0 0
צ’אפטי – לחם הודי

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

צ’אפטי – לחם הודי

מטבח

מתכון ללחם הודי - צ'אפטי

  • 60
  • סועדים 6
  • קל

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

משרים במים חצי ככר לחם

משרים במים חצי ככר לחם

2
בוצע

מסירים את החלק הקשה וסוחטים היטב

מסירים את החלק הקשה וסוחטים היטב

3
בוצע

שופכים לקערה את הקמח

שופכים לקערה את הקמח

4
בוצע

ומוסיפים את הלחם הסחוט

ומוסיפים את הלחם הסחוט

5
בוצע

ממיסים בסיר את המרגרינה

ממיסים בסיר את המרגרינה

6
בוצע

ומוסיפים 3 כפות סולת ושבע כפות סוכר

ומוסיפים 3 כפות סולת ושבע כפות סוכר

7
בוצע

חצי כפית מלח וחצי כוס מים

חצי כפית מלח וחצי כוס מים

8
בוצע

ומבשלים רבע שעה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב

ומבשלים רבע שעה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב

9
בוצע

מוסיפים את הדייסה לקמח והלחם ומערבבים עד קבלת בצק לא דביק

מוסיפים את הדייסה לקמח והלחם ומערבבים עד קבלת בצק לא דביק

10
בוצע

מחממים שמן במחבת

מחממים שמן במחבת

11
בוצע

קורצים בצק ומרדדים

קורצים בצק ומרדדים

12
בוצע

מניחים בזהירות בשמן החם

מניחים בזהירות בשמן החם

13
בוצע

ברגע שמתנפח החלק העליון

ברגע שמתנפח החלק העליון

14
בוצע

הופכים ומטגנים עוד דקה ומוציאים

הופכים ומטגנים עוד דקה ומוציאים

15
בוצע

אפשרות נוספת לרדד לעיגול גדול

אפשרות נוספת לרדד לעיגול גדול

16
בוצע

לחתוך למשולשים כמו פיצה

לחתוך למשולשים כמו פיצה

17
בוצע

להכניס לשמן ברגע שמתנפח להפוך לדקה נוספת

להכניס לשמן ברגע שמתנפח להפוך לדקה נוספת

18
בוצע

לסנן במסננת את עודפי השמן

לסנן במסננת את עודפי השמן

19
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

מתכון לצ’אפטי לחם הודי קל להכנה שמתאים למאכלים מתובלים.לחם הודי בסיסי קלאסי שמטוגן בשמן עד התנפחות הבצק.מתאים למגוון מאכלים.

בקערה :משרים היטב את הלחם ,מסירים את החלק הקשה,סוחטים ומוסיפים לקערה עם הקמח.

בסיר – ממסים מרגרינה מוסיפים סולת, סוכר , חצי כפית מלח ומוסיפים את המים . מבשלים כ- רבע שעה על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד שהכל הופך לדייסה. סוגרים את האש.

מוסיפים את הדייסה לקמח ולשים עד שהתערובת הופכת לבצק שאינו נדבק לידיים . אם צריך מוסיפים קמח.

לוקחים מהבצק עיגולים קטנים  ומרדדים .כל אחד בנפרד דק.

אפשר לקצר את התהליך ולרדד עיגולים גדולים יותר ולפרוס למשולשים כמו בפיצה .

מטגנים בשמן חם ובמחבת עמוקה צד אחד עד שמתנפח . והופכים ומטגנים כדקה נוספת.

מסננים מהשמן ומניחים בנייר סופג.

בתאבון

רכיבים

מספר סועדים
1/2 ככר לחם מושרת במים
1/2 ק"ג קמח
100 גרם מרגרינה ללא מלח
3 כפות סולת
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים
שמן לטיגון

סימון תזונתי

180
קלוריות
7 גרם
חלבון
1 גרם
שומן
43 גרם
פחמימות
0 גרם
כולסטרול
7.1 מ"ג
סיבים

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
רן בראון

יצא מוצלח!

מתכון הודי לעוף ברוטב קנג'י
הקודם
עוף ברוטב קנג’י
עוגת פרג בציפוי שוקולד
הבא
עוגת פרג בציפוי שוקולד
מתכון הודי לעוף ברוטב קנג'י
הקודם
עוף ברוטב קנג’י
עוגת פרג בציפוי שוקולד
הבא
עוגת פרג בציפוי שוקולד

הוסף תגובה