0 0
פשטידת מוסקה

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

פשטידת מוסקה

מתכון לפשטידת מוסקה שכבות חצילים

  • 90
  • סועדים 8
  • קל

רכיבים

  • למילוי :

שלבי הכנה

1
בוצע

לפרוס את החצילים

לפרוס את החצילים

2
בוצע

להניח בקערה ולפזר מלח גס

להניח בקערה ולפזר מלח גס

3
בוצע

לפרוס תפוח אדמה

לפרוס תפוח אדמה

4
בוצע

לשמן את החצילים

לשמן את החצילים

5
בוצע

לסדר על נייר אפיה

לסדר על נייר אפיה

6
בוצע

לאפות עד הזהבה קלה

לאפות עד הזהבה קלה

7
בוצע

להזהיב בצל

להזהיב בצל

8
בוצע

להוסיף את הבשר ולערבב

להוסיף את הבשר ולערבב

9
בוצע

להוסיף תבלינים ולערבב

להוסיף תבלינים ולערבב

10
בוצע

המילוי מוכן

המילוי מוכן

11
בוצע

לסדר את תפוחי האדמה בתבנית

לסדר את תפוחי האדמה בתבנית

12
בוצע

לסדר שכבת חצילים

לסדר שכבת חצילים

13
בוצע

הוספת שכבת מילוי

הוספת שכבת מילוי

14
בוצע

לצקת עגבניות מרוסקות

לצקת עגבניות מרוסקות

15
בוצע

להוסיף שכבת קישואים

להוסיף שכבת קישואים

16
בוצע

שוב את התהליך

שוב את התהליך

17
בוצע

להוסיף מהרוטב ולהכניס ל-180 מעלות ל3/4 שעה

להוסיף מהרוטב ולהכניס ל-180 מעלות ל3/4 שעה

18
בוצע

מקשטים בפטרוזיליה ובתאבון

מקשטים בפטרוזיליה ובתאבון

הוראות הכנה

שתף

מתכון לפשטידת מוסקה שמכילה בשר טחון המטוגן לפירורים, חצילים וקישואים אפויים המורכבים שכבות שכבות עם רוטב עגבניות

ההכנה

1. לפרוס את החצילים לפרוסות ( לאורך) בעובי של ס”מ כל אחת.
2. להניח בקערה את פרוסות החצילים, לפזר מעליהן 2 כפות מלח גס ולהמתין כשעה.
3. לפרוס את הקישואים לפרוסות דקות.
4. לפרוס את תפו”א לפרוסות בעובי ס”מ ולזרות עליהן חצי כפית מלח.
5. לאחר שפרוסות החציל נחו שעה, שוטפים ומיבשים אותן בעזרת נייר ניגוב.
6. יוצקים שמן זית לצלחת עמוקה וטובלים את פרוסות החצילים והקישואים משני הצדדים במהירות.
ניתן למרוח שמן גם בעזרת מברשת.
7. מניחים את פרוסות החצילים והקישואים בתבנית עם נייר אפיה ואופים 45 דקות עש שעה עד שהחצילים מזהיבים משני הצדדים.

הכנת המילוי :

8. להזהיב את הבצל ולהוסיף את הבשר, לערבב כל הזמן כדי שלא יוצרו גושים, להוסיף את התבלינים ולאדות כרבע שעה.
9. לשמן תבנית חסינת אש ולסדר בה את פרוסות תפו”א.
מעליהן להניח שכבה של חצילים ומעל שכבה של מילוי הבשר.
לבסוף לצקת מעל שכבה של עגבניות מרוסקות. להוסיף שכבה של קישואים מטוגנים ולחזור על השלבים עד שנגמרים החומרים.
10. לאפות שלושת רבעי שעה בחום בינוני (180 מעלות) עד שהפשטידה מזהיבה.
11. ניתן לקשת בעלי פטרוזיליה.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
4 חצילים רחבים
3 קישואים
8 עגבניות מרוסקות ניתן להשתמש בשימורים
4 תפוחי אדמה קלופים
שמן זית
למילוי :
1 ק"ג בשר טחון בקר/עגל
4 בצלים
4 שיני שום קצוצים דק
2 כפות מלח גז שטוחות
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
קורט קינמון
שמן

מערכת vTop

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
מירי לפיד

אחלה רעיון במקום לטגן אחד אחד. ככה זה יותר מהיר מוסקה משפחתית בפעם אחת.

קציצות בשר ושעועית לבנה
הקודם
קציצות בשר ושעועית לבנה
מניפות תפוחי אדמה
הבא
מניפות תפוחי אדמה
קציצות בשר ושעועית לבנה
הקודם
קציצות בשר ושעועית לבנה
מניפות תפוחי אדמה
הבא
מניפות תפוחי אדמה

הוסף תגובה