שתף
מתכון פשוט קל ומהיר להכנת מאפה מבצק פריך במילוי חזה עוף,אפונת גינה וגזר גמדי. מתכון קל ומהיר להכנה, ללא שלבים והכנות מיוחדות. מאפה מבצק פריך מוכן שמקצר את כל תהליכי המתכון. מתכון שמתאים לכל המשפחה, לארוחת צהריים או לארוחת שישי. מומלץ להגיש את המאפה עם רוטב פטריות סמיך.
להרתיח שלוש כוסות ציר עוף עם חצי ק"ג רצועות חזה עוף
( ציר עוף – מרק שעשוי מירקות שורש ועוף מבושלים עם מים)
לאחר רבע שעה לסנן את העוף מהנוזל
בסיר מטגנים: 3 כפות שמן עם 5 שיני שום כתוש, מוסיפים 3 כפות קמח ומערבבים
מוסיפים 3 כוסות מהציר עוף ( אותו אחד שבישלנו בו את רצועות חזה העוף)
2 כוסות מיקס אפונה וגזר גמדי, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק
מערבבים ומוסיפים את רצועו העוף שבישלנו
לצנן את התערובת
לפתוח חצי בצק פריך על תבנית
לשפוך את התערובת העוף
להניח מעל התערובת את החצי השני של הבצק הפריך ולחורר אותו
למרח ביצה טרופה ולפזר שומשום
להכניס לתנור ב-200 מעלות לכ- 40 דקות, עד שמזהיב