רכיבים
-
חבילת עלי לזניה
-
לשכבת הבשר :
-
1/2 ק"ג בשר טחון
-
2 גזר
-
1 בצל
-
כוס ירק קצוץ (פטרוזיליה/כוסברה)
-
כפית מלח
-
כפית כמון
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
כפית כורכום
-
כף גדושה פפריקה מתוקה
-
כפית אבקת מרק
-
3 כפות שמן קנולה
-
לשכבת החצילים :
-
2 חציל
-
3 כפות ממרח פסטו
-
לרוטב עגבניות :
-
260 גרם רוטב לשקשוקה
-
100 גרם רסק עגבניות
-
כפית שום כתוש
-
3 כפות שמן קנולה
-
כפית מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1/4 כפית כמון
שלבי הכנה
1
בוצע
|
קולפים ופורסים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ את החצילים |
2
בוצע
|
מורחים ברוטב פסטו, אופים עד הזהבה ומקררים. |
3
בוצע
|
המצרכים לרוטב עגבניות |
4
בוצע
1
|
מטגנים את השום הכתוש בשמן |
5
בוצע
|
מוסיפים: רוטב לשקשוקה ורסק עגבניות |
6
בוצע
|
את התבלינים |
7
בוצע
1
|
מטגנים כדקה |
8
בוצע
10
|
מוסיפים מים ומבשלים כ-10 דקות ומורידים מהאש להתקררות. |
9
בוצע
|
שמים בקערה 1/2 ק"ג בשר |
10
בוצע
|
מוסיפים את הגזר והבצל המגורדים,הירק הקצוץ והתבלינים |
11
בוצע
|
מערבבים עד קבלת תערובת אחידה |
12
בוצע
|
מעבירים למחבת עם 3 כפות שמן |
13
בוצע
|
מטגנים עד שהמסה הופכת לפירורים |
14
בוצע
|
מעבירים למסננת להוצאת הנוזלים |
15
בוצע
|
להרכבת הלזניה: שכבת עלי ללזניה |
16
בוצע
|
מריחה של הרוטב |
17
בוצע
|
לפזר את פירורי הבשר |
18
בוצע
|
החצילים (החצילים רק בשכבה זו) |
19
בוצע
|
ושוב פסטה,רוטב ובשר |
20
בוצע
|
מסיימים בפסטה,רוטב עגבניות ומפזרים תבלין לפיצה |
21
בוצע
45
|
עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות כ-45 דקות |
22
בוצע
|
מגישים חם. |