0 0
פשטידת כרישה

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

פשטידת כרישה

מאפיינים:
  • חלבי
  • צמחוני

פשטידת כרישה ובצל,מנה בריאה קלילה ומהירה.

  • 35
  • סועדים 6
  • קל

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים

המצרכים

2
בוצע

חותכים את הכרישה לאורך

חותכים את הכרישה לאורך

3
בוצע

קוצצים במרווחים של 1/2 ס"מ

קוצצים במרווחים של 1/2 ס"מ

4
בוצע

שוטפים היטב ומסננים

שוטפים היטב ומסננים

5
בוצע

קוצצים בצל גדול

קוצצים בצל גדול

6
בוצע

מחממים מחבת ומניחים 50 גרם חמאה

מחממים מחבת ומניחים 50 גרם חמאה

7
בוצע

מעבירים את הכרישה והבצל הקצוצים

מעבירים את הכרישה והבצל הקצוצים

8
בוצע

מתבלים במלח ופלפל

מתבלים במלח ופלפל

9
בוצע

כותשים 2 שיני שום ומערבבים

כותשים 2 שיני שום ומערבבים

10
בוצע

מכסים ומאדים על אש בנונית כ - 5 דקות

מכסים ומאדים על אש בנונית כ - 5 דקות

11
בוצע

בזמן הזה שוברים 2 ביצים בקערה

בזמן הזה שוברים 2 ביצים בקערה

12
בוצע

מוסיפים 3 כפות קמח

מוסיפים 3 כפות קמח

13
בוצע

חלב

חלב

14
בוצע

סוכר

סוכר

15
בוצע

ומערבבים היטב

ומערבבים היטב

16
בוצע

שופכים את הבלילה למחבת

שופכים את הבלילה למחבת

17
בוצע
15

מורידים את המכסה ומבשלים 15 דקות על אש בנונית

מורידים את המכסה ומבשלים 15 דקות על אש בנונית

18
בוצע

מניחים צלחת גדולה על המחבת

מניחים צלחת גדולה על המחבת

19
בוצע

והפכים עליה את הפשטידה

והפכים עליה את הפשטידה

20
בוצע

מחזירים בעדינות למחבת כדי שהצד השני יהיה קריספי,לעוד 10 דקות

מחזירים בעדינות למחבת כדי שהצד השני יהיה קריספי,לעוד 10 דקות

21
בוצע

ומגישים חם. ניתן להגיש קר בכל מצב טעים מאוד.

ומגישים חם. ניתן להגיש קר בכל מצב טעים מאוד.

הוראות הכנה

שתף

מתכון פשטידת כרישה ובצל,מנה בריאה קלילה ומהירה. פשטידת כרישה (פרסה,לוף) לא רק לחגים,אומנם זאת מנה חובה לסדר פסח וראש השנה. אבל הירק הנפלא הזה חובה להשתמש בו יותר,הוא זמין,בריא מאוד ומזין.מומלץ להגיש עם סלט ירקות רענן או יוגורט.

  • חותכים את הכרישה לאורך וקוצצים במרווחים של 1/2 ס”מ.
  • שוטפים את הכרישה היטב ומסננים.
  • קוצצים בצל גדול.
  • מחממים מחבת ומניחים 50 גרם חמאה
  • מעבירים את הכרישה והבצל הקצוצים ומתבלים במלח ופלפל.
  • כותשים 2 שיני שום ומערבבים.
  • מכסים ומאדים על אש בנונית כ – 5 דקות
  • בזמן הזה שוברים 2 ביצים בקערה,מוסיפים 3 כפות קמח.
  • חלב,סוכר ומערבבים היטב.
  • שופכים את הבלילה למחבת.
  • מורידים את המכסה ומבשלים 15 דקות על אש בנונית
  • מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים עליה את הפשטידה.
  • מחזירים בעדינות למחבת כדי שהצד השני גם יהיה קריספי,לעוד 10 דקות.
  • ומגישים חם. ניתן להגיש קר בכל מצב טעים מאוד.

    רכיבים

    מספר סועדים
    1 גבעול כרישה
    1 גדול בצל
    3 כפות קמח
    50 גרם חמאה
    2 ביצים
    1/4 כוס חלב
    1/2 כפית מלח
    1/4 כפית פלפל שחור טחון
    1/2 כפית סוכר
    2 שיני שום

    רן בראון

    חוות דעת

    דירוג ממוצע:
    (5)
    סה"כ ביקורות:1
    מירי לפיד

    מתכון ללחם שום מהיר שנעשה בקלי קלות.
    הקודם
    לחם שום מהיר
    עוגת שמרים במלית אוכמניות קוקוס קלילה וקיצית
    הבא
    עוגת שמרים במלית אוכמניות קוקוס
    מתכון ללחם שום מהיר שנעשה בקלי קלות.
    הקודם
    לחם שום מהיר
    עוגת שמרים במלית אוכמניות קוקוס קלילה וקיצית
    הבא
    עוגת שמרים במלית אוכמניות קוקוס

    הוסף תגובה