רכיבים
-
1 ק"ג קמח
-
2 כפות שמרים יבשים
-
2 כפות שמן קנולה
-
3 כפות סוכר
-
1 כפית אבקת אפייה
-
כף שטוחה מלח
-
1 ביצה
-
3 כוסות (מדידה) מיםחמימים
שלבי הכנה
1
בוצע
|
המצרכים לבצק |
2
בוצע
|
מנפים 1 קילו קמח לקערת המיקסר |
3
בוצע
|
מוסיפים לקערת המיקסר 2 כפות שמרים יבשים, כפית אבקת אפייה |
4
בוצע
|
3 כפות סוכר, 2 כפות שמן קנולה |
5
בוצע
|
כף שטוחה מלח, ביצה |
6
בוצע
|
מערבבים מעט |
7
בוצע
|
מוסיפים בהדרגה את המים החמימים ומערבלים כ-10 דקות במהירות בינונית |
8
בוצע
|
זה מרקם הבצק, מעט נוזלי |
9
בוצע
|
עוטפים בנייילון נצמד ומכסים במגבת כחצי שעה |
10
בוצע
|
לאחר התפחה |
11
בוצע
|
בעזרת ידיים רטובות מוציאים את האוויר מהבצק |
12
בוצע
|
מכסים שוב להתפחה שנייה ,חצי שעה. |
13
בוצע
|
חוזרים על הפעולה להוצאת האוויר |
14
בוצע
|
ומחזירים להתפחה שלישית, חצי שעה. |
15
בוצע
|
לאחר התפחה שלישית, מכינים קערה עם מים להרטבת הידיים |
16
בוצע
|
מחממים שמן במחבת בגובה של כ-3 ס"מ |
17
בוצע
|
מרטיבים את הידיים וקורצים כדור מהבצק |
18
בוצע
|
מותחים את כדור הבצק ובעזרת האצבעות פותחים חור באמצע מלמטה |
19
בוצע
|
מגדילים את החור במרכז תוך כדי מתיחת הבצק מעט |
20
בוצע
|
מניחים בזהירות בשמן החם |
21
בוצע
|
ברגע שמזהיב הופכים |
22
בוצע
|
מעבירים למסננת |
23
בוצע
|
מפזרים סוכר או אבקת סוכר ובתאבון |