0 0
מחאמר פשטידה מרוקאית

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

מחאמר פשטידה מרוקאית

מתכון למחאמר פשטידה מהמטבח המרוקאי

  • 90
  • סועדים 8
  • בינוני

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

קולפים וחותכים את תפוחי האדמה

קולפים וחותכים את תפוחי האדמה

2
בוצע

מבשלים ומסננים

מבשלים ומסננים

3
בוצע

מחזירים לסיר ומסננים

מחזירים לסיר ומסננים

4
בוצע

מסננים את האפונה והגזר

מסננים את האפונה והגזר

5
בוצע

ומוסיפים לתפוחי האדמה

ומוסיפים לתפוחי האדמה

6
בוצע

מוסיפים את הירק

מוסיפים את הירק

7
בוצע

מפרידים את הביצים

מפרידים את הביצים

8
בוצע

ומוסיפים את החלמונים

ומוסיפים את החלמונים

9
בוצע

מוסיפים חצי כפית כורכום וכף אבקת מרק

מוסיפים חצי כפית כורכום וכף אבקת מרק

10
בוצע

חצי כפית פלפל שחור וכפית מלח

חצי כפית פלפל שחור וכפית מלח

11
בוצע

ומערבבים

ומערבבים

12
בוצע

החלבונים של הביצה

החלבונים של הביצה

13
בוצע

מוסיפים רבע כפית מלח ומקציפים

מוסיפים רבע כפית מלח ומקציפים

14
בוצע

מוסיפים לתערובת

מוסיפים לתערובת

15
בוצע

ומערבבים היטב

ומערבבים היטב

16
בוצע

משמנים את תחתית הסיר והדפנות

משמנים את תחתית הסיר והדפנות

17
בוצע

מעבירים את התערובת לסיר

מעבירים את התערובת לסיר

18
בוצע

ומבשלים כ-20 דקות

ומבשלים כ-20 דקות

19
בוצע

מכניסים לתנור עם מכסה לשעה וחצי

מכניסים לתנור עם מכסה
לשעה וחצי

20
בוצע

מסירים את המכסה עד השחמה

מסירים את המכסה עד השחמה

21
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

הפשטידה הכי מפורסמת מהמטבח המרוקאי. רכיבים נגישים בכל בית,תוצאה מעולה, טעם מדהים וקלה להכנה. מתאימה לצמחונים ולכל אוהבי הירקות.

ההכנה

מקלפים את תפו”א , מבשלים ומועכים.
מסננים את האפונה והגזר ומוסיפים לתפו”א המעוכים.
מוסיפים את הירק.
מפרידים את הביצים ומוסיפים רק את החלמון.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
מקציפים את החלבונים עם רבע כפית מלח ,מוסיפים לתערובת
ומערבבים היטב.

הבישול והאפייה

משמנים את התחתית והדפנות של הסיר (שמותאם לאפייה בתנור).
מעבירים את הבלילה ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות.
משגיחים שהתחתית לא תשרף.
מכניסים לתנור בחום בינוני כשעה וחצי עם מכסה.
מסירים את המכסה עד שהפשטידה משחימה.

הערה:

תנורים שונים ,אופים בצורה שונה ולכן יש לבדוק
מידי פעם ולהתאים את זמן האפייה ומידת החום ע”פ מידת
האפייה של הפשטידה.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
8 תפוחי אדמה
1 אפונה וגזר קופסת שימורים
1/2 כוס ירק קצוץ פטרוזיליה/כוסברה
5 ביצים
1 כף מרק עוף
1/2 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

מערכת vTop

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
מירי לפיד

ממש בול הפשטידה שאכלתי בילדות. היתה לנו בבנין שכנה מרוקאית שכל שישי הכינה וזה היה הכי טעים ביום שבת.

קוסקוס מרוקאי
הקודם
קוסקוס מרוקאי
קציצת בשר ותפוא
הבא
קציצות בשר ותפוחי אדמה
קוסקוס מרוקאי
הקודם
קוסקוס מרוקאי
קציצת בשר ותפוא
הבא
קציצות בשר ותפוחי אדמה

הוסף תגובה