0 0
כדורי בשר קימאק פרסי

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

כדורי בשר קימאק פרסי

שילוב של בישול וטיגון בסיר אחד.

  • 90
  • סועדים 10
  • בינוני

רכיבים

  • המצרכים לכדורי בשר :

  • המצרכים לתהליך הבישול :

שלבי הכנה

1
בוצע

מעבירים לקערה את הבצל הטחון, הירק

מעבירים לקערה את הבצל הטחון, הירק

2
בוצע

הבשר הטחון,שמן

הבשר הטחון,שמן

3
בוצע

כורכום,כמון

כורכום,כמון

4
בוצע

פפריקה חריפה

פפריקה חריפה

5
בוצע

מלח, פלפל שחור

מלח, פלפל שחור

6
בוצע

מערבבים היטב

מערבבים היטב

7
בוצע

עד קבלת תערובת אחידה

עד קבלת תערובת אחידה

8
בוצע

מרתיחים מים בסיר

מרתיחים מים בסיר

9
בוצע

קורצים מהבשר

קורצים מהבשר

10
בוצע

יוצרים קציצה בצורת קבב

יוצרים קציצה בצורת קבב

11
בוצע

קורצים מהקציצה

קורצים מהקציצה

12
בוצע

מגלגלים לכדור

מגלגלים לכדור

13
בוצע

מניחים במים הרותחים את כל הכדורים

מניחים במים הרותחים את כל הכדורים

14
בוצע

מסירים את הקצף שנוצר

מסירים את הקצף שנוצר

15
בוצע

מוסיפים את השמן הפפריקה המתוקה וכורכום ומערבבים בזהירות

מוסיפים את השמן הפפריקה המתוקה וכורכום ומערבבים בזהירות

16
בוצע

מכסים וממתינים שהמים יתאדו

מכסים וממתינים שהמים יתאדו

17
בוצע

מנערים את כדורי הבשר ברוטב שנותר בזהירות

מנערים את כדורי הבשר ברוטב שנותר בזהירות

18
בוצע

מצד לצד

מצד לצד

19
בוצע

עד לאידוי כל הרוטב

עד לאידוי כל הרוטב

20
בוצע

ממשיכים לגלגל עד השחמה קלה של כדורי הבשר

ממשיכים לגלגל עד השחמה קלה
של כדורי הבשר

21
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

מתכון המשלב בין בשר בקר לבין הודו שנותן מרקם מיוחד לכדורי הבשר. שילוב של 2 שיטות בישול, בישול וטיגון באותו הסיר יוצרת מרקם של קריספיות חיצונית ורכות פנימית.

מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה.
יוצרים כדור בשר ( קטנים מעט מכדור טניס שולחן).
בסיר בגודל 24 מרתיחים מים ( בגובה של כ- 8 ס”מ)
מניחים את כדורי הבשר בזהירות (המים אמורים להיות עד לגובה
הכדורים- לא יותר מידי)
בעזרת כף מסירים את הקצף שנוצר.

מוסיפים למים :

1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
כף שמן
ובוחשים בזהירות.

מכסים את הסיר ובודקים מידי פעם עד שהמים מתאדים.

כשהמים מתאדים מקטינים את הלהבה ומנערים את הסיר מצד לצד
ע”מ שכדורי הבשר יטוגנו.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
המצרכים לכדורי בשר :
1/2 ק"ג בשר בקר
1/4 ק"ג בשר הודו
1/2 כוס ירק קצוץ
3/4 כוס בצל טחון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
2 כפות שמן
המצרכים לתהליך הבישול :
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כף שמן

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
השף הצבעוני

שמתי בפיתה כמו כדורי פלאפל עם סלט והילדים אהבו.

מרק פרסי חמוץ
הקודם
מרק פרסי חמוץ
גונדי פרסי
הבא
גונדי פרסי
מרק פרסי חמוץ
הקודם
מרק פרסי חמוץ
גונדי פרסי
הבא
גונדי פרסי

הוסף תגובה