0 0
לזניה חצילים וגבינות

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

לזניה חצילים וגבינות

מאפיינים:
  • חלבי

לזניה חצילים וגבינות, טעימה, פשוטה ומושלמת.

  • 60
  • סועדים 8
  • קל

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים

המצרכים

2
בוצע

לפרוס על תבנית את עלי הלזניה

לפרוס על תבנית את עלי הלזניה

3
בוצע

למרוח מרוטב הלזניה ולהניח 6 "גבעות" של קוטג

למרוח מרוטב הלזניה ולהניח 6 "גבעות" של קוטג

4
בוצע

לפזר מתערובת הגבינות המגורדות

לפזר מתערובת הגבינות המגורדות

5
בוצע

להניח את טבעות החצילים האפויים

להניח את טבעות החצילים האפויים

6
בוצע

שכבה נוספת של עלי לזניה

שכבה נוספת של עלי לזניה

7
בוצע

מריחה של רוטב לזניה, "גבעות של קוטג" ופיזור של גבינות מגורדות

מריחה של רוטב לזניה, "גבעות של קוטג" ופיזור של גבינות מגורדות

8
בוצע

שכבה נוספת של עלי לזניה

שכבה נוספת של עלי לזניה

9
בוצע

מריחה של רוטב ופיזור קוביות חצילים אפויות

מריחה של רוטב ופיזור קוביות חצילים אפויות

10
בוצע

פיזור של תערובת הגבינות

פיזור של תערובת הגבינות

11
בוצע
30

לכסות עם רדיד אלומיניום ולהכניס לתנור לחום של 170 מעלות לכ-30 דקות

לכסות עם רדיד אלומיניום ולהכניס לתנור לחום של 170 מעלות לכ-30 דקות

12
בוצע

מסירים את רדיד האלומיניום ונותנים "מכת חום" כ-5 דקות

מסירים את רדיד האלומיניום ונותנים "מכת חום" כ-5 דקות

13
בוצע

בתאבון.

בתאבון.

הוראות הכנה

שתף

איך להכין לזניה חצילים וגבינות ? הכי טעים וקל שתמצאו. מתכון בשלבים מדוייקים עם שכבות של עלי לזניה, גבינת פרמזן, גבינה צהובה, קוטג וחצילים אפויים בתנור. וכמובן, רוטב הלזניה שעוטף את כל השכבות. פשוט הלזניה הכי טעימה שאכלתם.

מתכון שמורכב מכמה הכנות שונות שלאחר מכן פשוט מרכיבים את המנה הסופית.

לשכבת החצילים :

  1. קולפים 2 חצילים וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס”מ.
  2. מורחים ממרח פסטו מ-2 צידי החציל.
  3. אין לכם ממרח פסטו ? ערבבו כל מרינדה שאתם אוהבים ותמרחו. אין לכם ? פשוט תמרחו שמן ופזרו מעט מלח ופלפל שחור.
  4. הכניסו לתנור לחום של 180 מעלות עד שהחצילים טיפה רכים. אין צורך לרכך אותם לגמרי.
  5. מצננים בטמפ’ החזר.
  6. רוצים ללמוד להכין חצילים אפויים ובריאים בתנור ?לחצו כאן לסדנה מצולמת בשלבים לחצילים מטוגנים בתנור.

להרכבת הלזניה :
משתמשים בתבנית בגודל של 20*30

    שכבה ראשונה :

  1. מניחים עלי לזניה.
  2. מורחים את רוטב הלזניה.
  3. מניחים 6 “גבעות” של קוטג.
  4. מפזרים מתערובת הגבינות (צהובה ומוצרלה)
  5. מסדרים את טבעות החצילים (רק בשכבה זו).
    שכבה שנייה :

  1. מניחים עלי לזניה.
  2. מורחים את רוטב הלזניה.
  3. מניחים 6 “גבעות” של קוטג.
  4. מפזרים מתערובת הגבינות (צהובה ומוצרלה)
    שכבה שלישית :

  1. מניחים עלי לזניה.
  2. מורחים את רוטב הלזניה.
  3. מפזרים קוביות חצילים.
  4. מפזרים מתערובת הגבינות (צהובה ומוצרלה).

עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ל-30 דקות.
להוריד את רדיד האלומיניום ולאפות עוד 5 דקות.

איך יודעים שהלזנייה מוכנה : פשוט להכניס קיסם ולהרגיש שהוא חודר בקלות את כל שכבות הלזנייה עד התחתית.
להגיש חם.

מומלץ לאפות בתנור במצב של גוף חימום עליון וגום חימום תחתון. להסבר על מצבי אפיה בתנור לחצו כאן.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
אריזה עלי לזניה
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
250 גרם גבינת מוצרלה
מיכל (250 גרם) קוטג
מיכל (260 גרם) רוטב ללזניה
2 חציל

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:2
מירי לפיד

סימה לוי

עוגת שיש תפוזים במיקרוגל - עוגה סופר פשוטה וזריזה להכנה שמכינים בקלות במיקרוגל ביתי רגיל
הקודם
עוגת שיש תפוזים במיקרוגל
פיצה ברוטב עגבניות מיובשות עם פרמזן,עם תוספות של גבינה צהובה,זיתים וגמבה אדומה
הבא
פיצה ברוטב עגבניות מיובשות
עוגת שיש תפוזים במיקרוגל - עוגה סופר פשוטה וזריזה להכנה שמכינים בקלות במיקרוגל ביתי רגיל
הקודם
עוגת שיש תפוזים במיקרוגל
פיצה ברוטב עגבניות מיובשות עם פרמזן,עם תוספות של גבינה צהובה,זיתים וגמבה אדומה
הבא
פיצה ברוטב עגבניות מיובשות

הוסף תגובה