0 0
לזניה חלבית

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

לזניה חלבית

מאפיינים:
  • חלבי

לזניה חלבית מהירת הכנה וטעימה במיוחד!

  • 70
  • סועדים 8
  • בינוני

רכיבים

  • לרוטב עגבניות

  • לתערובת הגבינות

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים לרוטב עגבניות

המצרכים לרוטב עגבניות

2
בוצע

קוצצים בזיליקום וכותשים שני שיני

קוצצים בזיליקום וכותשים שני שיני

3
בוצע

שופכים את המחית לקערה עמוקה

שופכים את המחית לקערה עמוקה

4
בוצע

מוסיפים את השמן,השום,הבזיליקום,אורגנו,מלח,פלפל שחור

מוסיפים את השמן,השום,הבזיליקום,אורגנו,מלח,פלפל שחור

5
בוצע

מערבבים היטב

מערבבים היטב

6
בוצע

המצרכים לתערובת הגבינות

המצרכים לתערובת הגבינות

7
בוצע

2 גביעי קוטג ,2 ביצים

2 גביעי קוטג ,2 ביצים

8
בוצע

מוסיפים את הגבינה צפתית ואת הגבינה המגורדת

מוסיפים את הגבינה צפתית ואת הגבינה המגורדת

9
בוצע

הפרמזן

הפרמזן

10
בוצע

החמאה המומסת ופלפל שחור

החמאה המומסת ופלפל שחור

11
בוצע

ומערבבים היטב

ומערבבים היטב

12
בוצע

משמנים תבנית פיירקס

משמנים תבנית פיירקס

13
בוצע

שכבה 1: רוטב ובזיליקום

שכבה 1: רוטב ובזיליקום

14
בוצע

דפי לזנייה

דפי לזנייה

15
בוצע

רוטב עם בזיליקום

רוטב עם בזיליקום

16
בוצע

שכבת גבינות

שכבת גבינות

17
בוצע

שכבה 2: דפי לזניה,רוטב עם עם בזיליקום

שכבה 2: דפי לזניה,רוטב עם עם בזיליקום

18
בוצע

וגבינות

וגבינות

19
בוצע

שכבה 3: דפי לזניה,רוטב

שכבה 3: דפי לזניה,רוטב

20
בוצע

גבינות

גבינות

21
בוצע

שכבה 4:דפי לזנייה,רוטב

שכבה 4:דפי לזנייה,רוטב

22
בוצע

גבינה צהובה מגורדת

גבינה צהובה מגורדת

23
בוצע

גבינת פרמזן מגורדת

גבינת פרמזן מגורדת

24
בוצע

ועלי בזיליקום לקישוט

ועלי בזיליקום לקישוט

25
בוצע

לתנור ל180 מעלות 40 דקות

לתנור ל180 מעלות 40 דקות

26
בוצע

כעבור 40 דקות בודקים שמזלג נכנסת בקלות

כעבור 40 דקות בודקים שמזלג נכנסת בקלות

27
בוצע

ומגישים

ומגישים

הוראות הכנה

שתף

מתכון ללזניה גבינות חלבית מהירת הכנה,שכל אחד יכול להכין בבית. מתאימה לארוחת צהריים חלבית קלילה, או לארוחת ערב לחג שבועות ולאירוח.לזניה ביתית עם כמה סוגי גבינות ברוטב עגבניות טעים בטירוף.

יש צורך בתבנית פיירקס (20X30)

להכנת רוטב העגבניות:

בקערה ראשונה מערבבים את חומרי הרוטב: 700 גרם מחית עגבניות , שמן זית, שיני שום כתושות, כף אורגנו יבש, בזיליקום קצוץ, מלח ופלפל שחור.

להכנת תערובת הגבינות:

בקערה שניה מערבבים קוטג, גבינה צהובה מגורדת, 100 גרם גבינה צפתית מפוררת ( אפשר גם גבינה בולגרית),גבינת פרמזן, 50 גרם חמאה מומסת במיקרוגל,מלח ופלפל שחור.
משאירים חצי כוס גבינה צהובה מגורדת ופרמזן לפיזור מעל הלזנייה.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

לסידור הנכון של הלזניה:

משמנים תבנית פיירקס
שכבה 1:
רוטב עגבנית ומספר עלים של בזיליקום ומניחים שכבה של 3 דפי לזניה. על השכבה שופכים שוב רוטב עגבניות ובזיליקום,שכבת גבינות.
שכבה 2:
3 דפי לזניה, רוטב עגבנית,בזיליקום,שכבת גבינות.
שכבה 3:
3 דפי לזניה, רוטב עגבנית,בזיליקום,שכבת גבינות.
שכבה 4:
3 דפי לזניה, רוטב עגבנית,לפיזור מעל גבינה צהובה ופרמזן מגורדת ובזיליקום לקישוט.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעולות 40 דקות.
כעבור 40 דקות בודקים עם מזלג שנכנס בקלות.

מספר דגשים:

  1. סה”כ 12 דפי לזנייה.
  2. 3 שכבות של גבינות.
  3. 5 שכבות של רוטב עגבניות.
  4. עלי הלזניה סופגים את הרוטב העגבניות בזמן האפיה.יש לוודא שבכל פעם שמניחים עלי הלזניה יש לכסות היטב ברוטב העגבניות.
  5. אם מכינים בתבנית יותר גדולה יש להשתמש ב-4 דפים.
  6. עדיף שדפי הלזניה לא יעלו אחד על השני לכן עדיף לשבור אותם כדי להתאימם לגודל של התבנית

רכיבים

מספר סועדים
12 יחידות עלי לזניה
לרוטב עגבניות
700 גרם מחית עגבניות
1 כף שמן זית
1 כף אורגנו
חופן קצוץ דק בזיליקום
2 שיני שום
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
לתערובת הגבינות
2 קוטג
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גרם גבינת פרמזן
50 גרם חמאה
100 גרם גבינה צפתית
2 ביצים
מלח
פלפל שחור טחון

רן בראון

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
שני מסיקה

מתכון לתבשיל שוקי עוף עם תפו"א ברוטב תפוזים.
הקודם
שוקי עוף בתפוזים
מתכון לפרחי כרובית בתנור בציפוי חרדל דיז'ון
הבא
פרחי כרובית בתנור בציפוי חרדל דיז’ון
מתכון לתבשיל שוקי עוף עם תפו"א ברוטב תפוזים.
הקודם
שוקי עוף בתפוזים
מתכון לפרחי כרובית בתנור בציפוי חרדל דיז'ון
הבא
פרחי כרובית בתנור בציפוי חרדל דיז’ון

הוסף תגובה