0 0
כרוב ממולא בנוסח פולין

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

כרוב ממולא בנוסח פולין

מתכון לכרוב ממולא ושאר ירקות

  • 120
  • סועדים 6
  • בינוני

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

הכרוב בשלמותו לאחר הריכוך במיקרו

הכרוב בשלמותו לאחר הריכוך במיקרו

2
בוצע

לתערובת הבשרים הטחונים והאורז מוסיפים תפו"א וגזר מגורד

לתערובת הבשרים הטחונים והאורז
מוסיפים תפו"ע וגזר מגורד

3
בוצע

מוסיפים כ-שליש קופסא עגבניות מרוסקות וחצי קופסת רסק

מוסיפים כ-שליש קופסא עגבניות מרוסקות
וחצי קופסת רסק

4
בוצע

מוסיפים את שאר חומרי המילוי ולשים בידיים לתערובת רכה ואחידה

מוסיפים את שאר חומרי המילוי ולשים בידיים
לתערובת רכה ואחידה

5
בוצע

מילוי עלה הכרוב מניחים כף גדושה בתחתית העלה

מילוי עלה הכרוב מניחים כף גדושה
בתחתית העלה

6
בוצע

מקפלים את השוליים הצדדיים כלפי פנים

מקפלים את השוליים הצדדיים כלפי פנים

7
בוצע

מגלגלים בצורה מהודקת

מגלגלים בצורה מהודקת

8
בוצע

מרוקנים את חצאי הקישואים וממלאים

מרוקנים את חצאי הקישואים וממלאים

9
בוצע

מרוקנים את הבצלים הקלופים וממלאים

מרוקנים את הבצלים הקלופים וממלאים

10
בוצע

לסיר ולבישול

לסיר ולבישול

הוראות הכנה

שתף

 

כרוב ממולא בנוסח פולין, ממולא בכל טוב, בשר טחון,אורז,גזר גמדי ואפילו תפוח עץ חמצמץ. בשילוב עגבנות טריות,רסק עגבניות וקטשופ חריף.

ההכנות

1. בסכין חדה מאד מרחיקים, ככל שניתן, את החלק הקשה מתחתית מרכז הכרוב.
2. מכניסים למיקרו ומפעילים כ-15 דקות בעוצמה מלאה (אפשר גם לרכך ע”י הכנסת הכרוב בשלמותו לסיר עם מים רותחים).
3. מפרידים את עלי הכרוב.
4. אם משיגים קישואים עגולים – חותכים מלמעלה את כיפת הקישוא (היכן שהגבעול) ומשאירים מחובר. מרוקנים בכפית פריזאית, תוך השארת שוליים בתחתית ובהיקף.
שומרים את התוכן שהוצא.
5. אם משתמשים בקישואים מוארכים – חותכים כל קישוא לחצי ומרוקנים במכשיר המיועד להוצאת ליבות תפוחים. שומרים את התוכן שהוצא וחותכים לפרוסות עגולות.
6. עם כפית פריזאית, מרוקנים גם את מרכז הבצל (לאחר שקולפים) ומשאירים שוליים בתחתית ובדפנות. שומרים את התוכן שהוצא.
7. מכינים את המילוי: בקערה גדולה מניחים את שני סוגי הבשר, כמה כפות מהעגבניות המרוסקות, האורז, הקטשופ, תפוחי העץ והגזר המגוררים, חצי קופסת רסק, קטשופ ותבלינים.
8. מוסיפים לעיסה כמה כפות שמן וכמה כפות מי ברז או מי סודה ומערבבים היטב, רצוי בידיים בתנועות לישה. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים במקרר למשך כחצי שעה.
9. בסיר רחב וכבד מחממים מעט שמן ומזהיבים את תוכן הבצלים. מוסיפים את תוכן הקישואים ואת פרוסות השום ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לתחילת הזהבה.
10. מוסיפים את יתרת העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הקטשופ, אבקת המרק והתבלינים ומערבבים.
11. מוסיפים לסיר גם כמה עלי כרוב שלא נעשה בהם שימוש – חתוכים לרצועות דקות.
12. מוסיפים כחצי ליטר מים רותחים.

המילוי

13. ממלאים את עלי הכרוב, הקישואים והבצלים: פורסים עלה כרוב שלם ויפה על משטח העבודה ומרחיקים את החלקים הקשים.
14. מניחים בתחתית העלה כף גדושה מהמלית ומגלגלים גלגול אחד.
15. מקפלים פנימה שוליים מכל צד וממשיכים לגלגל את עלה הכרוב בצורה מהודקת.
16. מניחים בעדינות בסיר.
17. ממלאים את הקישואים והבצלים ומניחים בעדינות בסיר – הכל בשכבה אחת.
18. אם רוצים – ניתן מעל הכל לכסות בפרוסות עבות של תפוחי אדמה ובטטות.
19. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי של כל תכולת הסיר.
20. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה קטנה, תוך בעבוע איטי כשעתיים.
21. אפשר אחרי שעה להעביר לתנור לשעה נוספת או יותר. אני מעמידה על הפלטה החשמלית ומכסה במגבת – למספר שעות, אפילו ללילה.

התוצאה במקרה הזה – ספיגה כמעט מוחלטת של הנוזלים ומעטה שחום ופריך של עלי הכרוב ושאר הירקות.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
1 כרוב בינוני/גדול
4 קישוא
4 בצל
400 גרם בשר בקר טחון
400 גרם בשר הודו טחון
1 כוס אורז שטוף היטב
300 גרם גזר גמדי
800 גרם עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
4 כפות קטשופ חריף
8 שיני שום
2 תפוח עץ חמצמץ מגורדים דק
1 גזר מגורד
2 כפות אבקת מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

סימון תזונתי

581
קלוריות
41 גרם
חלבון
14 גרם
שומן
70 גרם
פחמימות
94 מ"ג
כולסטרול
8.2 גרם
סיבים

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
דן בראון

ניסיתי את המתכון ויצא ממש מוצלח.תודה

רוטב צ'ימצ'ורי ארגנטינאי אמיתי
הקודם
צ’ימיצ’ורי ארגנטינאי
כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים
הבא
כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים
רוטב צ'ימצ'ורי ארגנטינאי אמיתי
הקודם
צ’ימיצ’ורי ארגנטינאי
כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים
הבא
כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים

הוסף תגובה