0 0
לחוח

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

לחוח

לחוח תימני אותנטי

  • 120
  • סועדים 8
  • קל

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

5 כוסות מים בקערה

5 כוסות מים בקערה

2
בוצע

מרתיחים 2 כוסות מים וכשמרתיח מוסיפים 2 כפות סולת

מרתיחים 2 כוסות מים וכשמרתיח מוסיפים 2 כפות סולת

3
בוצע

מוסיפים את בלילת הסולת למים בקערה

מוסיפים את בלילת הסולת למים בקערה

4
בוצע

כף מלח,כפית סוכר

כף מלח,כפית סוכר

5
בוצע

וכף וחצי שמרים יבשים

וכף וחצי שמרים יבשים

6
בוצע

מוסיפים קמח ובוחשים היטב עד בלילה אחידה

מוסיפים קמח ובוחשים היטב עד בלילה אחידה

7
בוצע

הבלילה מוכנה ושעתיים להתפחה

הבלילה מוכנה ושעתיים להתפחה

8
בוצע

ממלאים קערה גדולה במים

ממלאים קערה גדולה במים

9
בוצע

מורחים שכבה דקה של מרגרינה

מורחים שכבה דקה של מרגרינה

10
בוצע

יוצקים את הבלילה וממתינים

יוצקים את הבלילה וממתינים

11
בוצע

עד קבלת חורים על כל הלחוח

עד קבלת חורים על כל הלחוח

12
בוצע

מכסים את המחבת ומעבירים ללהבה קטנה למשך דקה

מכסים את המחבת ומעבירים ללהבה קטנה למשך דקה

13
בוצע

לאחר הוצאת הלחוח מקררים את המחבת בקערת המים

לאחר הוצאת הלחוח מקררים את המחבת בקערת המים

14
בוצע

מנגבים וחוזרים על התהליך

מנגבים וחוזרים על התהליך

15
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

מתכון בשלבים להכנת לחוח מהמטבח התימני. קל ברור ומובן להכנה מוגש בתוספת עגבניות מגורדות סחוק תמני חריף וביצה קשה כמיטב המסורת.

שופכים 5 כוסות מים זכים לקערה גדולה.
מרתיחים שני כוסות מים בסיר קטן, כאשר המים רותחים מוסיפים את שתי כפות הסולת.
מבשלים עוד כ-2 דקות תוך כדי בחישה.

מורידים מהכיריים ומוסיפים כוס מים פושרים, בוחשים ומוסיפים את הבלילה מהסולת לקערת המים,
מוסיפים את המלח ואת הסוכר בוחשים שוב ומוסיפים את השמרים.

לנוזלים מוסיף בהדרגה את הקמח ולשים עד קבלת עיסה חלקה (ניתן לבחושי גם עם בלנדר סטיק).
מניחים בצד להתפחה של שעתיים לפחות.
יש לקחת בחשבון שהעיסה מאד נוזלית, ואם הקערה לא תהיה מספיק גדולה תוך כדי התפיחה הכל יזל לנו על השיש.

לאחר שעתיים בוחשים שוב את העיסה אשר תפח.
במקרה שהיא לא נוזלית מספיק מוסיפים מים(בשלב זה הוספתי חצי כוס מים).

מכינים קערה גדולה עם מים קרים, וזה ישמש מתקן קירור המחבתות שלנו.
לאחר הכנת הלחוח נשים בזהירות את המחבת במים המחבת צף ובנתיים מתקרר.
מדליק את הכירה החמה ביותר ולידה כירה קטנה כאשר הלחוח מקבל את כל ה”חורים” אני מעביר את המחבת לכירה הקטנה ומכסה.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
2 כפות סולת
1/2 כוס קמח
1 כף מלח
1.5 כפות שמרים יבשים
1 כפית סוכר
8 כוסות מים

סימון תזונתי

65
קלוריות
2.5 גרם
חלבון
0 גרם
שומן
17 גרם
פחמימות
0 מ"ג
כולסטרול
0.5 גרם
סיבים

פוקסי 99

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
דן בראון

חשבתי לא יצא לי. אבל הלחוח בדיוק כמו במתכון וזה לא קשה בכלל.

הקודם
לחמניות בתוספת עגבניות מיובשות וקארי
ג'חנון תימני אסלי
הבא
ג’חנון
הקודם
לחמניות בתוספת עגבניות מיובשות וקארי
ג'חנון תימני אסלי
הבא
ג’חנון

הוסף תגובה