0 0
מניפת ירקות אפויים בתנור

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

מניפת ירקות אפויים בתנור

הגשה מרשימה וטעימה מהתנור ישר לשולחן.

  • 120
  • סועדים 10
  • קל

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

קולפים ושוטפים את תפו"א והבטטות

קולפים ושוטפים את תפו"א והבטטות

2
בוצע

פורסים לעובי של 2 ס"מ ומעבירים למסננת לייבוש

פורסים לעובי של 2 ס"מ ומעבירים למסננת לייבוש

3
בוצע

2 כפות סילאן, כף סויה, 3/4 כוס שמן

2 כפות סילאן, כף סויה, 3/4 כוס שמן

4
בוצע

2 כפות תבלין תפו"א, כפית מלח

2 כפות תבלין תפו"א, כפית מלח

5
בוצע

כפית כורכום וכף פפריקה מתוקה

כפית כורכום וכף פפריקה מתוקה

6
בוצע

ומערבבים היטב

ומערבבים היטב

7
בוצע

קולפים שיני שום, מועכם וקוצצים

קולפים שיני שום, מועכם וקוצצים

8
בוצע

להוסיף למרינדה ומערבבים היטב

להוסיף למרינדה ומערבבים היטב

9
בוצע

להעביר את הירקות לקערה להוסיף את המרינדה ולערבב

להעביר את הירקות לקערה להוסיף את המרינדה ולערבב

10
בוצע

להכניס למקרר למינימום שעה

להכניס למקרר למינימום שעה

11
בוצע

עגבניות שרי מופרדות ושטופות

עגבניות שרי מופרדות ושטופות

12
בוצע

להוסיף שמן,צ'ילי מתוק,מלח גס ושום גבישי

להוסיף שמן,צ'ילי מתוק,מלח גס ושום גבישי

13
בוצע

פורסים את הבצל לעובי 1 ס"מ

פורסים את הבצל לעובי 1 ס"מ

14
בוצע

מסדרים את הירקות בתבנית

מסדרים את הירקות בתבנית

15
בוצע

מניחים קערה הפוכה על רדיד אלומיניום, עוטפים ומוציאים

מניחים קערה הפוכה על רדיד אלומיניום, עוטפים ומוציאים

16
בוצע

מניחים את הרדיד במרכז וממלאים בעגבניות שרי

מניחים את הרדיד במרכז וממלאים בעגבניות שרי

17
בוצע

וסוגרים

וסוגרים

18
בוצע

את יתרת המרינדה יוצקים על הירקות

את יתרת המרינדה יוצקים על הירקות

19
בוצע

מפזרים שומשום ומלח גס

מפזרים שומשום ומלח גס

20
בוצע

עוטפים ומכניסים לשעה ורבע

עוטפים ומכניסים לשעה ורבע

21
בוצע

מסירים ואופים כ-20 דקות בחום של 130 מעלות

מסירים ואופים כ-20 דקות בחום של 130 מעלות

22
בוצע

ממתינים עד השחמה קלה

ממתינים עד השחמה קלה

23
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

עוד שיטה מעניינת ומרשימה להכנת ירקות בתנור. ניתן להשתמש בכל סוגי הירקות : קישואים, תפו”א,בטטה,קולורבי, גזר ועוד. עגבניות השרי נותנים צבע להגשה והריח מדהים.

לקלף , לשטוף ולחתוך לפרוסות בעובי 2 ס”מ את תפוחי האדמה והבטטה ובעובי 1 ס”מ את הבצל.
לערבב את כל מצרכי המרינדה ולהכניס לקערה עם הירקות למינימום שעה למקרר.
לערבב את עגבנית השרי עם המרינדה המתאימה.

לסדר בתבנית עגולה את הירקות לסירוגין במעגל.
לפזר שומשום ומלח עבה על הירקות.
להניח באמצע רדיד אלומיניום ,למזוג את העגבניות עם המרינדה ולכסות את העגבניות.
לכסות את כל התבנית עם רדיד אלומיניום.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לשעה ורבע.
מסירים את רדיד האלומיניום מנמיכים את הטמפר’ ל 130 מעלות ואופים עד השחמה קלה.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
7 תפוחי אדמה
3 בטטות
2 בצל
30 עגבניות שרי
המרינדה לירקות :
7 שיני שום מעוכים וקצוצים
2 כפות תבלין לתפו"א
3/4 כוס שמן
1 כף סויה
2 כפות סילאן
1 כפית כורכום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
מרינדה לעגבניות שרי :
1 כפית שום גבישי
3 כפות שמן
2 כפות צ'ילי מתוק

חוות דעת

עדיין אין ביקורות עבור המתכון הזה, השתמש בטופס שלהלן כדי לכתוב את הביקורת שלך
הקודם
פאי תפוחים
הבא
מאפינס תמרים
הקודם
פאי תפוחים
הבא
מאפינס תמרים

הוסף תגובה