0 0
מופלטה מרוקאית אסלית

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

מופלטה מרוקאית אסלית

מאפיינים:
  • טבעוני
  • פרווה
  • צמחוני

מתכון מדויק למופלטה מרוקאית אסלית

  • 90
  • סועדים 10
  • קל

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים

המצרכים

2
בוצע

מנפים את הקמח ומעבירים לקערת המיקסר

מנפים את הקמח ומעבירים לקערת המיקסר

3
בוצע

מוסיפים חצי כוס השמן

מוסיפים חצי כוס השמן

4
בוצע

כף סוכר

כף סוכר

5
בוצע

50 גרם שמרים טריים

50 גרם שמרים טריים

6
בוצע

3 כוסות מים פושרים ומערבלים

3 כוסות מים פושרים ומערבלים

7
בוצע

לאחר חמש דקות מוסיפים כף מלח

לאחר חמש דקות מוסיפים כף מלח

8
בוצע

מעבירים להתפחה לחצי שעה

מעבירים להתפחה לחצי שעה

9
בוצע

לאחר התפחה

לאחר התפחה

10
בוצע

בעזרת ידיים משומנות מורידים את האוויר

בעזרת ידיים משומנות מורידים את האוויר

11
בוצע

ויוצרים כדורים

ויוצרים כדורים

12
בוצע

מניחים בתבנית למנוחה של כחצי שעה.יש לוודא שהכדורים עטופים בשמן.

מניחים בתבנית למנוחה של כחצי שעה.יש לוודא שהכדורים עטופים בשמן.

13
בוצע

גוזרים נייר אפייה בצורת עיגול מניחים על השייש , משמנים

גוזרים נייר אפייה בצורת עיגול מניחים על השייש , משמנים

14
בוצע

מניחים כדור בצק במרכז

מניחים כדור בצק במרכז

15
בוצע

מניחים נייר אפייה נוסף מעל כדור בצק, מועכים בעזרת היד

ומניחים מעל כדור בצק, מועכים בעזרת היד

16
בוצע

ומשטחים בעזרת מערוך

ומשטחים בעזרת מערוך

17
בוצע

מורידים את נייר האפייה מצד אחד

מורידים את נייר האפייה מצד אחד

18
בוצע

מעבירים למחבת חמה ומסירים את נייר האפייה השני

מעבירים למחבת חמה ומסירים את נייר האפייה השני

19
בוצע

ברגע שאפוי, הופכים

ברגע שאפוי, הופכים

20
בוצע

ומניחים מעל כדור בצק מרודד נוסף

ומניחים מעל כדור בצק מרודד נוסף

21
בוצע

והופכים

22
בוצע

ושוב מוסיפים כדור בצק מרודד.כל קבוצת מופלטות מוציאים ומתחילים שוב.

ושוב מוסיפים כדור בצק מרודד.כל קבוצת מופלטות מוציאים ומתחילים שוב.

23
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

רוצים להכין מופלטה מרוקאית אסלית ? הכנו לכם מתכון מצולם מדויק וקל בשלבים. המופלטה הכי טעימה בטירוף. בתוספת דבש וחמאה. שימו לב לטיפ שלנו בנושא רידוד הבצק.

מנפים את הקמח.
ממיסים את השמרים במעט מים.
מערבלים במיקסר את הקמח, שמן, סוכר, שמרים ומים.
אחרי מס’ דקות של לישה מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד 5 דקות.
מתפיחים את הבצק למשך כחצי שעה.
מוציאים את האויר ויוצרים כדורי בצק ( כ-19 כדורים).
שמים את הכדורים בתבנית למנוחה לחצי שעה ( יש לודא שהכדורים עטופים בשמן).
יוצרים 2 עיגולים בקוטר של 25 ס”מ מנייר אפייה.
מניחים נייר על השייש ומורחים בשמן.
מניחים כדור בצק במרכז ומניחים מעל את הניר אפייה השני.
בעזרת הידים ומערוך מרדדים לעלה דקקקקק.

מטגנים את המופלטות במחבת חמה ללא שמן באופן הבא :
מסירים את נייר האפייה מצד אחד.
מעבירים למחבת ומסירים את הנייר השני.
מטגנים כ-10 שניות.
בינתיים מכינים את המופלטה הבאה (עם נייר האפייה)
במקביל הופכים את המופלטה שבמחבת, ומניחים מעליה את המופלטה החדשה.
הופכים את שני המופלטות יחד, וחוזר חלילה עד לערמה של 7-10 מופלטות.
מוציאים מהמחבת וממשיכים לטגן את שאר המופלטות באותו האופן.

ממולץ להגיש עם דבש/סילאן וחמאה.

בתאבון

רכיבים

מספר סועדים
1 ק"ג קמח לבן
כף מלח
כף סוכר
1/2 כוס שמן קנולה
1 שקית (50 גרם) שמרים טריים
3 כוסות מים פושרים

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
רן בראון

המתכון הכי טוב שקיים ברשת

מאפה שמרים כשר לפסח
הקודם
מאפה שמרים כשר לפסח ללא גלוטן
עוגיות חמאה
הבא
עוגיות חמאה שנמסות בפה
מאפה שמרים כשר לפסח
הקודם
מאפה שמרים כשר לפסח ללא גלוטן
עוגיות חמאה
הבא
עוגיות חמאה שנמסות בפה

הוסף תגובה