רכיבים
-
7-8 שוק עוף
-
לתיבול העוף :
-
1/2 כפית מלח
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית כורכום
-
1 כף שמן קנולה
-
1 כף סילאן
-
להכנת האורז
-
2 כוסות אורז
-
2 גזר
-
2 שיני שום
-
2 כפיות מלח
-
1 כף שמן קנולה
-
3 1/2 כוסות מים רותחים
שלבי הכנה
1
בוצע
|
התיבול לעוף |
2
בוצע
|
בקערה שמים כף שמן ואת התבלינים |
3
בוצע
|
כף סילאן |
4
בוצע
|
מעסים היטב את השוקיים עם התיבול |
5
בוצע
|
שוטפים את האורז ומסננים,את הגזרים מגרדים בפומפייה. |
6
בוצע
|
מעבירים את האורז לתבנית |
7
בוצע
|
והגזר המגורד |
8
בוצע
|
כותשים 2 שיני שום |
9
בוצע
|
2 כפיות מלח |
10
בוצע
|
כף שמן |
11
בוצע
|
מערבבים |
12
בוצע
|
מוזגים 3 וחצי כוסות מים רותחים |
13
בוצע
|
לכיסוי מלא |
14
בוצע
|
מניחים את השוקיים המתובלים |
15
בוצע
|
בסידור כזה |
16
בוצע
90
|
מכסים במכסה או נייר כסף,ומכניסים לתנור לשעה וחצי בחום של 180 מעלות |
17
בוצע
|
ב-10 דקות האחרונות מורידים את המכסה להשחמה |
18
בוצע
|
ומגישים חם |
2 Comments הסתר הערות
שלום האם זה אורז בסמאטי? או כל אורז מתאים?וגם כמות המים משתנה
היי,
מתאים לאורז בסמטי, פרסי או יסמין היחס לזנים האלו הוא על כל כוס אורז 1.5 עד 2 כוסות מים. במתכון יש 2 כוסות אורז אז 3.5 כוסות מים יספיקו.