0 0
קבב פרסי אותנטי

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

קבב פרסי אותנטי

מאפיינים:
  • בשרי
מטבח

הקבב הפרסי המפורסם ביותר.

  • 60
  • סועדים 8
  • קל

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

קילו וחצי בשר בקר טחון

קילו וחצי בשר בקר טחון

2
בוצע

מוסיפים 200 ג' שומן, כוס ירק קצוץ

מוסיפים 200 ג' שומן, כוס ירק קצוץ

3
בוצע

2 כפיות מלח,כפית פלפל שחור

2 כפיות מלח,כפית פלפל שחור

4
בוצע

רבע כפית כורכום,3 כפות כמון,חצי כפית פפריקה חריפה

רבע כפית כורכום,3 כפות כמון,חצי כפית פפריקה חריפה

5
בוצע

2 כוסות בצל קצוץ מבושל

2 כוסות בצל קצוץ מבושל

6
בוצע

מערבבים עד קבלת תערובת אחידה

מערבבים עד קבלת תערובת אחידה

7
בוצע

מכינים שיפודים רחבים

מכינים שיפודים רחבים

8
בוצע

מגלגלים ביד קציצה

מגלגלים ביד קציצה

9
בוצע

מכניסים מצד השיפוד

מכניסים מצד השיפוד

10
בוצע

עד שהקציצה במרכז השיפוד

עד שהקציצה במרכז השיפוד

11
בוצע

מתחילים להדק עם האצבעות

מתחילים להדק עם האצבעות

12
בוצע

מהדקים וסוגרים למעלה

מהדקים וסוגרים למעלה

13
בוצע

מהדקים וסוגרים עד למטה

מהדקים וסוגרים עד למטה

14
בוצע

מניחים על תבנית שה"קבב באוויר"

מניחים על תבנית שה"קבב באוויר"

15
בוצע

מוודאים שחום האש בינונית והשיפודים מונחים על מוטות ברזל (ע"מ שהקבב יהיה באוויר ולא ישירות על הרשת)

מוודאים שחום האש בינונית והשיפודים מונחים על מוטות ברזל (ע"מ שהקבב יהיה באוויר ולא ישירות על הרשת)

16
בוצע

הופכים כל הזמן

הופכים כל הזמן

17
בוצע

עד לרמת הצלייה המבוקשת

עד לרמת הצלייה המבוקשת

18
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

מתכון לקבב פרסי אותנטי, עסיסי עם תיבול מדויק.
מנת הדגל של המטבח הפרסי.
קבב פרסי המוגש על מצע של אורז פרסי בתוספת עגבניות ובצל על האש.

קוצצים דק מאוד את הבצל ומבשלים על מחבת עם 2 כפות שמן (עד גוון שקוף, לא הזהבה). מקררים.
מכניסים לקערה את הבשר,השומן,הבצל, הירק והתבלינים, ומערבבים היטב.
מרטיבים את היד.
יוצרים קציצה ומשחילים לשיפוד.
בעזרת האצבעות משטחים את הקציצה ע”ג השיפוד – עד לקבלת עובי אחיד לאורך כל השיפוד.
מהדקים את קצוות הקבב לשיפוד.
דואגים שחום המנגל יהיה בינוני.
מניחים את השיפוד מוגבה מרשת המנגל (לוודא שאין מגע בין הבשר לרשת).
ניתן להיעזר ב 2 מוטות ברזל שמניחים בקדמת המנגל ולמאחור ועליהם יונחו השיפודים.
לסובב מס’ פעמים את השיפוד.
מורידים מהאש ברגע שמגיעים לרמת הצלייה המבוקשת.
מומלץ להגיש לצד אורז בתוספת עגבניות ובצל על האש.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
1/2 1 ק"ג בשר טחון
200 ג' שומן בשר
3 בצל
1 כוס ירק קצוץ (פטרוזיליה/כוסברה)
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
3 כפות כמון
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה אדומה חריפה

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:2
מירי לפיד

מתכון מעולה לקבב מספר אחד. קבב פרסי אמיתי.

רן בראון

מתכון למרינדת פלפלים ושום
הקודם
ממרח פלפלים ושום
מתכון למקלובה צימחונית
הבא
מקלובה צמחונית
מתכון למרינדת פלפלים ושום
הקודם
ממרח פלפלים ושום
מתכון למקלובה צימחונית
הבא
מקלובה צמחונית

הוסף תגובה