0 0
לזניה בשר וחצילים

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

לזניה בשר וחצילים

מאפיינים:
  • בשרי

לזניה בשר וחצילים, הלזניה הכי טעימה שאכלתם.

  • 75
  • סועדים 8
  • קל

רכיבים

  • לשכבת הבשר :

  • לשכבת החצילים :

  • לרוטב עגבניות :

שלבי הכנה

1
בוצע

קולפים ופורסים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ את החצילים

קולפים ופורסים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ את החצילים

2
בוצע

מורחים ברוטב פסטו, אופים עד הזהבה ומקררים.

מורחים ברוטב פסטו, אופים עד הזהבה ומקררים.

3
בוצע

המצרכים לרוטב עגבניות

המצרכים לרוטב עגבניות

4
בוצע
1

מטגנים את השום הכתוש בשמן

מטגנים את השום הכתוש בשמן

5
בוצע

מוסיפים: רוטב לשקשוקה ורסק עגבניות

מוסיפים: רוטב לשקשוקה ורסק עגבניות

6
בוצע

את התבלינים

את התבלינים

7
בוצע
1

מטגנים כדקה

מטגנים כדקה

8
בוצע
10

מוסיפים מים ומבשלים כ-10 דקות ומורידים מהאש להתקררות.

מוסיפים מים ומבשלים כ-10 דקות ומורידים מהאש להתקררות.

9
בוצע

שמים בקערה 1/2 ק"ג בשר

שמים בקערה 1/2 ק"ג בשר

10
בוצע

מוסיפים את הגזר והבצל המגורדים,הירק הקצוץ והתבלינים

מוסיפים את הגזר והבצל המגורדים,הירק הקצוץ והתבלינים

11
בוצע

מערבבים עד קבלת תערובת אחידה

מערבבים עד קבלת תערובת אחידה

12
בוצע

מעבירים למחבת עם 3 כפות שמן

מעבירים למחבת עם 3 כפות שמן

13
בוצע

מטגנים עד שהמסה הופכת לפירורים

מטגנים עד שהמסה הופכת לפירורים

14
בוצע

מעבירים למסננת להוצאת הנוזלים

מעבירים למסננת להוצאת הנוזלים

15
בוצע

להרכבת הלזניה: שכבת עלי ללזניה

להרכבת הלזניה: שכבת עלי ללזניה

16
בוצע

מריחה של הרוטב

מריחה של הרוטב

17
בוצע

לפזר את פירורי הבשר

לפזר את פירורי הבשר

18
בוצע

החצילים (החצילים רק בשכבה זו)

החצילים (החצילים רק בשכבה זו)

19
בוצע

ושוב פסטה,רוטב ובשר

ושוב פסטה,רוטב ובשר

20
בוצע

מסיימים בפסטה,רוטב עגבניות ומפזרים תבלין לפיצה

מסיימים בפסטה,רוטב עגבניות ומפזרים תבלין לפיצה

21
בוצע
45

עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות כ-45 דקות

עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות כ-45 דקות

22
בוצע

מגישים חם.

מגישים חם.

הוראות הכנה

שתף

איך להכין לזניה בשר וחצילים ? הכי פשוט שחיפשתם. מתכון בשלבים מדוייקים עם שכבות של עלי לזניה, בשר טחון בתוספת גזר ותיבול עשיר שמטוגן למרקם פירורי נימוח וטעים, חצילים אפויים בתנור. וכמובן, רוטב עגבניות שעוטף את כל השכבות. פשוט הלזניה הכי טעימה שאכלתם.

מתכון שמורכב מכמה הכנות שונות שלאחר מכן פשוט מרכיבים את המנה הסופית.
ניתן להכין את ההכנות יום לפני לשמור במקרר, להוציא ,להרכיב ולאפות בתנור.

לשכבת החצילים :

  1. קולפים 2 חצילים וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס”מ.
  2. מורחים ממרח פסטו מ-2 צידי החציל.
  3. אין לכם ממרח פסטו ? ערבבו כל מרינדה שאתם אוהבים ותמרחו. אין לכם ? פשוט תמרחו שמן ופזרו מעט מלח ופלפל שחור.
  4. הכניסו לתנור לחום של 180 מעלות עד שהחצילים טיפה רכים. אין צורך לרכך אותם לגמרי.
  5. מצננים בטמפ’ החזר.

להכנת הרוטב :

  1. מטגנים כפית שום כתוש עם 3 כמות שמן.
  2. מוסיפים 260 גרם רוטב לשקשוקה, 100 גרם רסק עגבניות ואת התבלינים ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את המים מבשלים כ-10 דקות ומצננים.

לתערובת הבשר :

  1. מגרדים 2 גזרים בינוניים ובצל גדול בפומפיה הדקה.
  2. קוצצים חופן של ירק (פטרוזיליה או כוסברה או שילוב של שניהם)
  3. מכניסים לקערה ביח עם הבשר והתבלינים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

מחממים את המחבת עם 3 כפות שמן. מוסיפים את התערובת ומבשלים תוך כדי ערבוב בלי הפסקה, עד שהתערובת הופכת לפירורי בשר.
מעבירה למסננת להורדת כל הנוזלים ולצינון הבשר.

להרכבת הלזניה :
משתמשים בתבנית בגודל של 20*30

  1. מניחים עלי לזניה.
  2. יוצקים את רוטב העגבניות.
  3. מסדרים את החצילים (רק בשכבה זו).
  4. ומפזרים באופן שווה את פירורי הבשר.
  5. ושוב : עלי לזניה, רוטב עגבניות ופירורי הבשר.
  6. מסיימים בעלי לזניה , רוטב עגבניות ומפזרים תבלין לפיצה.

עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל-45 דקות.
איך יודעים שהלזנייה מוכנה : פשוט להכניס קיסם ולהרגיש שהוא חודר בקלות את כל שכבות הלזנייה עד התחתית.
להגיש חם.

מומלץ לאפות בתנור במצב של גוף חימום עליון וגום חימום תחתון. להסבר על מצבי אפיה בתנור לחצו כאן.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
חבילת עלי לזניה
לשכבת הבשר :
1/2 ק"ג בשר טחון
2 גזר
1 בצל
כוס ירק קצוץ (פטרוזיליה/כוסברה)
כפית מלח
כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
כפית כורכום
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק
3 כפות שמן קנולה
לשכבת החצילים :
2 חציל
3 כפות ממרח פסטו
לרוטב עגבניות :
260 גרם רוטב לשקשוקה
100 גרם רסק עגבניות
כפית שום כתוש
3 כפות שמן קנולה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
עדנה כהן-שבת

הלזניה הכי טעימה שהכנתי

עוגת קפה עם שוקולד ופקאנים
הקודם
עוגת קפה עם שוקולד ופקאנים
מתכון לחצאי תפוחי אדמה אפויים ופריכים בתנור
הבא
תפוחי אדמה אפויים בתנור
עוגת קפה עם שוקולד ופקאנים
הקודם
עוגת קפה עם שוקולד ופקאנים
מתכון לחצאי תפוחי אדמה אפויים ופריכים בתנור
הבא
תפוחי אדמה אפויים בתנור

הוסף תגובה