0 0
עוף על מצע ירקות ויין

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

עוף על מצע ירקות ויין

מתכון מעולה שמשלב צריבה על מחבת ובישול בתנור

  • 120
  • סועדים 6
  • בינוני

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים למישרה

המצרכים למישרה

2
בוצע

מזהיבים את חלקי העוף, מוציאים מהמחבת למקום חמים

מזהיבים את חלקי העוף, מוציאים מהמחבת למקום חמים

3
בוצע

מזהיבים את תפוחי האדמה ומוציאים מהמחבת למקום חמים

מזהיבים את תפוחי האדמה ומוציאים מהמחבת למקום חמים

4
בוצע

מזהיבים את הבצל השום הפטריות הפרוסות והגזר הגמדי

מזהיבים את הבצל השום הפטריות הפרוסות והגזר הגמדי

5
בוצע

מניחים את הירקות המוזהבים בתבנית פיירקס

מניחים את הירקות המוזהבים בתבנית פיירקס

6
בוצע

מעל מניחים את חלקי העוף המוזהבים

מעל מניחים את חלקי העוף המוזהבים

7
בוצע

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים שעה ורבע ועוד כ-15 דקות ללא כיסוי

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים שעה ורבע ועוד כ-15 דקות ללא כיסוי

8
בוצע

מברישים מדי פעם בנוזלי המישרה ובתיאבון

מברישים מדי פעם בנוזלי המישרה ובתיאבון

הוראות הכנה

שתף

מתכון מעולה לחלקי עוף וירקות צרובים על מחבת ולאחר מכן נאפים בתנור עם מישרה על בסיס יין מתוק שמרכך את חלקי העוף ונותן טעים וריח מדהים למנה.

לחמם תנור ל-180 מעלות.
לחמם מעט שמן במחבת גדולה וכבדה ולהזהיב מכל הצדדים את חלקי העוף. להוציא ולשמור במקום חמים.
באותה המחבת להזהיב גם את פרוסות תפוחי האדמה ולהוציא מהמחבת.
באותה המחבת להזהיב את פרוסות הצל, השום, הפטריות והגזר הגמדי. לטגן תוך כדי בחישה – עד שכל הנוזלים שהופרשו ע”י הפטריות התאדו.
בתבנית פיירקס גדולה, שתכיל בנוחות את חלקי העוף ושניתן גם להגישה לשולחן – מסדרים את הירקות, מעליהם את פרוסות תפוחי האדמה ומעליהם את חלקי העוף.
יוצקים מעל את המישרה.
מכסים בנייר כסף ואופים מכוסה כשעה ורבע.
מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות למשך כ-15 – 20 דקות.
להקפיד להרטיב מדי פעם את חלקי העוף עם נוזלי המישרה שבתבנית, למניעת התייבשות.

הערה:

השימוש בפטריית “מלך היער” הוסיפה רבות לתבשיל. הפטרייה מוסיפה “גוף” לתוספת הירקות והפרוסות שלה סופגות נפלא את הטעמים.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
3 בצלים חתוכים לפרוסות דקות
4 בטטות קלופים ופרוסים
205 גרם פטריות שמפניון חתוכים
1 פטריית "מלך היער" פרוסה
1/2 ק"ג גזר גמדי
1 ק"ג חלקי עוף מושרים כשעה
למישרה העוף :
כפות שמן זית
1/2 כוס יין מתוק השתמשתי ביין מרסלה
4 כפות רוטב סויה
2 כפות קטשופ
3 כפות סילאן
8 שיני שום
3 כפות צ'ילי מתוק
פלפל שחור
מעט מלח מעל תפוחי האדמה

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
השף הצבעוני

מתכון מעולה הכנתי ביום שישי ושמתי על הפלטה לשבת יצא מושחם ורך בדיוק.

תבשיל צלעות בקר בתפוא ופטריות
הקודם
תבשיל צלעות בקר בתפוחי אדמה ופטריות
פשטידת כרובית
הבא
פשטידת כרובית
תבשיל צלעות בקר בתפוא ופטריות
הקודם
תבשיל צלעות בקר בתפוחי אדמה ופטריות
פשטידת כרובית
הבא
פשטידת כרובית

הוסף תגובה