0 0
עוגת תפוחים וקינמון חלבית

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

עוגת תפוחים וקינמון חלבית

עוגת התפוחים המושלמת לראש השנה, עסיסית עם ניחוחות של קינמון ווניל עדין.

מאפיינים:
  • חלבי

רכיבים

  • לעוגה :

  • למלית :

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים לעוגה

המצרכים לעוגה

2
בוצע

לשבור 2 ביצים בקערת המיקסר

לשבור 2 ביצים בקערת המיקסר

3
בוצע
3

מקציפים במהירות הכי גבוהה 3 דקות עם הסוכר

מקציפים במהירות הכי גבוהה 3 דקות עם הסוכר

4
בוצע

מנמיכים למהירות הכי נמוכה ומוסיפים שמן בהדרגה

מנמיכים למהירות הכי נמוכה ומוסיפים שמן בהדרגה

5
בוצע

מוסיפים את השמנת

מוסיפים את השמנת

6
בוצע

ותמצית הוניל

ותמצית הוניל

7
בוצע

קמח

קמח

8
בוצע

אבקת אפיה ומלח

אבקת אפיה ומלח

9
בוצע

לשים עוד חצי דקה ומסיימים עם הלקקן

לשים עוד חצי דקה ומסיימים עם הלקקן

10
בוצע

המצרכים לתערובת התפוחים

המצרכים לתערובת התפוחים

11
בוצע

ממיסים חמאה במיקרוגל

ממיסים חמאה במיקרוגל

12
בוצע

מקלפים 2 תפוחי עץ

מקלפים 2 תפוחי עץ

13
בוצע

שופכים כף סוכר חום לחמאה

שופכים כף סוכר חום לחמאה

14
בוצע

כף קינמון טחון

כף קינמון טחון

15
בוצע

כף קמח

כף קמח

16
בוצע

מערבבים היטב את התערובת וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות

מערבבים היטב את התערובת וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות

17
בוצע

מניחים נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק

מניחים נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק

18
בוצע

מוזגים את תכולת המיקסר לתבנית

מוזגים את תכולת המיקסר לתבנית

19
בוצע

שופכים 2 כפות מתערובת הקינמון לעוגה

שופכים 2 כפות מתערובת הקינמון לעוגה

20
בוצע

בעזרת כף יוצרים תנועת עירבול

בעזרת כף יוצרים תנועת עירבול

21
בוצע

מעבירים את התפוחים החתוכים לתערובת ומערבבים היטב

מעבירים את התפוחים החתוכים לתערובת ומערבבים היטב

22
בוצע

מפזרים מעל העוגה את תערובת התפוחים

מפזרים מעל העוגה את תערובת התפוחים

23
בוצע

בצורה כזו

בצורה כזו

24
בוצע
30

ומכניסים לתנור ל-180 מעלות ל-35 דקות ,עד שקיסם יוצא יבש.

ומכניסים לתנור ל-180 מעלות ל-35 דקות ,עד שקיסם יוצא יבש.

25
בוצע

מצננים היטב ומגישים.

מצננים היטב ומגישים.

הוראות הכנה

שתף

מתכון לעוגת תפוחים חלבית עם קינמון ושמנת חמוצה.עוגת התפוחים המושלמת.מהירה וקלה להכנה, עוגה בחושה עסיסית עם ניחוחות של קינמון ווניל עדין.

מתכון לעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק.
לחמם תנור ל-180 מעלות.

לתערובת תפוחים וקינמון:

  1. להמיס את החמאה.
  2. להוסיף לחמאה את הקמח ( 1 כף במידה הצורך ניתן להוסיף עוד כף, התערובת צריכה להיות קצת סמיכה).
  3. להוסיף סוכר חום וקינמון.
  4. לערבב את התערובת היטב. (את התפוחים לשמור בינתיים בצד.)

לעוגה:

  1. בקערה מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר, מקציפים במהירות הכי גבוהה עד שהתערובת תפוחה ובהירה כ-3-4 דקות.
  2. מנמיכים למהירות הכי נמוכה ומוסיפים בהדרגה את השמן, השמנת החמוצה ותמצית וניל.
  3. להוסיף את הקמח, אבקת אפייה ומלח ולערבב לתערובת אחידה.(כדקה)
  4. בעזרת מרית לקפל את תערובת העוגה לתערובת אחידה.
  5. לשפוך את תערובת העוגה לתבנית אינגליש קייק. לקחת כ-2 כפות גדושות מתערובת הקינמון ולזלף מעל העוגה. בעזרת כף ליצור מערבולות של קינמון בתוך תערובת העוגה.
  6. לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות
  7. לשפוך את קוביות התפוחים לתוך תערובת הקינמון שנשארה בקערה ולערבב היטב.
  8. בעזרת כף לפזר בעדינות את תערובת קוביות התפוחים והקינמון מעל העוגה באופן אחיד.
  9. להכניס לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  10. לתת לעוגה להצטנן לגמרי ולחלץ מהתבנית.
  11. ולהגיש.

רכיבים

מספר סועדים
לעוגה :
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 שקית אבקת אפייה
1 כוס קמח לבן
1 גביע שמנת חמוצה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
למלית :
2 תפוח עץ
50 גרם חמאה
1 כף קמח לבן
1 כף סוכר חום
1 כף קינמון טחון

רן בראון

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
Orly Bar

מתכון לצ'אדי- לביבות גרוזיניות מקמח תירס
הקודם
צ’אדי – לביבות גרוזיניות מקמח תירס
עוגת מיץ בחושה וקלילה בטעמים של תפוזים ווניל שמתמוסס בפה שנאפה במיקרוגל
הבא
עוגת מיץ במיקרוגל
מתכון לצ'אדי- לביבות גרוזיניות מקמח תירס
הקודם
צ’אדי – לביבות גרוזיניות מקמח תירס
עוגת מיץ בחושה וקלילה בטעמים של תפוזים ווניל שמתמוסס בפה שנאפה במיקרוגל
הבא
עוגת מיץ במיקרוגל

הוסף תגובה