0 0
פיצה כרובית

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

פיצה כרובית

מאפיינים:
  • חלבי
  • ללא גלוטן
  • צמחוני

פיצה כרובית,מנה בריאה במינימום פחמימות ולנמנעים מגלוטן, פשוט פיצה מעולה!

  • 45
  • סועדים 8
  • קל

רכיבים

  • לבסיס הפיצה :

  • מעל הפיצה :

  • תוספות :

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים לבסיס הפיצה

המצרכים לבסיס הפיצה

2
בוצע

לפרק את פרחי הכרובית,לשטוף וליבש.

לפרק את פרחי הכרובית,לשטוף וליבש.

3
בוצע

הפומפייה המסתובבת עם המגרדת הגסה. עבודה בשניות!

הפומפייה המסתובבת עם המגרדת הגסה. עבודה בשניות!

4
בוצע

מגרדים את הפרחי הכרובית בעזרת הפומפייה המסתובבת

מגרדים את הפרחי הכרובית בעזרת הפומפייה המסתובבת

5
בוצע

מעבירים למחבת חמה

מעבירים למחבת חמה

6
בוצע

ומערבבים עד לייבוש הפתיתים מהלחות, לא לחשוש משינוי הצבע.

ומערבבים עד לייבוש הפתיתים מהלחות, לא לחשוש משינוי הצבע.

7
בוצע

מעבירים את פתיתי הכרובית לקערה להתקררות

מעבירים את פתיתי הכרובית לקערה להתקררות

8
בוצע

מוסיפים את הביצה,גבינת הצ'דר,הקורנפלור והמלח

מוסיפים את הביצה,גבינת הצ'דר,הקורנפלור והמלח

9
בוצע

מערבבים היטב, עד התגבשות המרכיבים

מערבבים היטב, עד התגבשות המרכיבים

10
בוצע

פורסים על נייר אפייה ומהדקים עם הידיים לעובי של 1 ס"מ

פורסים על נייר אפייה ומהדקים עם הידיים לעובי של 1 ס"מ

11
בוצע

מכניסים לתנור עד השחמת קצוות בסיס הפיצה

מכניסים לתנור עד השחמת קצוות בסיס הפיצה

12
בוצע

המצרכים לציפוי

המצרכים לציפוי

13
בוצע

מערבבים את הגבינות ותבלין הפיצה

מערבבים את הגבינות ותבלין הפיצה

14
בוצע

מורחים את רוטב הפיצה עד 1-2 ס"מ מהקצה

מורחים את רוטב הפיצה עד 1-2 ס"מ מהקצה

15
בוצע

מפזרים את הגבינות והתוספות שאוהבים

מפזרים את הגבינות והתוספות שאוהבים

16
בוצע

מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות עד המסת הגבינות

מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות עד המסת הגבינות

17
בוצע

מגישים חם.

מגישים חם.

הוראות הכנה

שתף

איך להכין פיצה מבצק כרובית? איך להכין פיצה ללא קמח כלל? סדנא מצולמת בשלבים להכנת פיצה על בסיס בצק כרובית ללא גלוטן. מנה בריאה שמתאימה במיוחד לרגישים לגלוטן ולחולי צליאק ולכאלה שמנסים להימנע מפחמימות יתר. בסיס הפיצה נעשה ע”י גירוד לפירורים של פרחי הכרובית, פשוט לגרד בפומפייה או אם אתם מחפשים חיים קלים גרדו בפומפייה המסתובבת בכמה שניות. אין צורך בהתפחת הבצק, פשוט לשים את כל החומרים לערבב עד קבלת תערובת נוחה לעבודה. פיצה קלה להכנה מנה שכולם ישמחו לאכול במיוחד ילדים. מתכון מעולה לפיצה בריאה ואפילו דיאטתית.

לבסיס הפיצה :

  1. לחתוך את הכרובית לפרחים, לשטוף היטב ולייבש.
  2. לגרד בפומפייה גסה את פרחי הכרובית.
  3. להעביר את כל פירורי הכרובית למחבת חמה, על אש גבוהה ולערב כל הזמן עד הוצאת כל הלחות מהכרובית (לא לחשוש שפתיתי הכרובית מחליפים את צבעם לחום בהיר).
  4. להעביר את פתיתי הכרובית לקערה וצינון.
  5. להוסיף לקערה ביצה,קורנפלור,מלח וגבינת צ’דר מגורדת (ניתן גם גבינת פרמזן או גבינה קשה אחרת).
  6. לערבב היטב עד שהתערובת מתגבשת וניתן ליצור כדור שלא מתפרק (אם התערובת מתפרקת, ערבבו את הביצה הנוספת בקערה והוסיפו עד איחוד כל המרכיבים).
  7. פתחו את התערובת על נייר אפייה, לעובי של 1 ס”מ.
  8. הכניסו לתנור לחום של 180 מעלות עד להזהבת שולי הבסיס.

לתערובת הגבינות:
בינתיים ערבבו את מרכיבי הציפוי : גבינה צהובה, בולגרית לתבלין הפיצה.

הוציאו את בסיס הפיצה, מרחו את רוטב הפיצה עד 1-2 ס”מ מהקצוות ופזרו את הגבינות שעורבבו והתוספות הרצויות.

הכניסו לתנור עד להמסת הגבינה.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
לבסיס הפיצה :
1 כרובית
1-2 ביצים
50 גרם גבינת צ'דר
כפית מלח
2 כפות קורנפלור
מעל הפיצה :
רוטב לפיצה
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
50 גרם גבינה בולגרית
תבלין לפיצה
תוספות :
זיתים
קופסא גרגירי תירס

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
דנה ישראל

נקניקיות בציפוי פריך עם קטשופ ומיונז
הקודם
נקניקיות בציפוי קריספי
סלט בורגול טבעוני ועדשים שחורות מנה בריאה ומזינה.
הבא
סלט בורגול ועדשים שחורות
נקניקיות בציפוי פריך עם קטשופ ומיונז
הקודם
נקניקיות בציפוי קריספי
סלט בורגול טבעוני ועדשים שחורות מנה בריאה ומזינה.
הבא
סלט בורגול ועדשים שחורות

הוסף תגובה