0 0
איך מכינים פתיתים? ב-10 דקות

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

איך מכינים פתיתים? ב-10 דקות

מאפיינים:
  • פרווה
  • צמחוני

פתיתים מושלמים אחד אחד קלים להכנה וטעימים במיוחד

  • 15
  • סועדים 4
  • קל

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים

המצרכים

2
בוצע

קוצצים בצל

קוצצים בצל

3
בוצע

מטגנים קלות להזהבה חלקית

מטגנים קלות להזהבה חלקית

4
בוצע

מוסיפים את הפתיתים

מוסיפים את הפתיתים

5
בוצע
2

ומערבבים 2 דקות

ומערבבים 2 דקות

6
בוצע

מוסיפים 3 כוסות מים רותחים

מוסיפים 3 כוסות מים רותחים

7
בוצע

שיכסו את הפתיתים

שיכסו את הפתיתים

8
בוצע

כפית אבקת מרק

כפית אבקת מרק

9
בוצע

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פלפל שחור

10
בוצע

כפית פפריקה מתוקה

כפית פפריקה מתוקה

11
בוצע

2 כפיות שטוחות של מלח

2 כפיות שטוחות של מלח

12
בוצע

מערבבים

מערבבים

13
בוצע
10

ומכסים ל10 דקות על להבה נמוכה

ומכסים ל10 דקות על להבה נמוכה

14
בוצע

לאחר 5 דקות מפרידים עם מזלג וסוגרים לעוד 5 דקות

לאחר 5 דקות מפרידים עם מזלג וסוגרים לעוד 5 דקות

15
בוצע

מורידים מהאש מערבבים קלות

מורידים מהאש מערבבים קלות

16
בוצע

ומגישים חם

ומגישים חם

הוראות הכנה

שתף

איך מכינים פתיתים? ב-10 דקות

הפתיתים, אחד המאכלים שישראלים הכי אוהבים, שנקרא גם "אורז בן-גוריון" או קוסקוס ישראלי. כך תכינו פתיתים צבעוניים מושלמים שאהובים על ילדים, קלים להכנה וטעימים במיוחד גם למבוגרים. מתאים כתוספת או כארוחה צמחונית.מתכון שמתאים גם למי שלא יודע לבשל. הפתיתים יוצאים אחד אחד ולא נדבקים אחד לשני.

  1. מחממים מחבת גדולה עם 4 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
  3. מוזגים את המים הרותחים.
  4. מתבלים ומערבבים היטב.
  5. מכסים ומשאירים על אש נמוכה למשך 5 דקות,כאשר לאחר 5 דקות פותחים את המכסה ומפרידים את הפתיתים.
  6. סוגרים את המכסה לעוד 5 דקות (בסה"כ 10 דקות בישול)
  7. מכבים את האש ומערבבים שוב.
  8. מגישים חם.

*במידה ולא רוצים להרגיש את הבצל,לא כדאי לוותר. אפשר לגרד בפומפיה ולהוסיף את נוזלי הבצל,המנה עדיין תהיה עם טעם וניחוחות מופלאים.

רכיבים

מספר סועדים
חבילה (500 ג') פתיתים
1 בינוני בצל
4 כפות שמן קנולה
3 כוסות מים רותחים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת מרק
2 כפיות שטוחות מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון

רן בראון

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
סימה לוי

מתכון לבורקס פילאס טורקי במילוי גבינות
הקודם
מאפה פילאס במילוי גבינות
רולדת שוקולד במילוי קרם מוקה לפי מתכון של קרין גורן
הבא
רולדת שוקולד במילוי קרם מוקה של קרין גורן
מתכון לבורקס פילאס טורקי במילוי גבינות
הקודם
מאפה פילאס במילוי גבינות
רולדת שוקולד במילוי קרם מוקה לפי מתכון של קרין גורן
הבא
רולדת שוקולד במילוי קרם מוקה של קרין גורן

הוסף תגובה