0 0
מרק פרסי חמוץ

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

מרק פרסי חמוץ

מטבח

מרק פרסי חמוץ, שמרכיבו העיקרי הינו הלימון הפרסי המיובש

  • לילה בתנור
  • סועדים 6
  • קל

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

מרתיחים מים בסיר

מרתיחים מים בסיר

2
בוצע

מוסיפים את הבשר ומבשלים חצי שעה

מוסיפים את הבשר ומבשלים חצי שעה

3
בוצע

מניחים בצל שלם קלוף וקוביות תפו"א

מניחים בצל שלם קלוף וקוביות תפו"א

4
בוצע

מנקבים בעזרת מזלג 2 לימון פרסי

מנקבים בעזרת מזלג 2 לימון פרסי

5
בוצע

ומכניסים לסיר

ומכניסים לסיר

6
בוצע

מוסיפים את החומוס

מוסיפים את החומוס

7
בוצע

ואת התבלינים

ואת התבלינים

8
בוצע

מבשלים 10 דקות ומעבירים לפלטה לכל הלילה

מבשלים 10 דקות ומעבירים לפלטה לכל הלילה

9
בוצע

כך זה נראה בבוקר

כך זה נראה בבוקר

10
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

מרק פרסי חמוץ, החמין האולטימטיבי לחודשי החורף, מבושל למשך הלילה על גבי פלטה בבישול איטי.

ממלאים סיר מס’ 4 במים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הבשר שחתוך לקוביות לבישול של 1/2 שעה.
מוסיפים את הבצל קלוף בשלמותו.
מקלפים את תפוחי האדמה חותכים לקוביות ומוסיפים.
לוקחים 2 לימונים פרסיים מנקבים בעזרת מזלג ומוסיפים למרק.
מוסיפים את החומוס והתבלינים ומבשלים כ 10 דקות.
מעבירים לפלטה למשך כל הלילה.

לימון פרסי :
לימון שמיובש באדמה ע”י גחלים עד להעלמות הנוזלים ולהצטמקות הפרי.
פטנט עתיק יומין לשימור הפרי ותמציותיו הארומטיות.
קיימים 2 סוגים : כהה ובהיר

לפני הכנסתו לתבשיל יש לפתוח אותו ע”מ להשיג את מלוא טעמיו.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
1 ק"ג בשר מס' 4 חתוך לקוביות
1 בצל
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
3 תפוחי אדמה
2 יח' לימון פרסי לימון מיובש בצבע שחור
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כמון

סימון תזונתי

683
קלוריות
71 גרם
חלבון
16 גרם
שומן
62 גרם
פחמימות
390 מ"ג
כולסטרול
3.1 גרם
סיבים

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
רן בראון

תודה על המתכון!

הקודם
רוטב וינגרט סילאן
כדורי בשר
הבא
כדורי בשר קימאק פרסי
הקודם
רוטב וינגרט סילאן
כדורי בשר
הבא
כדורי בשר קימאק פרסי

הוסף תגובה