה.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
המרכיבים לכדורי בשר :
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל
1 כוס ירק קצוץ (פטרוזיליה/כוסברה)
4 תפוח אדמה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
2 כפיות פפריקה מתוקה
המרכיבים לרוטב :
3 כפות שמן קנולה
5 שיני שום
2 בצל ירוק
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2 כוסות מים

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(4)
סה"כ ביקורות:1
רן בראון

הלימון משדרג את כדורי הבשר למשהו מיוחד

שבלולי מלוואח עם פסטו וגבינה בולגרית
הקודם
שבלולי מלאווח עם פסטו ובולגרית
מתכון למלאווח שמש עם גבינות ורוטב עגבניות
הבא
מלאווח פיצה בתנור בצורת שמש
שבלולי מלוואח עם פסטו וגבינה בולגרית
הקודם
שבלולי מלאווח עם פסטו ובולגרית
מתכון למלאווח שמש עם גבינות ורוטב עגבניות
הבא
מלאווח פיצה בתנור בצורת שמש

הוסף תגובה