0 0
עוגת מוס נוגט – דודו אוטמזגין

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

עוגת מוס נוגט – דודו אוטמזגין

עוגה מושקעת ומדהימה.

  • 180
  • סועדים 12
  • בינוני

רכיבים

  • המצרכים לתחתית :

  • המצרכים למוס :

  • המצרכים לציפוי :

  • המצרכים לטראפלס :

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים לתחתית

המצרכים לתחתית

2
בוצע

ממיסים במיקרו שוקולד מריר וחמאה

ממיסים במיקרו שוקולד מריר וחמאה

3
בוצע

קוצצים אגוזי מלך ומערבבים עם הקמח

קוצצים אגוזי מלך ומערבבים עם הקמח

4
בוצע

מקציפים את הביצה והסוכר

מקציפים את הביצה והסוכר

5
בוצע

מוסיפים את השוקולד המומס לביצה המוקצפת

מוסיפים את השוקולד המומס לביצה המוקצפת

6
בוצע

מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים היטב

מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים היטב

7
בוצע

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת

8
בוצע

משטחים

משטחים

9
בוצע

אופים בחום בינוני

אופים בחום בינוני

10
בוצע

ומצננים

ומצננים

11
בוצע

המצרכים למוס

המצרכים למוס

12
בוצע

אבקת הנוגט

אבקת הנוגט

13
בוצע

מוסיפים שמן ומערבבים היטב

מוסיפים שמן ומערבבים היטב

14
בוצע

בקערה שוברים לקוביות את השוקולד

בקערה שוברים לקוביות את השוקולד

15
בוצע

מוסיפים את הנוגט והחמאה. ממיסים ומערבבים היטב

מוסיפים את הנוגט והחמאה. ממיסים ומערבבים היטב

16
בוצע

מפרידים את הביצים

מפרידים את הביצים

17
בוצע

מקציפים את החלבונים עם הסוכר

מקציפים את החלבונים עם הסוכר

18
בוצע

מוסיפים את החלמונים אחד אחד

מוסיפים את החלמונים אחד אחד

19
בוצע

ומערבבים היטב

ומערבבים היטב

20
בוצע

מוסיפים את הקצפת

מוסיפים את הקצפת

21
בוצע

ומערבבים בתנועת קיפול

ומערבבים בתנועת קיפול

22
בוצע

מניחים שקף בדפנות

מניחים שקף בדפנות

23
בוצע

מעבירים את הבלילה לתבנית

מעבירים את הבלילה לתבנית

24
בוצע

מצפים ומקשטים בטראפלס

מצפים ומקשטים בטראפלס

25
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

עוגה מוס מדהימה של הקונדיטור דודו אוטמזגין. מתכון עם שלבים מדוייקים ומפורטים.שלב אחר שלב, תמונה אחר תמונה. אם לא הכנתם עוגת מוס עד היום, נסו את זו.

אופן הכנת התחתית :

ממיסים חמאה +שוקולד מריר במיקרוגל.
מקציפים את הביצה + סוכר
קוצצים אגוזי מלך ומוסיפים קמח
משמנים תבנית מס’ 24

מוסיפים את תערובת השוקולד לביצים והסוכר
מוסיפים את האגוזים והקמח ומערבבים היטב.

אופים 15-18 דקות בחום בינוני
מצננים.

אופן הכנת המוס:

ממיסים שוקולד , ממרח נוגט וחמאה (ניתן לרכוש ממרח נוגט
או להכין מאבקת נוגט+שמן ביחס 1:6 ).
מפרידים את הביצים
מקציפים את החלבונים והסוכר.
מקציפים שמנת.

לתערובת השוקולד והנוגט מוסיפים חלמונים אחד-אחד.
אח”כ את השמנת .
ובהדרגה מקפלים את החלבונים.

שמים שקף בשולי התבנית (לא חובה)
מוזגים את כל התערובת לתבנית.
מקפיאים ל-4 שעות.

אופן הכנת הציפוי :

ממיסים 100 גרם שוקולד + 100 מ”ל שמנת במיקורגל
ויוצקים על העוגה.
מחזירים למקפיא.
יש להוריד למקרר חצי שעה לפני ההגשה.

אופן הכנת הקישוט (לא חובה) :

כדורי טראפלס :
ממיסים 200 גרם שוקולד מריר + 100 מ”ל שמנת –
מקררים למשך יום.

יוצרים כדורים בעזרת כפית ומגלגלים בקקאו /
ברס (אגוזי מלך קצוצים) / א.נוגט.
לחצו כאן – לסדנא מצולמת לטראפלס

ניתן לפזר אבקת נוגט במרכז העוגה.

בתאבון.

מקור המתכון : דודו אוטמזגין

רכיבים

מספר סועדים
המצרכים לתחתית :
25 גרם שוקולד מריר/חלב
50 גרם חמאה
1 ביצה
70 גרם סוכר
50 גרם אגוזי מלך
המצרכים למוס :
140 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם מחית נוגט
5 חלמונים
300 מ"ל שמנת מתוקה
5 חלבונים
1 כף סוכר
המצרכים לציפוי :
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
המצרכים לטראפלס :
200 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
השף הצבעוני

לא פשוט אבל שווה ביותר.

עוגת זברה-קרין גורן
הקודם
עוגת זברה – קרין גורן
עוגת גבינה עם ביסקוויטים פתיבר
הבא
עוגת גבינה עם ביסקוויטים
עוגת זברה-קרין גורן
הקודם
עוגת זברה – קרין גורן
עוגת גבינה עם ביסקוויטים פתיבר
הבא
עוגת גבינה עם ביסקוויטים

הוסף תגובה