0 0
עוגת שמרים קינמון

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

עוגת שמרים קינמון

מאפיינים:
  • פרווה
  • צמחוני

עוגת שמרים-קינמון מנחמת רכה וריחנית

  • 90
  • סועדים 12
  • קל

רכיבים

  • לבצק :

  • למילוי :

  • לציפוי :

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים

המצרכים

2
בוצע

לקערת המיקסר להוסיף קמח, סוכר

לקערת המיקסר להוסיף קמח, סוכר

3
בוצע

שמרים יבשים, מלח

שמרים יבשים, מלח

4
בוצע

לערבל

לערבל

5
בוצע

להוסיף דבש, חלמונים

להוסיף דבש, חלמונים

6
בוצע

שמן

שמן

7
בוצע

להוסיף את המים תוך כדי ערבול

להוסיף את המים תוך כדי ערבול

8
בוצע

עד קבלת בצק חלק

עד קבלת בצק חלק

9
בוצע

מעבירים לקערה משומנת, מכסים בנילון ניצמד ומכניסים למקרר ללילה

מעבירים לקערה משומנת, מכסים בנילון ניצמד ומכניסים למקרר ללילה

10
בוצע

למחרת: מעבירים למשטח מקומח

למחרת: מעבירים למשטח מקומח

11
בוצע

מחלקים ל-2 כדורים

מחלקים ל-2 כדורים

12
בוצע

ומרדדים למלבן בעובי 3 מ"מ

ומרדדים למלבן בעובי 3 מ"מ

13
בוצע

מורחים את המחמאה הרכה

מורחים את המחמאה הרכה

14
בוצע

מפזרים קינמון וסוכר חום

מפזרים קינמון וסוכר חום

15
בוצע

מגלגלים לרולדה

מגלגלים לרולדה

16
בוצע

חוצים ל-2 לאורך ומסובבים את 2 החצאים אחד מתחת לשני

חוצים ל-2 לאורך ומסובבים את 2 החצאים אחד מתחת לשני

17
בוצע

מעבירים לתבניות משומנות ולהתפחה לכ-40 דקות במקום חמים

מעבירים לתבניות משומנות ולהתפחה לכ-40 דקות במקום חמים

18
בוצע

לאחר התפחה, מברישים עם ביצה טרופה

לאחר התפחה, מברישים עם ביצה טרופה

19
בוצע

אופים ב-160 מעלות כ-30 דקות או עד הזהבה

אופים ב-160 מעלות כ-30 דקות או עד הזהבה

20
בוצע

תהנו

תהנו

הוראות הכנה

שתף

האם יש תבלין שמשתלב הכי לבצק שמרים הוא הקינמון! עוגת השמרים האהובה ביותר הוא שמרים קינמון שילוב נהדר,מתכון של עוגה רכה מהממת ורחנית,פשוטה להכנה ופשוט מופלאה. מתאימה ליום חורפי קר לצד הקפה.

מתכון ל-2 תבניות אינגליש קייק.

להכניס לקערת המיקסר:
קמח,סוכר,שמרים ומלח ולערבל.
להוסיף :
דבש, חלמונים, שמן ומים ולערבל כ-10 דקות לבצק חלק.
לשמן קערה, להניח את הבצק, לכסות עם ניילון ניצמד ולהעביר למקרר ללילה להתפחה.

לאחר לילה במקרר:

  • לחלק את הבצק ל-2 כדורים, לרדד כל כדור למלבן בעובי של כ-3 מ”מ.
  • למרוח מחמאה רכה על הבצק.
  • לפזר קינמון וסוכר חום.
  • לגלגל לרולדה, לחתוך לחצי לאורך ולסובב את 2 החצאים אחד מתחת לשני.
  • להעביר לתבניות אינגליש קייק משומנות.
  • לכסות במגבת ולהתפיח במקום חמים כ-40 דקות.
  • לחמם תנור ל-180 מעלות.
  • להבריש את העוגות בביצה טרופה.
  • לאפות בחום של 160 מעלות כ-30 דקות או עד הזהבה.
  • תהנו.
    לחצו כאן
    לסדנאות מצולמות נוספות למתכוני עוגות שמרים נפלאות,ריחניות וממכרות

    רכיבים

    מספר סועדים
    לבצק :
    550 ג' (חצי ק"ג +5 כפות) קמח
    כף שמרים יבשים
    2 כפות דבש
    2 כפות סוכר
    כפית שטוחה מלח
    2 חלמון
    חצי כוס שמן קנולה
    3/4 כוס מים פושרים
    למילוי :
    מחמאה
    קינמון טחון
    סוכר חום
    לציפוי :
    1 ביצה

    ליהיא🦋

    חוות דעת

    דירוג ממוצע:
    (5)
    סה"כ ביקורות:1
    סימה לוי

    עוגת שמרים במילוי תפוחים וקינמון. שילוב נהדר וטעים של בצק שמרים רך ועשיר ומלית מתוקה של תפוחים בקינמון
    הקודם
    עוגת שמרים במלית תפוחים קינמון
    איך מכינים חצילים בתנור?
    הבא
    חצילים מטוגנים בתנור
    עוגת שמרים במילוי תפוחים וקינמון. שילוב נהדר וטעים של בצק שמרים רך ועשיר ומלית מתוקה של תפוחים בקינמון
    הקודם
    עוגת שמרים במלית תפוחים קינמון
    איך מכינים חצילים בתנור?
    הבא
    חצילים מטוגנים בתנור

    הוסף תגובה