0 0
עלי גפן ממולאים באורז ושמיר

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

עלי גפן ממולאים באורז ושמיר

מטבח

מתכון לעלי גפן ממולאים באורז ושמיר

  • לילה בתנור
  • סועדים 20
  • בינוני

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

המרכיבים

המרכיבים

2
בוצע

מטגנים את הבצל עם שמן הזית

מטגנים את הבצל עם שמן הזית

3
בוצע

מוסיפים את השמיר ומטגנים על אש נמוכה

מוסיפים את השמיר ומטגנים על אש נמוכה

4
בוצע

מוסיפים את האורז ומטגנים קלות

מוסיפים את האורז ומטגנים קלות

5
בוצע

מוסיפים את התבלינים והמים ומבשלים מעט

מוסיפים את התבלינים והמים ומבשלים מעט

6
בוצע

אלו 2 צידי העלה. מחוספס ומבריק.

אלו 2 צידי העלה. מחוספס ומבריק.

7
בוצע

מניחים את העלה על צידו המבריק

מניחים את העלה על צידו המבריק

8
בוצע

מניחים את האורז בקצה הרחב של העלה

מניחים את האורז בקצה הרחב של העלה

9
בוצע

ומתחילים לגלגל

ומתחילים לגלגל

10
בוצע

גלגול נוסף כדי שהאורז לא יצא מהצדדים

גלגול נוסף כדי שהאורז לא יצא מהצדדים

11
בוצע

קיפול צידי העלה לפני סגירה

קיפול צידי העלה לפני סגירה

12
בוצע

ממשיכים לגלגל

ממשיכים לגלגל

13
בוצע

ומניחים בצד

ומניחים בצד

14
בוצע

מעבירים לתבניות ולתנור

מעבירים לתבניות ולתנור

15
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

תמונות מצולמות לעלי גפן ממולאים באורז. מתכון צמחוני וטעים במיוחד. החמיצות נקבעת ע"פ הטעם האישי. ניתן להכין במתכונת בשרית.

לטגן עד להזהבה
3/4 כוס שמן זית
4-3  בצלים גדולים לקוביות תוכים קטנות או קצוץ דק

להוסיף  2 כוסות שמיר קצוץ קטן ולהמשיך בטיגון קל
להוסיף את האורז והתבלינים.

להוסיף את המים ולערבב היטב  על אש בלהבה נמוכה-חצי בישול
אפילו פחות רק בכדי שהטעמים יתאחדו.

עלי הגפן :

שוטפים  בקערה וממיינים לפי גדלים
מתערובת האורז לוקחים בכף
ומניחים על העלה אם גדול אז אחד ומגלגלים.
ואם עלה קטן אז 2 עלים מחברים ומגלגלים.

הקיפול ע"פ הסדנא המצולמת
את העלים הקטנים ביותר או הקרועים מניחים  בתחתית התבנית

מניחים בתבנית ,מוסיפים מים עד כדי כיסוי שכבות העלים
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון לפי הטעם

ולתנור על חום נמוך ללילה.

בתאבון!

רכיבים

מספר סועדים
1/2 כוסות אורז
צנצנת עלי גפן
3/4 כוס שמן זית
3-4 בצל גדולים חתוכים לקוביות
2 כוסות שמיר קצוץ דק
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית פלפל שחור טחון
כפית סוכר
כפית מלח
1-2 לימון ע"פ הטעם
1.5 כוסות מים

סימון תזונתי

183
קלוריות
4 גרם
חלבון
28 גרם
פחמימות
5 גרם
שומן
0 מ"ג
כולסטרול
3 גרם
סיבים

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
רן בראון

תודה על המתכון המושקע.

אורז פרסי מסורתי אחד אחד
הקודם
אורז פרסי
רוטי - לחם הודי
הבא
רוטי – לחם הודי
אורז פרסי מסורתי אחד אחד
הקודם
אורז פרסי
רוטי - לחם הודי
הבא
רוטי – לחם הודי

הוסף תגובה