0 0
פאי תפוחים

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

פאי תפוחים

זה רק נראה מורכב. חייבים לנסות!!!

  • 120
  • סועדים 10
  • בינוני

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים

המצרכים

2
בוצע

מנפים את הקמח

מנפים את הקמח

3
בוצע

מוסיפים את השמן והמחמאה

מוסיפים את השמן והמחמאה

4
בוצע

לשים תוך כדי הוספת מים קרים

לשים תוך כדי הוספת מים קרים

5
בוצע

עד קבלת בצק אחיד ומחלקים ל-2

עד קבלת בצק אחיד ומחלקים ל-2

6
בוצע

מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה

מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה

7
בוצע

קולפים תפוחים וחותכים לקוביות

קולפים תפוחים וחותכים לקוביות

8
בוצע

שופכים לקערה סוכר חום

שופכים לקערה סוכר חום

9
בוצע

ומוסיפים חצי כפית קינמון, צימוקים ואגוזי מלך קצוצים

ומוסיפים חצי כפית קינמון, צימוקים ואגוזי מלך קצוצים

10
בוצע

ומערבבים היטב

ומערבבים היטב

11
בוצע

ממיסים מחמאה במחבת

ממיסים מחמאה במחבת

12
בוצע

מוסיפים את קוביות תפו"א ותערובת הסוכר

מוסיפים את קוביות תפו"א ותערובת הסוכר

13
בוצע

מערבבים,מכסים ומבשלים עד ריכוך התפוחים

מערבבים,מכסים ומבשלים עד ריכוך התפוחים

14
בוצע

לוקחים מחצית הבצק ומרדדים

לוקחים מחצית הבצק ומרדדים

15
בוצע

משמנים תבנית ומעבירים את הבצק

משמנים תבנית ומעבירים את הבצק

16
בוצע

מסדרים את הבסיס והדפנות

מסדרים את הבסיס והדפנות

17
בוצע

מניחים על הבצק את המלית ומהדקים

מניחים על הבצק את המלית ומהדקים

18
בוצע

מרדדים את החצי השני של הבצק על נייר אפייה

מרדדים את החצי השני של הבצק על נייר אפייה

19
בוצע

מניחים את הנייר על התבנית, מסמנים ומסירים קצוות

מניחים את הנייר על התבנית, מסמנים ומסירים קצוות

20
בוצע

מסירים את הנייר ויוצרים חורי קישוט

מסירים את הנייר ויוצרים חורי קישוט

21
בוצע

בעזרת הנייר, מניחים את הבצק ומסירים את הנייר

בעזרת הנייר, מניחים את הבצק ומסירים את הנייר

22
בוצע

מהדקים קצוות ומקשטים עם יתרת הבצק שנותרה מהקצוות

מהדקים קצוות ומקשטים עם יתרת הבצק שנותרה מהקצוות

23
בוצע

מפזרים ברס או כל קישוט אחר

מפזרים ברס או כל קישוט אחר

24
בוצע

אופים 20 דקות ב-210 מעלות

אופים 20 דקות ב-210 מעלות

25
בוצע

מנמיכים ל-185 מעלות ל-40 דקות נוספות

מנמיכים ל-185 מעלות ל-40 דקות נוספות

26
בוצע

אם הבצק מראה השחמת יתר מכסים ברדיד אלומיניום

אם הבצק מראה השחמת יתר מכסים ברדיד אלומיניום

27
בוצע

מוציאים ומפזרים אבקת סוכר

מוציאים ומפזרים אבקת סוכר

28
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

מתכון לפאי תפוחים קלאסי, מרשים במיוחד, ניתן למילוי עם פירות שונים ע"פ העונה. סדנא מופרטת בשלבים וצילומים ברורים לגבי כל שלבי המתכון.

מערבבים את כל חומרי הבצק תוך כדי הוספה איטית של המים הקרים.
מחלקים את הבצק ל-2 ומעבירים לחצי שעה למקרר.

מחממים תנור ל 210 מעלות.

מרדדים בצק לחצי ס"מ ומניחים בתבנית משומנת (בסיס ודפנות)
למלית- ממיסים את המחמאה במחבת מוסיפים את כל חומרי המלית , מערבבים ומבשלים עד לריכוך התפוחים .
מעבירים את המלית לבצק שמונח בתבנית.
מרדדים את המחצית השנייה של הבצק ומכסים את הפאי.
מפזרים ברס/ שקדים קצוצים וכד'

אופים כ 20 דקות. מורידים את החום ל 185 מעלות ואופים עוד 40 דקות נוספות.
אם הבצק מראה סימני השחמת יתר . כדאי לכסות ברדיד אלומיניום.

מוצאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר .

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
המצרכים לבצק :
2.5 כוסות קמח
1/3 כוס שמן
1/2 כוס מחמאה
1/2 כוס מים קרים
המצרכים למלית :
8 תפוחים חתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר חום
חופן צימוקים
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
לקישוט :
אבקת סוכר
ברס

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
השף המצלם

עשיתי עם אגסים יצא מצויין

בורגול צבעוני
הקודם
בורגול צבעוני
מניפת ירקות אפויים בתנור
הבא
מניפת ירקות אפויים בתנור
בורגול צבעוני
הקודם
בורגול צבעוני
מניפת ירקות אפויים בתנור
הבא
מניפת ירקות אפויים בתנור

הוסף תגובה