0 0
מאפה שבלול תרד וגבינות

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

מאפה שבלול תרד וגבינות

מאפיינים:
  • חלבי
  • צמחוני

מאפה תרד וגבינות במילוי מדויק,רך מבפנים וזהוב מבחוץ.

  • 50
  • סועדים 3
  • קל

רכיבים

  • להברשה

שלבי הכנה

1
בוצע

המרכיבים

המרכיבים

2
בוצע

שוטפים היטב את התרד.

שוטפים היטב את התרד.

3
בוצע

מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית

מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית

4
בוצע

ומאדים את התרד כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד מתרכך מעט

ומאדים את התרד כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד מתרכך מעט

5
בוצע

מצננים היטב.

מצננים היטב.

6
בוצע

סוחטים היטב את התרד ומעבירים לקערה.

סוחטים היטב את התרד ומעבירים לקערה.

7
בוצע

מוסיפים את גבינת הקשקבל ומפוררים ביד את הפטה.מתבלים בפלפל שחור

מוסיפים את גבינת הקשקבל ומפוררים ביד את הפטה.מתבלים בפלפל שחור

8
בוצע

ומערבבים.

ומערבבים.

9
בוצע

פורשים את הבצק על משטח העבודה, כשהניילון כלפי מטה.

פורשים את הבצק על משטח העבודה, כשהניילון כלפי מטה.

10
בוצע

חותכים את הבצק לרוחב ל-3 מלבנים,מניחים שליש מלית לאורך הקצה הארוך של כל מלבן בצק

חותכים את הבצק לרוחב ל-3 מלבנים,מניחים שליש מלית לאורך הקצה הארוך של כל מלבן בצק

11
בוצע

ומגלגלים לרולדה

ומגלגלים לרולדה

12
בוצע

סוגרים כל רולדה בקצה ומותחים בידיים כדי להאריך אותה מעט.

סוגרים כל רולדה בקצה ומותחים בידיים כדי להאריך אותה מעט.

13
בוצע

מלפפים את הרולדה לשבלול לא מהודק

מלפפים את הרולדה לשבלול לא מהודק

14
בוצע

ואת הקצה מניחים מתחת למרכז,כשהתפר כלפי מטה

ואת הקצה מניחים מתחת למרכז,כשהתפר כלפי מטה

15
בוצע

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

16
בוצע

טורפים ביצה עם כף מים

טורפים ביצה עם כף מים

17
בוצע

מברישים בביצה

מברישים בביצה

18
בוצע

מפזרים מעל שומשום

מפזרים מעל שומשום

19
בוצע
34

אופים בתנור שחומם מראש כ-35 דקות עד שהשבלולים זהובים.

אופים בתנור שחומם מראש כ-35 דקות עד שהשבלולים זהובים.

20
בוצע

ומגישים חם.

ומגישים חם.

הוראות הכנה

שתף

מאפה שבלול מבצק פילאס ממולא תרד וגבינות, מושלם לכל אירוח חלבי, מאפה פשוט, טעים, זהוב,פריך ומהיר להכנה. מאפה מבצק מוכן קפוא של פילאס תורכי שחוסך עבודה. רך מבפנים, זהוב מבחוץ עם המילוי הנכון והמדויק. פשוט מעדן!


הכנות:

  • מפשירים את הבצק במקרר לפחות 4 שעות.
  • מגרדים את גבינת הפרמזן בפומפייה.
  • שוטפים היטב את התרד.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • להכנת המלית:

    1. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ותרד.
    2. מאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד מתרכך מעט (הוא ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה).
    3. מצננים היטב.
    4. סוחטים היטב את התרד ומעבירים לקערה.
    5. מוסיפים את גבינת הקשקבל ומפוררים ביד את הפטה.
    6. מתבלים בפלפל שחור ומערבבים.

    מילוי ועיצוב:

    1. פורשים את הבצק על משטח העבודה, כשהניילון כלפי מטה.
    2. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין ל-3 מלבנים בגודל .
    3. מניחים שליש מלית לאורך הקצה הארוך של כל מלבן בצק ומגלגלים לרולדה.
    4. סוגרים כל רולדה בקצה ומותחים בידיים כדי להאריך אותה מעט.
    5. מלפפים את הרולדה לשבלול לא מהודק (כדי להשאיר לבצק מקום לתפוח).
    6. מניחים את השבלולים בתבנית כשהתפר כלפי מטה.
    7. מברישים בביצה ומפזרים מעל לפי העדפה: שומשום,קצח.
    8. אופים בתנור שחומם מראש כ-35 דקות עד שהשבלולים זהובים.
    9. מגישים חם.
    10. בתאבון.

    רכיבים

    מספר סועדים
    500 גרם בצק פילאס
    400 גרם תרד
    150 גרם גבינת פטה
    150 גרם גבינת קשקבל
    2 כפות שמן זית
    1/2 כפית פלפל שחור טחון
    להברשה
    1 ביצה
    2 כפות שומשום

    רן בראון

    חוות דעת

    דירוג ממוצע:
    (5)
    סה"כ ביקורות:1
    מיקה נבו

    עוגת עקיצת הדבורה ללא אפייה
    הקודם
    עוגת עקיצת הדבורה ללא אפייה
    שניצל פילה עוף אפוי בתנור,יותר בריא ויותר טעים!
    הבא
    שניצל פילה עוף אפוי בתנור
    עוגת עקיצת הדבורה ללא אפייה
    הקודם
    עוגת עקיצת הדבורה ללא אפייה
    שניצל פילה עוף אפוי בתנור,יותר בריא ויותר טעים!
    הבא
    שניצל פילה עוף אפוי בתנור

    הוסף תגובה