0 0
מוס טונה

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

מוס טונה

מוס טונה מרשים ביותר.

  • 150
  • סועדים 8
  • קל

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים

המצרכים

2
בוצע

מרפדים תבנית בניילון נצמד

מרפדים תבנית בניילון נצמד

3
בוצע

מרככים את הג'לטין ביין

מרככים את הג'לטין ביין

4
בוצע

מכניסים את הטונה המיונז הקטשופ מיץ הלימון והתבלינים למעבד

מכניסים את הטונה המיונז הקטשופ מיץ הלימון והתבלינים למעבד

5
בוצע

מוסיפים מעט מים רותחים על הג'לטין וממיסים היטב

מוסיפים מעט מים רותחים על הג'לטין וממיסים היטב

6
בוצע

מוסיפים את הג'לטין המומס למעבד ומפעילים לכמה שניות

מוסיפים את הג'לטין המומס למעבד ומפעילים לכמה שניות

7
בוצע

בקערה נפרדת מקציפים את השמנת להקצפה

בקערה נפרדת מקציפים את
השמנת להקצפה

8
בוצע

מוסיפים לשמנת את תערובת הטונה בתנועות קיפול

מוסיפים לשמנת את תערובת הטונה בתנועות קיפול

9
בוצע

המוס מוכן

המוס מוכן

10
בוצע

מעבירים לתבנית מישרים עם מרית מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר

מעבירים לתבנית מישרים עם מרית מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר

11
בוצע

מוצאים מהמקרר הופכים על צלחת מקשטים ובתאבון

מוצאים מהמקרר הופכים על צלחת מקשטים ובתאבון

הוראות הכנה

שתף

לכל מי שחשב, תכנן, רצה להכין מוס טונה וקצת חשש. סדנא מצולמת בשלבים והסברים למוס טונה מדהים ובנוסף הצעה להגשה לאירוח. רק מחמאות תקבלו.

להכניס לקערת מעבד מזון, סכין מתכת – את שני סוגי הטונה (לסנן היטב מהשמן),
מיונז, קטשופ, רוטב חזרת לבנה, מלח ופלפל, מיץ לימון.
להפעיל את מעבד המזון, מדי פעם לדחוף את מה שנצבר על הדפנות במרית גומי – עד לקבלת עיסה אחידה.

בינתיים:

למזוג לכוס את היין הלבן היבש ולהוסיף את הג’לטין. לרכך היטב.
להוסיף לכוס מים רותחים – עד שהכמות הכללית של הנוזלים בכוס תגיע ללא יותר מ- 1/2כוס. לערבב היטב עד שנוצרת עיסה נוזלית אחידה.
להוסיף את הג’לטין המומס ולהפעיל שוב את מעבד המזון – לכ-20 שניות.
אם הג’לטין נראה גבשושי ולא אחיד – להוסיף אותו לעיסה שבמעבד המזון מבעד למסננת רשת.

בקערה אחרת:

להקציף את השמנת להקצפה, ללא שום תוספות, לקצפת יציבה.
להוסיף לשמנת המוקצפת את העיסה שבמעבד המזון ולאחד בעדינות בתנועות קיפול, עד לקבלת עיסה אחידה.
לא להגזים בערבוב קיפול, כדי לא “לשבור” את הנפח של העיסה.

לרפד תבנית אלומיניום חד פעמית מוארכת ביריעה גדולה של ניילון נצמד.
להצמיד לדפנות ולפינות. להשאיר שוליים רחבים משני עברי התבנית.
להעביר את העיסה לתוך התבנית המרופדת וליישר מלמעלה במרית גומי.
לקפל את שולי הניילון הנצמד – כך שהמוס יכוסה היטב גם מלמעלה.

לאפסן במקרר, רצוי ללילה. אם אין זמן – שעתיים שלוש במקפיא – גם יספיקו.

להגשה:

לפתוח את כיסוי הניילון הנצמד שמעל לתבנית, ולהפוך בעדינות על מגש מתאים.
לקשט מסביב בצנימונים, קרקרים, טבעות זיתים שחורים,עירית קצוצה וכד’.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
2 קופסאות טונה בטעמים
1/2 כוס מיונז משובח HELLMANS
3 קפות קטשופ חריף
1 כפית רוטב חזרת לבנה
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
1 כף מיץ לימון
3 כפות יין לבן יבש
14 גרם ג'לטין
מלח/פלפל שחור

חוות דעת

עדיין אין ביקורות עבור המתכון הזה, השתמש בטופס שלהלן כדי לכתוב את הביקורת שלך
חרוסת
הקודם
חרוסת
חרוסת
הקודם
חרוסת

הוסף תגובה