רכיבים
-
המצרכים לבצק :
-
2.5 כוסות קמח
-
1/3 כוס שמן
-
1/2 כוס מחמאה
-
1/2 כוס מים קרים
-
המצרכים למלית :
-
8 תפוחיםחתוכים לקוביות
-
1/2 כוס סוכר חום
-
חופן צימוקים
-
1/2 כפית קינמון
-
1/2 כוס אגוזי מלךקצוצים
-
לקישוט :
-
אבקת סוכר
-
ברס
שלבי הכנה
1
בוצע
|
המצרכים |
2
בוצע
|
מנפים את הקמח |
3
בוצע
|
מוסיפים את השמן והמחמאה |
4
בוצע
|
לשים תוך כדי הוספת מים קרים |
5
בוצע
|
עד קבלת בצק אחיד ומחלקים ל-2 |
6
בוצע
|
מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה |
7
בוצע
|
קולפים תפוחים וחותכים לקוביות |
8
בוצע
|
שופכים לקערה סוכר חום |
9
בוצע
|
ומוסיפים חצי כפית קינמון, צימוקים ואגוזי מלך קצוצים |
10
בוצע
|
ומערבבים היטב |
11
בוצע
|
ממיסים מחמאה במחבת |
12
בוצע
|
מוסיפים את קוביות תפו"א ותערובת הסוכר |
13
בוצע
|
מערבבים,מכסים ומבשלים עד ריכוך התפוחים |
14
בוצע
|
לוקחים מחצית הבצק ומרדדים |
15
בוצע
|
משמנים תבנית ומעבירים את הבצק |
16
בוצע
|
מסדרים את הבסיס והדפנות |
17
בוצע
|
מניחים על הבצק את המלית ומהדקים |
18
בוצע
|
מרדדים את החצי השני של הבצק על נייר אפייה |
19
בוצע
|
מניחים את הנייר על התבנית, מסמנים ומסירים קצוות |
20
בוצע
|
מסירים את הנייר ויוצרים חורי קישוט |
21
בוצע
|
בעזרת הנייר, מניחים את הבצק ומסירים את הנייר |
22
בוצע
|
מהדקים קצוות ומקשטים עם יתרת הבצק שנותרה מהקצוות |
23
בוצע
|
מפזרים ברס או כל קישוט אחר |
24
בוצע
|
אופים 20 דקות ב-210 מעלות |
25
בוצע
|
מנמיכים ל-185 מעלות ל-40 דקות נוספות |
26
בוצע
|
אם הבצק מראה השחמת יתר מכסים ברדיד אלומיניום |
27
בוצע
|
מוציאים ומפזרים אבקת סוכר |
28
בוצע
|
בתאבון |