0 0
מאפה תפוחים אישי

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

מאפה תפוחים אישי

מאפיינים:
  • חלבי
  • צמחוני

מאפה בצק עלים במילוי תפוחי עץ, קרמל עם ניחוח מדהים.

  • 45
  • סועדים 8
  • קל

רכיבים

  • למילוי :

  • להברשה לפני האפייה :

  • לאחר האפיייה :

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים למילוי. (יש להפשיר את הבצק עלים לפחות 4 שעות במקרר).

המצרכים למילוי. (יש להפשיר את הבצק עלים לפחות 4 שעות במקרר).

2
בוצע

מקלפים וחותכים את התפוחים קצוץ דק

מקלפים וחותכים את התפוחים קצוץ דק

3
בוצע

מחממים קלחת ומוסיפים חמאה

מחממים קלחת ומוסיפים חמאה

4
בוצע

מוספים את התפוחים הקצוצים

מוספים את התפוחים הקצוצים

5
בוצע

סוכר חום

סוכר חום

6
בוצע

קינמון טחון

קינמון טחון

7
בוצע

מיץ מחצי לימון

מיץ מחצי לימון

8
בוצע

ריבת אוכמניות (אפשר גם פטל)

ריבת אוכמניות (אפשר גם פטל)

9
בוצע

מביאים את התפוחים לחצי בישול

מביאים את התפוחים לחצי בישול

10
בוצע

מסננים מהנוזלים היטב ומצננים

מסננים מהנוזלים היטב ומצננים

11
בוצע

לוקחים ריבוע בצק ומרדדים מעט. בצד אחד של הבצק יוצרים בעדינות 4 חתכים, ובצד השני מניחים מתערובת התפוחים.

לוקחים ריבוע בצק ומרדדים מעט. בצד אחד של הבצק יוצרים בעדינות 4 חתכים, ובצד השני מניחים מתערובת התפוחים.

12
בוצע

מברישים את השוליים בביצה ומקפלים את החלק עם החתכים על התפוחים,מברישים גם מעל בביצה ומפזרים מעט סוכר.אופים כ - 25 דקות

מברישים את השוליים בביצה ומקפלים את החלק עם החתכים על התפוחים,מברישים גם מעל בביצה ומפזרים מעט סוכר.אופים כ - 25 דקות

13
בוצע

מצננים ומגישים

מצננים ומגישים

הוראות הכנה

שתף

מאפה תפוחים אישי על בסיס בצק עלים במילוי תפוחי עץ,ריבת אוכמניות,סוכר חום וקינמון.טעים ופשוט להכנה ללא שום בעיה, מילוי שהופך בתנור לקרמל עם ניחוח מדהים – מאפה תפוחים ממכר שלא תפסיקו לאכול.

  1. מפשירים את הבצק 4 שעות לפחות לפני תחילת העבודה. (כמות שמספיקה ל-12 ריבועי בצק)
  2. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  3. מקלפים וחותכים את התפוחים קצוץ דק.
  4. בקלחת ממיסים את החמאה ומוסיפים את התפוחים.
  5. מוסיפים לקלחת מיץ מחצי לימון, סוכר חום וריבת אוכמניות.
  6. מביאים את התפוחים לחצי בישול.
  7. מסננים מהנוזלים היטב ומצננים מעט.
  8. לוקחים ריבוע בצק ומרדדים מעט. בצד אחד של הבצק יוצרים 4 חתכים, ובצד השני מניחים מתערובת התפוחים.
  9. מברישים את השוליים בביצה ומקפלים את החלק עם החתכים על התפוחים.
  10. מברישים גם מעל בביצה ומפזרים מעט סוכר.
  11. אופים במשך כ – 25 דקות ומצננים.
  12. מפזרים אבקת סוכר
  13. ומגישים

רכיבים

מספר סועדים
600 גרם בצק עלים מרודד
למילוי :
3 תפוח עץ
50 גרם חמאה
3 כפות ריבת אוכמניות
3 כפות סוכר חום
1/2 לימון
1 כף קינמון טחון
להברשה לפני האפייה :
1 ביצה
2 כפות סוכר
לאחר האפיייה :
אבקת סוכר

רן בראון

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
סימה לוי

חזה עוף בפסטו על מצע בצל
הקודם
חזה עוף בפסטו על מצע בצל
מתכון אושפלאו מסורתי קל ומהיר להכנה - אורז עם בשר מהמטבח הבוכרי.
הבא
אושפלאו
חזה עוף בפסטו על מצע בצל
הקודם
חזה עוף בפסטו על מצע בצל
מתכון אושפלאו מסורתי קל ומהיר להכנה - אורז עם בשר מהמטבח הבוכרי.
הבא
אושפלאו

הוסף תגובה