0 0
פסטרמה הודו בדבש ופפריקה

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

פסטרמה הודו בדבש ופפריקה

הפסטרמה הכי בריאה שתטעמו אי פעם.

  • 60
  • סועדים 8
  • קל

רכיבים

  • לנוזל כבישה :

  • לציפוי :

שלבי הכנה

1
בוצע

אחד ק"ג חזה הודו

אחד ק"ג חזה הודו

2
בוצע

שופכים לקערה 3 כוסות מים, 2 כפות מלח גס

שופכים לקערה 3 כוסות מים, 2 כפות מלח גס

3
בוצע

2 כפות סוכר חום, כפית פלפל אנגלי

2 כפות סוכר חום, כפית פלפל אנגלי

4
בוצע

ומערבבים היטב

ומערבבים היטב

5
בוצע

טובלים את חזה ההודו עד שהנוזל מכסה את כולו

טובלים את חזה ההודו עד שהנוזל מכסה את כולו

6
בוצע

אוטמים בניילון נצמד

אוטמים בניילון נצמד

7
בוצע

ומכניסים למקרר ל 24 שעות

ומכניסים למקרר ל 24 שעות

8
בוצע

כעבור יממה מוציאים מהמקרר,שוטפים ומייבשים.

כעבור יממה מוציאים מהמקרר,שוטפים ומייבשים.

9
בוצע

המצרכים לציפוי

המצרכים לציפוי

10
בוצע

בקערה שופכים 2 כפות שמן זית, כף רוטב סויה

בקערה שופכים 2 כפות שמן זית, כף רוטב סויה

11
בוצע

שלוש כפות דבש, כף פפריקה מתוקה

שלוש כפות דבש, כף פפריקה מתוקה

12
בוצע

כפית פלפל שחור גרוס

כפית פלפל שחור גרוס

13
בוצע

ומערבבים היטב

ומערבבים היטב

14
בוצע

שרוול רשת

שרוול רשת

15
בוצע

חותכים במידה ודוחסים את חזה ההודו לתוכו

חותכים במידה ודוחסים את
חזה ההודו לתוכו

16
בוצע

מורחים את החזה מכל הצדדים

מורחים את החזה מכל הצדדים

17
בוצע

מכניסים לקופסא ואוטמים

מכניסים לקופסא ואוטמים

18
בוצע

מכניסים למקרר ל 12 עד 24 שעות נוספות

מכניסים למקרר ל 12 עד 24 שעות נוספות

19
בוצע

מסדרים רדיד אלומיניום עם דפנות על תבנית

מסדרים רדיד אלומיניום עם דפנות על תבנית

20
בוצע

מכניסים לתנור לחום של 160 מעלות ומעליו מניחים רשת

מכניסים לתנור לחום של 160 מעלות ומעליו מניחים רשת

21
בוצע

מוציאים את החזה הודו מהמקרר ומניחים על הרשת

מוציאים את החזה הודו מהמקרר ומניחים על הרשת

22
בוצע

ומברישים מהנוזל שנשאר במיכל

ומברישים מהנוזל שנשאר במיכל

23
בוצע

כל חצי שעה פותחים ומברישים שוב

כל חצי שעה פותחים ומברישים שוב

24
בוצע

כעבור שעה ורבע מוציאים מהתנור

כעבור שעה ורבע מוציאים מהתנור

25
בוצע

מכניסים למקרר ל- 12 עד 24 שעות נוספות

מכניסים למקרר ל- 12 עד 24 שעות נוספות

26
בוצע

מסירים את הרשת

מסירים את הרשת

27
בוצע

ניתן לאכול קר או חם בתאבון

ניתן לאכול קר או חם בתאבון

הוראות הכנה

שתף

מתכון בריא וטעים לפסטרמה בדבש ביתית. ללא צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים וללא תוספות לא בריאות. ניתן להכין בטעמים נוספים ע”פ העדפות.

מערבבים בקערה את כל חומרי נוזל הכבישה, ומניחים בהם את הבשר. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות .

כעבור 24 שעות.

מוציאים את הבשר מנוזל הכבישה, שוטפים במים ומייבשים היטב במגבות נייר. בעזרת רשת או חוט מטבח קושרים את החזה לגליל הדוק.
מערבבים בקערית את כל נוזלי הציפוי, ומורחים היטב על הבשר.
משהים ל-12 עד 24 שעות במקרר.

כעבור יממה נוספת

מרפדים את תבנית התנור ברדיד אלומיניום שצדדיו קופלו (ע”מ למנוע מהנוזלים לגלוש לתבנית).
מניחים את התבנית בשליש התחתון של התנור ואת הרשת במרכז התנור.
מניחים את הבשר במרכז הרשת. (כדי שהתחתית לא תתבשל בנוזלים שיפריש הבשר).
צולים בחום של 160 מעלות, עד שהבשר עשוי לגמרי (כשעה ורבע).

במשך הצלייה מוציאים כל חצי שעה ומברישים בנוזל שנותר בקערה שהשרינו במקרר.
מוציאים מהתנור מניחים על רשת ומחכים לפחות 10 דקות לפני הפריסה.

פורסים דק בסכין חדה ולא משוננת.

אוכלים חם או פושר, כמנה עיקרית או כמילוי קר לכריכים.

בתאבון.

מבוסס על המתכון של דורעם גונט.

רכיבים

מספר סועדים
1 ק"ג חזה הודו נקי משומן,עור וגידים.
לנוזל כבישה :
3 כוסות מים
2 כפות מלח גס
2 כפות סוכר חום
1 כפית גרגרי פלפל אנגלי
לציפוי :
3 כפות דבש
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
השף הצבעוני

זה רק נראה מסובך. לוקח זמן אבל טעים.

פסטה ברוטב שמנת ופטריות
הקודם
פסטה ברוטב שמנת ופטריות
טראפלס שוקולד עם ליקר אמרטו
הבא
טראפלס
פסטה ברוטב שמנת ופטריות
הקודם
פסטה ברוטב שמנת ופטריות
טראפלס שוקולד עם ליקר אמרטו
הבא
טראפלס

הוסף תגובה