0 0
כופתה ברנג’י

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

כופתה ברנג’י

מטבח

"קיפודי" בשר ואורז - כופתאות בשר ואורז מהמטבח הפרסי

  • 120
  • סועדים 8
  • בינוני

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

בשר בקר ובשר הודו טחון

בשר בקר ובשר הודו טחון

2
בוצע

מוסיפים את השמן,הבצל והכמון

מוסיפים את השמן,הבצל והכמון

3
בוצע

ומערבבים היטב

ומערבבים היטב

4
בוצע

מוסיפים את הירק,מלח,פלפל שחור

מוסיפים את הירק,מלח,פלפל שחור

5
בוצע

פפריקה מתוקה,חריפה וכורכום

פפריקה מתוקה,חריפה וכורכום

6
בוצע

ומערבבים היטב

ומערבבים היטב

7
בוצע

מוסיפים אורז ומערבבים היטב

מוסיפים אורז ומערבבים היטב

8
בוצע

עד קבלת תערובת אחידה

עד קבלת תערובת אחידה

9
בוצע

מכניסים כדור קטן לבדיקה למים רותחים

מכניסים כדור קטן לבדיקה למים רותחים

10
בוצע

מוציאים כעבור 20 דקות

מוציאים כעבור 20 דקות

11
בוצע

ובודקים את הטעם

ובודקים את הטעם

12
בוצע

מכינים כדורים בגודל כדור טניס

מכינים כדורים בגודל כדור טניס

13
בוצע

מהדקים היטב

מהדקים היטב

14
בוצע

ומכניסים לסיר

ומכניסים לסיר

15
בוצע

מוסיפים פפריקה מתוקה,כורכום ומלח

מוסיפים פפריקה מתוקה,כורכום ומלח

16
בוצע

קולפים קישואים ופורסים לפת/קולורבי

קולפים קישואים ופורסים לפת/קולורבי

17
בוצע

מניחים בסיר ומבשלים עד שהכדורים מתנפחים

מניחים בסיר ומבשלים עד שהכדורים מתנפחים

18
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

“קיפודי בשר ואורז” כופתאות בשר בקר והודו עם אורז במרק ירקות קישוא וקולרבי עם כורכום טרי, מתכון שקיים בכל שולחן מהמטבח פרסי.

מערבבים את בשר הבקר וההודו.
מוסיפים את השמן , הבצל והכמון ומערבבים.
מוסיפים את הירק ושאר התבלינים ומערבבים.
שוטפים את האורז ומערבבים עם הבשר עד קבלת תערובת אחידה.

מרתיחים סיר עם מים בגובה כ-4-5 ס”מ.
יוצרים כדור בגודל כדור פלאפל ומכניסים למים הרותחים.
אם הכדור מתפרק יש להוסיף כף חומוס קלוי טחון(ללא מלח)
מוצאים מהמים בודקים את הטעם ומתקנים בתבלינים (אם יש צורך)
מכינים כדורים בגודל כדור טניס.(לא מוסיפים מים לסיר)

מגלגלים היטב בידיים רטובות עד שידבק היטב.
מניחים בסיר ומוסיפים :כפית מלח,כפית כורכום וכפית פפריקה אדומה.
מוסיפים לסיר את הקישואים /קלורבי / לפת.
ברגע שהמים רותחים , מנמיכים את האש ומבשלים עד שהכדורים התנפחו.

סוגרים את האש וממתינים עד שהמים יספגו בכופתאות.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
1/4 ק"ג בשר הודו טחון
1/4 ק"ג בשר בקר טחון (מס' 3)
1/2 כוס ירק טחון(פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, מרזה וטלחון - עולם יחד)
1/4 ק"ג אורז
1/2 כוס בצל טחון
2 קישואים
2 לפת/קולורבי
2 כפות שמן
1 כף כמון
2 כפיות מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית גדושה כורכום

סימון תזונתי

263
קלוריות
23 גרם
חלבון
6 גרם
שומן
28 גרם
פחמימות
95 מ"ג
כולסטרול
2.6 גרם
סיבים

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
דן בראון

פשוט נהדר.

הקודם
חטאים מתוקים של גבינה
הבא
פאי תפוחים
הקודם
חטאים מתוקים של גבינה
הבא
פאי תפוחים

הוסף תגובה