0 0
עראיס

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

עראיס

מאפיינים:
  • בשרי

מתכון מנצח לעראיס אליפות!!!

  • 60
  • סועדים 12
  • קל

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים

המצרכים

2
בוצע

התבלינים

התבלינים

3
בוצע

להכניס את כל המרכיבים לקערה

להכניס את כל המרכיבים לקערה

4
בוצע

ולערבב היטב

ולערבב היטב

5
בוצע

לחתוך פיתות לחצאים

לחתוך פיתות לחצאים

6
בוצע

לקחת מתערובת הבשר ל"קבב" בידיים

לקחת מתערובת הבשר ל"קבב" בידיים

7
בוצע

להכניס לחצי פיתה לפזר היטב

להכניס לחצי פיתה לפזר היטב

8
בוצע

ולמעוך מעט עם הידיים

ולמעוך מעט עם הידיים

9
בוצע

ניתן להוסיף פרוסות דקות של בצל / עגבנייה

ניתן להוסיף פרוסות דקות של בצל / עגבנייה

10
בוצע

למרוח עם שמן מ-2 הצדדים

למרוח עם שמן מ-2 הצדדים

11
בוצע

לטגן על מחבת פסים על להבה בינונית

לטגן על מחבת פסים על להבה בינונית

12
בוצע

ברגע שמשחים הופכים

ברגע שמשחים הופכים

13
בוצע

ושוב, שמשחים מניחים שהפתח כלפי מטה

ושוב, שמשחים מניחים שהפתח כלפי מטה

14
בוצע

מעבירים לתבנית ולתנור ל 220 מעלות לעשר דקות

מעבירים לתבנית ולתנור ל 220 מעלות לעשר דקות

15
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

 

איך להכין עראיס ? רוצים כמו במחנה יהודה ? אז הבאנו לכם מתכון מדויק לעראיס, שזה פשוט פיתה עם בשר טחון וצנוברים שצרובה ע”ג מחבת פסים ובתנור. מנה שכל המשפחה תאהב. מנת מסעדות שקל להכין ותצטערו שלא הכנתם עוד ועוד.

מתכון ל-12 חצאים.

מכניסים לקערה את כל המרכיבים.
1/2 ק”ג בשר טחון (כל בשר שאתם אוהבים ומתאים לקציצות).
1 בצל גדול קצוץ דק דק.
3 כפות ירק קצוץ (שילוב של פטרוזיליה וכוסברה)
3 כפות צנוברים.
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחוק
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
1 כפית כורכום
1/2 כפית כמון.
ומערבבים היטב.

חותכים פיתות לחצאים.
“מקבבים” ביד קציצה מכניסים לחצי הפיתה ומשטחים לכל הפינות.
אופצייה טעימה : לאחר הכנסת הבשר לפיתה ניתן להוסיף פרוסות בצל/עגבנייה דקות.
מכינים את הכל ומשמנים משני צידי הפיתות.
מעבירים למחבת פסים על אש בינונית.
ברגע שיש סימני צריבת פסים ע”ג הפיתה , הופכים.
ברגע שהצד השני מוכן, מעמידים את הפיתה על הצד הפתוח.
זה השלב החשוב ביותר – במצב זה הפיתה הופכת למעין “טאבון” פנימי ומבשלת את הבשר היטב בתהליך אידוי.
מעבירים לתבנית ומכניסים לתנות ל 220 מעלות ל 10 דקות.

מגישים בליווי טחינה.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
6 פיתות
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל
3 כפות צנוברים
3 כפות ירק קצוץ (פטרוזיליה/כוסברה)
1 כפית מלח
1/2 כפית בשר טחון
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
רן בראון

פשוט מעולה

לחמניות זיתים
הקודם
לחמניות זיתים
קינואה עם ירקות
הבא
תבשיל קינואה עם ירקות
לחמניות זיתים
הקודם
לחמניות זיתים
קינואה עם ירקות
הבא
תבשיל קינואה עם ירקות

הוסף תגובה