0 0
כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים

מתכון מפתיע ומיוחד, שילוב של חמיצות ומתיקות.

  • 60
  • סועדים 4
  • קל

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

הכרוב החתוך לרצועות

הכרוב החתוך לרצועות

2
בוצע

מכסים בצלחת ושמים משקולת להגרת נוזלים

מכסים בצלחת ושמים משקולת
להגרת נוזלים

3
בוצע

הכרוב לאחר שטיפה וסחיטה

הכרוב לאחר שטיפה וסחיטה

4
בוצע

מקרמלים את החמאה, השמן, הסוכר חום וקוביות בצל קטנות

מקרמלים את החמאה, השמן, הסוכר חום וקוביות בצל קטנות

5
בוצע

מוסיפים את קוביות תפוחי העץ וממשיכים לקרמל

מוסיפים את קוביות תפוחי העץ
וממשיכים לקרמל

6
בוצע

מוסיפים את הכרוב השטוף והסחוט

מוסיפים את הכרוב השטוף והסחוט

7
בוצע

מוסיפים צימוקים וחמוציות

מוסיפים צימוקים וחמוציות

8
בוצע

מכסים הסיר לאידוי על אש קטנה של כ-40 דקות

מכסים הסיר לאידוי על אש קטנה
של כ-40 דקות

9
בוצע

מוסיפים חומץ סוכר מעט מלח וקינמון ובוחשים היטב

מוסיפים חומץ סוכר מעט מלח
וקינמון ובוחשים היטב

10
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

מתכון מפתיע ומיוחד. שילוב של סלט ומתיקות. עוד מאפיין של המטבח הפולני.כרוב תפוחי עץ בצל צימוקים חמוציות וסוכר חום. משמש כתוספת וכקינוח.

1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות. הכי נוח בדסקית הפריסה של מעבד המזון.
2. ממליחים היטב את רצועות הכרוב ומניחים צלחת ועליה משקולת כלשהי לדחיסת הכרוב.
משהים לשעה בערך.
3. שוטפים היטב את הכרוב מבעד למסננת רשת, בכמה קבוצות וסוחטים היטב.
4. בסיר כבד ורחב מחממים את החמאה והשמן ומוסיפים את הסוכר החום, תוך כדי ערבוב בכף עץ.
5. מוסיפים את קוביות הבצל וממשיכים בתהליך האידוי-קירמול.
6. קולפים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר עם הקרמל סוכר שהתחיל להיווצר.
ממשיכים כל הזמן לערבב בכף עץ.
7. כשקוביות תפוחי העץ והבצל משחימות מעט – מוסיפים את רצועות הכרוב השטופות והסחוטות.
ממשיכים לערבב, עד שכל הכרוב מכוסה בתערובת השמן-סוכר-בצל-תפוחי עץ.
8. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומניחים להתאדות בנוזלים שמופרשים.
בוחשים מדי פעם ואם יש צורך – מוסיפים טיפת מים רותחים (בכמות של 2 – 3 כפות בכל פעם).
9. מוסיפים את הצימוקים והחמוציות (אם משתמשים) וממשיכים לאדות כ-40 דקות על להבה בינונית נמוכה.
10.טועמים, מוסיפים קינמון, חומץ, מעט מלח ומתקנים את המתיקות, באם יש צורך.
11.מצננים ושומרים במקרר.
12.מגישים חם, פושר וגם קר, כתוספת למנות בשריות.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
1 כרוב בינוני
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 תפוחי עץ ירוקים
כוס צימוקים
חופן חמוציות מיובשות אופציה
2 כפות סוכר חום גדושות
30 גרם חמאה
מעט שמן לא שמן זית
מעט חומץ רגיל
קינמון
מעט מלח

סימון תזונתי

257
קלוריות
1.8 גרם
חלבון
7 גרם
שומן
45 גרם
פחמימות
16 מ"ג
כולסטרול
1.3 גרם
סיבים

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
דן בראון

ממש אהבתי. זה מרגיש כמו סלט אבל זה למעשה קינוח.

כרוב ממולא בנוסח פולין
הקודם
כרוב ממולא בנוסח פולין
גפילטע פיש
הבא
גפילטע פיש
כרוב ממולא בנוסח פולין
הקודם
כרוב ממולא בנוסח פולין
גפילטע פיש
הבא
גפילטע פיש

הוסף תגובה