רכיבים
-
המרכיבים לכדורי בשר :
-
1/2 ק"ג בשר טחון
-
1 בצל
-
1 כוס ירק קצוץ (פטרוזיליה/כוסברה)
-
4 תפוח אדמה
-
כפית מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית כמון
-
1/2 כפית כורכום
-
2 כפיות פפריקה מתוקה
-
המרכיבים לרוטב :
-
3 כפות שמן קנולה
-
5 שיני שום
-
2 בצל ירוק
-
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית כורכום
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
2 כוסות מים
שלבי הכנה
1
בוצע
|
המצרכים לכדורי בשר |
2
בוצע
|
לקצוץ את הבצל והירק דק (במעבד ידני/חשמלי) |
3
בוצע
|
לגרד את תפו"א בפומפיה (בחלק הגס) |
4
בוצע
|
להוסיף את התבלינים |
5
בוצע
|
לערבב היטב עד קבלת תערובת אחידה |
6
בוצע
|
לוקחים מעט מהתערובת |
7
בוצע
|
יוצרים כדור בגודל כדור פינג-פונג |
8
בוצע
|
מניחים בזהירות בשמן שחומם על להבה בינונית |
9
בוצע
|
מטגנים מכל הכיוונים ומוציאים לנייר סופג |
10
בוצע
|
המצרכים לרוטב אפונה לימון |
11
בוצע
|
קוצצים את השום ובצל ירוק |
12
בוצע
2
|
מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את השום והבצל הירוק כ-2 דקות |
13
בוצע
1
|
מוסיפים את האפונה ומטגנים עוד כדקה |
14
בוצע
|
להוסיף 2 כוסות מים, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור |
15
בוצע
|
1/2 כפית פפריקה מתוקה,1/4 כפית כורכום |
16
בוצע
5
|
חצי כוס מיץ לימון, לבשל 5 דקות על להבה נמוכה |
17
בוצע
|
להניח את כדורי הבשר בזהירות |
18
בוצע
10
|
לבשל כ-10 דקות ,ול"הרטיב" מידי פעם. |
19
בוצע
|
בתאבון. |