0 0

לחמניות זיתים

מתכון מעולה ללחמניות מדהימות

  • 120
  • סועדים 10
  • בינוני

רכיבים

  • לציפוי

שלבי הכנה

1
בוצע

כוס זיתים קצוצים

כוס זיתים קצוצים

2
בוצע

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים

3
בוצע

הסוכר

הסוכר

4
בוצע

המלח והזיתים

המלח והזיתים

5
בוצע

לשים תוך כדי הוספת המים הפושרים

לשים תוך כדי הוספת המים הפושרים

6
בוצע

עד קבלת בצק אחיד ולא דביק

עד קבלת בצק אחיד ולא דביק

7
בוצע

מעבירים לקערה, מכסים ומניחים במקום מוצל לשעה

מעבירים לקערה, מכסים ומניחים במקום מוצל לשעה

8
בוצע

לאחר שעה

לאחר שעה

9
בוצע

קורצים לכדורים

קורצים לכדורים

10
בוצע

ומניחים על נייר אפייה בתבנית, מכסים שוב ל 20 דקות

ומניחים על נייר אפייה בתבנית, מכסים שוב ל 20 דקות

11
בוצע

חורצים פסים עם סכין

חורצים פסים עם סכין

12
בוצע

מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ופרג

מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ופרג

13
בוצע

מקרוב

מקרוב

14
בוצע

מכניסים לתנור

מכניסים לתנור

15
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

סדנא מצולמת בשלבים למתכון ללחמניות זיתים ממכרות. לחמנית רכות, טעימות שמפיצות ריח משגע בבית. לחמניות שנשארות טריות מספר ימים.

קוצצים את הזיתים.
בקערה שמים את הקמח , שמרים, סוכר ומלח.
מוסיפים את הזיתים הקצוצים מערבבים היטב ובהדרגה מוסיפים את המים עד לקבלת בצק שאינו נדבק לידיים .
אם יש צורך מוסיפים קמח .
אם קשה מדי מוסיפים נוזלים.
מכסים במגבת ומתפיחים כ – שעה.
מכינים לחמניות עגולות ומניחים בצד ל-20 דקות נוספות .

חורצים על כל לחמנייה שני חריצים .
מברישים בביצה ומוסיפים שומשום /קצח/פרג (ע”פ העדפה אישית).

אופים בחום של 180 מעלות ל – 35 דקות.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
1 ק"ג קמח לבן
1/2 2 כפיות שמרים יבשים
1/2 כפית סוכר
1/2 1 כפית מלח
550 מ"ל מים מים פושרים
1 כוס זיתים מגורענין קצוצים
לציפוי
1 ביצה
קצח, שומשום (ע"פ העדפה)

סימון תזונתי

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
רן בראון

עוגת גבינה אפויה
הקודם
עוגת גבינה אפויה
עראייס
הבא
עראיס
עוגת גבינה אפויה
הקודם
עוגת גבינה אפויה
עראייס
הבא
עראיס

הוסף תגובה