0 0

עוגת ספירלה – קרין גורן

העוגה הכי מזוהה עם קרין גורן

  • 120
  • סועדים 12
  • בינוני

רכיבים

  • לתחתית :

  • למלית :

  • לתערובת שוקולד לבן :

  • לתערובת שוקולד מריר :

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים

המצרכים

2
בוצע

מכניסים את הפתיבר לבלנדר

מכניסים את הפתיבר לבלנדר

3
בוצע

ממיסים את החמאה, מוסיפים לבלנדר

ממיסים את החמאה, מוסיפים לבלנדר

4
בוצע

ומפוררים

ומפוררים

5
בוצע

מעבירים לתבנית מהדקים ומכניסים למקפיא

מעבירים לתבנית מהדקים ומכניסים למקפיא

6
בוצע

מעבירים לקערה את הגבינה, הסוכר

מעבירים לקערה את הגבינה, הסוכר

7
בוצע

הביצים

הביצים

8
בוצע

ומערבבים היטב

ומערבבים היטב

9
בוצע

ומחלקים ל-2 קערות

ומחלקים ל-2 קערות

10
בוצע

מחממים את השמנת

מחממים את השמנת

11
בוצע

שוברים את השוקולד

שוברים את השוקולד

12
בוצע

מוסיפים את השמנת החמה ומערבבים לתערובת אחידה

מוסיפים את השמנת החמה ומערבבים לתערובת אחידה

13
בוצע

שוברים את השוקולד הלבן

שוברים את השוקולד הלבן

14
בוצע

מוסיפים את השמנת החמה ומערבבים לתערובת אחידה

מוסיפים את השמנת החמה ומערבבים לתערובת אחידה

15
בוצע

מוסיפים את תערובת השוקולד המריר לאחת מהקערות ומערבבים

מוסיפים את תערובת השוקולד המריר לאחת מהקערות ומערבבים

16
בוצע

מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לקערה השניה ומערבבים

מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לקערה השניה ומערבבים

17
בוצע

מהתערובת הלבנה מוזגים כוס

מהתערובת הלבנה מוזגים כוס

18
בוצע

מוסיפים קורנפלור ומערבבים

מוסיפים קורנפלור ומערבבים

19
בוצע

מחזירים לתערובת הלבנה ומערבבים

מחזירים לתערובת הלבנה ומערבבים

20
בוצע

מכינים למזיגה בקבוק שתייה או כלי אחר

מכינים למזיגה בקבוק שתייה או כלי אחר

21
בוצע

מוצאים את הבסיס מהמקפיא

מוצאים את הבסיס מהמקפיא

22
בוצע

יוצקים מהתערובת הלבנה

יוצקים מהתערובת הלבנה

23
בוצע

עד שתגיע לדפנות

עד שתגיע לדפנות

24
בוצע

מהתערובת החומה במרכז

מהתערובת החומה במרכז

25
בוצע

שוב עם הלבנה, החומה

שוב עם הלבנה, החומה

26
בוצע

הלבנה והחומה

הלבנה והחומה

27
בוצע

מכניסים לתנור תבנית עם מים

מכניסים לתנור תבנית עם מים

28
בוצע

ואת העוגה

ואת העוגה

29
בוצע

מקררים לחלוטין בחוץ ומעבירים למקרר ל 24 שעות

מקררים לחלוטין בחוץ ומעבירים למקרר ל 24 שעות

30
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

כל חובב אפייה צריך לנסות לפחות פעם אחת את עוגת הספירלה של קרין גורן. מתכון עם הסברים מדוייקים ותוצאה מדהימה נפלאה. עוגה טעימה בטירוף.

לתחתית:

מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה.
שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.

למלית הגבינה:

בקערה טורפים (בעדינות רבה, לא מקציפים !) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.
מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.

לתערובת הבהירה:

ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים).
מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות.
מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים.
מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.

לתערובת הכהה:

ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.

מרכיבים ואופים:

יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור.
מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית.
התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך –הפעם מהתערובת הבהירה.
יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.
מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב 140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות.
שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.

בתאבון.

מקור המתכון : קרין גורן

רכיבים

מספר סועדים
לתחתית :
150 גרם ביסקוויטים טחונים
2 כפות קקאו
1/4 כוס אבקת סוכר
100גרם חמאה מומסת
למלית :
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
3/4 כוס סוכר
6 ביצים
לתערובת שוקולד לבן :
200 גרם שוקולד לבן
1/3 כוס שמנת מתוקה
1 כף קורנפלור
לתערובת שוקולד מריר :
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כפית אבקת קפה נמס

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
השף הצבעוני

המון עבודה אבל איזה עוגה יפה וטעימה

עוגת גבינה עם ביסקוויטים פתיבר
הקודם
עוגת גבינה עם ביסקוויטים
ציזיקי יוגורט ומלפפונים
הבא
ציזיקי גבינה ומלפפונים
עוגת גבינה עם ביסקוויטים פתיבר
הקודם
עוגת גבינה עם ביסקוויטים
ציזיקי יוגורט ומלפפונים
הבא
ציזיקי גבינה ומלפפונים

הוסף תגובה