0 0

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

פיתות ביתיות ללא שמרים

מאפיינים:
  • טבעוני
  • פרווה
  • צמחוני

פיתה מושלמת ב-3 מרכיבים וללא שמרים

  • 20
  • סועדים 6
  • קל

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים

המצרכים

2
בוצע

מכניסים 2 כוסות קמח למיקסר

מכניסים 2 כוסות קמח למיקסר

3
בוצע

כוס מים רותחים

כוס מים רותחים

4
בוצע
3

מוסיפים מלח ולשים 3 דקות

מוסיפים מלח ולשים 3 דקות

5
בוצע

יוצרים כיכר

יוצרים כיכר

6
בוצע

מחלקים ל 6 חלקים

מחלקים ל 6 חלקים

7
בוצע
5

יוצרים כדורים ומניחים בצד ל 5 דקות

יוצרים כדורים ומניחים בצד ל 5 דקות

8
בוצע

מחממים מחבת

מחממים מחבת

9
בוצע

מרדדים כדור לפיתה דקה

מרדדים כדור לפיתה דקה

10
בוצע

מניחים על המחבת כדקה עד שהפיתה מתנפחת טיפה

מניחים על המחבת כדקה עד שהפיתה מתנפחת טיפה

11
בוצע

הופכים צד, ברגע שהפיתה מתנפחת שוב (כעבור חצי דקה) מסירים מהמחבת.

הופכים צד, ברגע שהפיתה מתנפחת שוב (כעבור חצי דקה) מסירים מהמחבת.

הוראות הכנה

שתף

מתכון מעולה לפיתות ביתיות על מחבת. ומהירות להכנה תוך 8 דקות, ללא שמרים ללא התפחה עם 3 מרכיבים בלבד.המתכון לפיתה במחבת הזה יציל אתכם אם נתקעתם ללא לחם או פיתה.

אופן ההכנה:

  1. מניחים במיקסר עם וו גיטרה 2 כוסות קמח, מוסיפים 1 כוס מים רותחים ו-1/4 כפית מלח.
  2. מערבבים כ 3 דקות עד לקבלת בצק נוח וחלק.
  3. מחלקים את הבצק ל 6-7 כדורים ומניחים לבצק לנוח כ 5 דקות.
  4. פורשים נייר אפיה על משטח עבודה, ומרדדים עליו בעזרת מערוך מקומח כל כדור לפיתה בעובי של עד חצי ס"מ.
  5. מחממים מחבת על הגז.
  6. כשהמחבת חמה מאוד מניחים עליה את הפיתה בן דקה וחצי לשתי דקות.
  7. ברגע שהפיתה מתחילה להתנפח הופכים צד לעוד חצי דקה עד שהפיתה מתנפחת שוב ומסירים מהמחבת.

(אם הפיתה מתחילה להשרף יש להנמיך את הלהבה)

רכיבים

מספר סועדים
2 כוסות קמח לבן
1 כוס מים רותחים
1/4 כפית מלח

סימון תזונתי

260
קלוריות
10.2 גרם
חלבון
0.8 גרם
שומן
49 גרם
פחמימות
0 מ"ג
כולסטרול
1.5 גרם
סיבים

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:2
Orly Bar

מיקה נבו

מעולה

מתכון לדג אפוי בתנור ברוטב פלפלים
הקודם
דג אמנון בתנור עם ממרח פלפלים ושום
קרואסון מלוח ממלאווח
הבא
קרואסון פסטו וגבינת עיזים ממלאווח
מתכון לדג אפוי בתנור ברוטב פלפלים
הקודם
דג אמנון בתנור עם ממרח פלפלים ושום
קרואסון מלוח ממלאווח
הבא
קרואסון פסטו וגבינת עיזים ממלאווח

11 Comments הסתר הערות

יצא מעולה גם ללא גלוטן. עם קמח "כרגיל" בתוספת כפית אבקת אפיה לכל כוס קמח.

יצא טעים!!!!! אבל התנפח רק קצת, יש לך מושג למה?
חח והמחבת נשרף קצת כנראה צריך משהו יותר טוב חח

המחבת צריכה להיות חמה לפני שמניחים את הפיתה. אם המחבת לא תהיה חמה , הפיתה לא תקבל מכת חום ולא יווצר כיס אוויר. ממליץ להתחיל עם חום בינוני ואם יש צורך להעביר לחום יותר נמוך

הוסף תגובה